har jag packat klart?

frågan jag ställer mig, fem timmar innan jag ska gå upp är följande: har jag med mig allt? Svar: nej, men det ordnar sig alltid, I'm a bit of a miracle man så det löser sig alltid. Jag gillar att göra saken i sista sekunden... (måste lära mig att skriva snabbt på dator i mörkret, det blir ju bara fel)

Nu är jag laddad! det ska bli så skönt att köra lite skämt imorgon, vi har tänkt att sjukanmäla oss till skolan samtidigt^^ Jag uppdaterar er senare om hur det gick. Men då är jag i ett annat land och en annan tid och har glömt bort er här hemma för en stund, om inte för alltid!

What happens in Oldenburg, stays in oldenburg

Om 12 timmar

Om 12 timmar är jag påväg.
Kankse jag stannar
Hade någon brytt sig?

Om 12 timmar är jag påväg.

pojkarna dom fråga,
vem e hon,
som vi sett dej tillsammans med
va heter hon, va gör hon,
var kommer hon ifrån
tala om för oss vem den flickan e

hon e flickan som gör allt för o göra mej lycklig
flickan som bara vill mej väl
hon e flickan som gör allt för o göra mej lycklig
den enda flickan för min rastlösa själ

Sommaren är nära och det är du också

myself and the rest

Idag har jag bara en lektion, sedan är det solen som gäller!
Glass är kärlek för mig <3

Precis innan lektionen tänkte jag att det vore bra att fundera lite på vad jag ska ha med mig imorgon. För imorgn åker jag till Tyskland med underbara vänner och jag ser fram emot en skön avkopplande resa där det finns chans att rensa tankarna för att kunna komma tillbaka utan att behöva tänka på sådant som inte är roligt.

[ ] Tandborste, tandkräm
[ ] Kudde
[x] Shorts (det ska bli typ 29 grader)
[x] Badshorts
[x] Handduk
[x] Tshirts
[x] tjock tröja
[x] jeans
[ ] dator
[ ] mobilladdare
[ ] mobil
[ ] kamera
[ ] batterier
[ ] pass
[ ] plånbok
[x] sängkläder
[x] sovkläder
[ ] allergitabletter

Jag behöver verkligen den här helgen. Fan va jag behöver den! Jag behöver se hur jag vill ha det med mitt liv, var mina prioriteringar ligger. Jag behöver koppla bort UNF och skolan en stund och bara fokusera på mig själv. Och helvete heller att jag ska ha dåligt samvete över det, UNF måste få komma i andra hand, så enkelt är det. jag kommer först, sen får resten komma efteråt, men jag ska ha fokus på mig själv och börja fråga mig själv en enkel fråga: kommer jag må bättre?

Kommer jag må bättre?
Ja det kommer jag! Det ger mig något i vilket fall. oavsett om det är klarare prioriteringar, ett avslut eller en början. Det kommer ge mig något. Jag har högre förhoppningar på denna helgen än vad jag hade trott innan. So long, ni klarar er utan mig en stund till. En sak till: Spanien känns som ett starkare alternativ just nu.


on a rocketship on its way to mars

Ett nytt sätt, vi får se om det funkar.

Igår tog jag ett steg, idag tog jag ett annat, imorgon springer jag!
Prata inte med mig mer, jag vill inte prata med dig.
Jag tänker inte vara naiv mer.

Det funkar inte på det sättet!

Finally I know it's time to say Good Bye
suddenly all by myself I feel alive
I can't live a lie, no reason to cry
It's time to say Good Bye
Shiri Maimon

morning has broken - evening has come

du ger mig viljan att stanna kvar lite till även om jag är rädd och jag vill springa
så finns det något med dig som gör att jag håller mig kvar.
Det är något mystiskt, något annorlunda, det finns något där som jag inte sett innan
Kan det verkligen gå så fort?
Jag öppnade ett fönster, slog upp min dörr och ljuset strömmade in
Låt alla veta!

dagen har börjat bra, ska det fortsätta så?

Dagens sug: Dansa på bordet i vild extas och vara mig själv

dagen är slut och jag tänker uppdatera lite

Jag älskar att träna! Det är så jävla skönt att känna adrenalinet pumpa omkring i kroppen, vara fokuserad och rensa tankarna. Man är inställd på en sak och det är så skönt. Det finns inget annat än jag och vikterna/cykeln. Jag och ett mål, det är vad man borde ha i livet. En sak att fokusera på. Livet hade vart så otroligt mycket enklare då.

Om man enbart hade fokuserat på skolan så hade jag vart ett MVG barn, om jag bara fokuserat på UNF hade distriktet vart super, om jag bara...
men nu är det inte så, nu sitter man här med facit i hand och ångrar sina val och kval. Men jag är rätt nöjd i vilket fall; jag är ett vg barn, jag är DO för ett bra distrikt och jag har framtidsplaner. Sedan finns det en baksida också men den kan man ju tänka på sen? Om man blundar försvinner det - det har jag lärt mig.

