2 januari, 2012


Rebecca och Fiona i Filip och Fredrik på frågan om de är socialister:"Ja såklart är inte ni det?". Filip outar att han är Miljöpartist varpå Fiona kontrar: "Det är så lätt att säga att man är miljöpartist. Ingen ställer följdfrågor-det är ett problem."

Att vara miljöpartist för min del betyder inte att jag är fast i en ism eller ideologi. Jag tror på att politik måste betyda en vilja till förändring. Att människor är villiga att kämpa för en eller flera saker för att tillsammans skapa en bättre värld, inte bara för oss utan för våra barn, barnbarn och framtida generationer. Jag tror att miljöpartiets politik är vägen dit.

Idag lever vi i efterföljderna av Per Albin Hansson och folkhemmet. Det var för 50 år sen. Världen ser inte ut som den gjorde då, men många ideal finns kvar. Jag tror också på allas lika värde, att det inte ska finnas klassklyftor och att alla har rätt till att skapa sig ett hem för sin familj där man kan trivas i. Jag tror på att arbetet ska vara ett komplement till livet och inte tvärt om.  Visst kan man säga att jag är mer röd än blå. Men jag tycker det är fel att utgå ifrån att högervänsterskalan alltid måste gälla. Det är inte hållbart.

Miljöpartiet för en hållbar politik i ett hållbart samhälle. För det kräver att vi ser på världen med nya ögon idag. Så vi kan fatta beslut som inte har fattats tidigare. Att vara fast i ideologier där framtidsvisionen redan är utkristalliserad räcker inte. Vi måste fatta aktuella beslut som ger konsekvenser utanför ideologiska utpier. Det gäller kärnkraft och utbygdnad av järndvägsspår. Men det gäller även familjepolitik och immigrationspolitik och det gäller utbildningspolitik.

Jag tror på en politik och ett parti som samlar hela samhället, som bygger hela samhället och som driver ett samhälle framåt. På alla nivåer, inom alla områden. Vi har skapat oss en egen framtidsvision. Och det är jag stolt över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0