Lisa Ekdahl är så fantastisk bra, jag har inte uppskattat henne innan men jag tror att det är lite synskt. För hennes sånger passar in i mitt liv fantastiskt, och många av mina favoritlåtar levererar texter som får mig att fatta hela livet. Det är inte bara jag och det kommer gå bra, men sen så, sen så tar det ett tag till. Det är tur att jag kan göra något annat, jag tränar, jag ler och jag berusar mig!
 
Från en sak till en annan; jag har fattat att det är sommar nu! Ja anna det har jag faktiskt. Nu är det sommar på riktigt och det är väldans mysigt. Jag gillar värmen och solen. Sommaren ger så himla mycket, men nu så har jag världens dilemma. Summercamp eller Vänersnäslägret? Ja det kan ses som en liten petitess, men det är det inte! Jag får göra en Cost-Benefit Analysis helt enkelt, som jag gjorde när jag skulle välja universitet (iofs så har jag ju ändrat mig).

Vänersnäslägret
+ Sköna människor
+ Nära hem
+ tradition
+ något värdefullt för barnen
+ gädje och skratt
+ pepp
- tält
- mygg
- tradition
- låga förväntningar 

Summercamp
+ något nytt
+ sköna människor (peter, anna, saska, etc)
+ europeer
+ glädje och skratt
+ pepp
- klump i magen
- tält
- mygg

Nej, jag får fundera en liten stund till. Jag funderar mycket, men på saker som jag ändå inte ka göra något åt, saker som inte rör mig och saker som är för långt bort för att egentligen kunna påverka mig. Vädret inför studenten exempelvis, hur tusan ska jag kunna rå över det? Jag borde sluta bry mig helt enkelt. Jag kanske hade blivit en mycket bättre människa om jag bara hade brytt mig om mig själv, slutat låta folk komma inpå livet och försöka skapa en förändring åt andra? Jag kanske bara ska vara som alla andra, som en ångvält som kör över allt, ja... jag kanske borde ha varit det. But then again, NO! Jag vill ju skapa intresse och förändra, det är mitt mål med livet. Jag vill inte följas: jag vill följa. Jag är en människa med ett alldeles för stort hjärta. Jag ler alldeles för mycket, men jag trivs med det. Jag utvecklas när andra utvecklas kanske, och sådana människor är mysiga älskvärda och sådana man minns.

Avslutar med: Ropa den kärlek är inget man förgör, ropa den kärlek aldrig kan ta slut


Jag kommer brinna av livslust

jag river alla murar och falska myter!

Idag är jag lite bättre än alla andra dagar. Idag så mår jag lite bättre än andra dagar. Idag, idag blir livet bättre än alla andra dagar. Jag dansar till rytmen. Finner rytmen i allt nu. Solen skiner och jag kan le lite mer. I'll give my life to be who I am. Varför dansa kring någon annans pipa när jag följer min egen bäst?


Produktivitet magnus, är det inte viktigt? jo det är det och jag känner mig produktiv idag. Jag har lyckats trycka undan allt annat en stund för att totat fokusera på det som jag behöver och det som får mig att må bra.  Förväntan till tyskland får mig att må bra, häng med dreamteam får mig att må bra och känslan att vara fri får mig att må hur bra som helst!

Måste bara skaffa mig ett jävla jobb så jag kan vara fri!

men nu fokuserar jag på skolan tills fredag, sen ska jag älska! älska livet!

Jag har också haft en liten studentyra då jag köpt skjorta till både studenten och balen. Och jag är lite rolig, för idag så har jag vart lite modern och köpt en skjorta i årets färg: lila! den är sjukt snygg och passar perfekt till min snygga slips. Jag är sjukt nöjd och nu saknas det bara ett skärp. Sedan så kan jag andas ut, ta studenten, ha en sommar och sedan så börjar väl livet antagligen... Universitetet börjar kännas bra igen, men jag väntar på den känslan då allt bara ska klaffa. men det tar nog ett tag... en sommar eller kanske längre.

Om inte du köper ut åt mig så kommer de nästa två åren bli sjukt jobbiga!
Jag blir så arg på ungdomsfyllan och de jävla ölkallarna som finns överallt. Om jag hade vart mer pretto, hade haft ork och lust så hade jag hittat dem och slått ner dem och hällt spriten i deras diskho! Det är okej om du köper åt dig själv, men att tjäna pengar på andras olycka -det får mig att må så jävla dåligt och jag blir så förbannad. Som en fet bubbla av hat som bara vill brista. Det är ölkallar och langare som gör den här världen fel, som skapar problem. För hur mycket ytta har de över att ungdomar dricker? Ingenting förutom att tjäna pengar, sedan skiter de i att tonårstjejen med kortkort ligger och vältrar sig i sitt eget spy. Sedan blir jag arg på ungdomar som dricker hembränt fast de vet om riskerna, men det är en annan sak! Jag vill agera!

En sjukt kul grej: Dreamteam ska dra på gayklubb!
-undra hur det känns att hångla med en kille
- som att kyssa en tjej typ
- fast tjerer slafsar inte lika mycket!
- Ni tjejer tafsar visst!


en liten bit

måndag, tisdag, onsdag, torsdag sedan drar jag till Tyskland
måndag, tisdag, onsdag, torsdag sedan inget mer plugg

Helvetesveckan framför mig, men samtidigt så underbart skönt att det snart är slut. Jag är förvirrad till max, fortfarande och det kommer jag nog vara. Det finns säkert något som jag kan hämta energi ifrån, det måste bara hittas först. Men jag är lite inne på att byta liv. Bartenderutbildning på Kos? Volontär i Nicaragua? Bort från Sverige?
Eller så är jag tråkig, börjar plugga direkt och ser vad som händer? Komme rvara klar med utbildningen när jag är 22. Det betyder att jag har full chans att flytta efter det, några år i spanjen hade inte suttit fel liksom. Men man kanske måste ha en utbildning innan man börjar sväva ut? Frågetecknen är många, och jag vet inte om jag kommer få svar heller. Jag är så jädra trött just nu och hoppas att om en vecka så kan jag skratta åt dagens situation, se det som naivitet och överdrivet, vara vuxen och mogen och se det på ett annat sätt.

Nu ska jag skriva Filosofi och sedan ska jag börja med mIljöpolitiken.

Önska mig lycka till


Okej, jag kanske inte är så himlans bra, men vet du vad! Jag är en jävel på att skapa en mysig stämmning! Vi hade Eurosvision mys med spanjorer och det var sjukt trevligt och här ser du tre stycken som tar det otroligt seriöst. Varav jag är då Charlotte Perelli. Jag tror johanna och Adrian också¨var Charlotte en stund. Och euforin höll i sig ett tag, tills röstningen iaf, då stämningen skönk som en sten i vatten. Dremot så hade vi otroligt roligt och ja, att kunna skapa en mysig och hemtrevlig miljö i en hotellobby, det är inte så lätt!


3:e gången gillt

13:01-19:47

Grattis magnus, det var en jävla resa :-)
In i duschen nu sen så blir det att plugga och samla tankarna återigen.


sweet dreams are made of stardust

It would just be for only a couple of seconds, and not even a minute. But still, so long that I, even for a moment, felt that everything was normal, everything was okay and that I could believe again. Then, the moment ended and everything was as it has happened. There it was again, the emptyness, the hopelessness. I could stand it, yes I would. If it only had been the emptyness and the hoplelessness. It was the darkness I couldn't stand and I knew. This would be it, this was the day, the moment, the second that I would retrete. I gave up as I took my last breath
FernandoNu sitter jag på tåget hem Jag har lånat Johans bredband och sitter och försöker få kontakt med den normala världen igen. UNF i all sin ära men jag tycker inte om det idag. Det känns som jag har spenderat en helg helt utan mening och utan något som jag inte kunde vara utan. Jag är inte pepp för fem öre utan snarare mer opepp. Och mer opepp för allt. Jag som förut varit så exalterad för att snart så ska jag flytta och snart ska jag vara vuxen och snart, snart så kommer min värld vara det den borde vara är som bortblåst. Allt jag trodde på är en jävla lögn. Jag vill ingenting längre. Jag bara kräks på skiten, på universitetet, på karlstad, på UNF, på skolan, på allt. Idag är en spydag. Jag tänker spy spy spy, för det får man när man har en konstig känsla i magen och känner sig död, och att allt vore bättre utan en.

Tänk vad kul det vore att tacka nej till sin eventuella universitetsplats, ta sina ihoptjänade pengar, en ryggsäck och dra till Spanien för att starta ett helt nytt liv? Bli någon helt annan, någon som ingen visste fanns? För om jag ska vara ärlig, finns det ingenting som håller mig kvar där jag är nu och det är inget som lockar med mig med den väg jag valt. Så varför fortsätter jag? Jo därför jag vill ha en trygghet, något som jag kan falla tillbaka på. Sådan är jag, jag har stakat ut min väg och jag kommer fortsätta gå, även när det känns fel för kanske, men bara kanske, så kommer allt bli lite ljusare. Karlstad är inte så litet och något måste ju vara bra eller hur? :-) (jag hatar att vara optimistisk när jag egentligen är det bara för att jag måste göra världen lite bättre)


Jag pratde med gud förut, jag har inte gjort det på länge och mestadels var det bara jag som pratade. Gud är bra på att lyssna. Han skänker lugn och vet vad jag känner och känner samma sak. Det känns bra att ha Gud nära i mitt liv. Det är inte ofta jag känner behovet av Guds närhet och skjuter ofta bort honom, tänker på annat och ler för världen. Men när man inte vet varför man ler så är det bra att ha Gud nära sig som kan skänka lite insikt. Jag får släppa Gud lite närmare inpå livet oftare, om inte hela tiden.

Nu så känns det lite bättre, när jag återigen får skriva av mig lite, om mina tankar. Eller bättre, det känns rätt att få slänga ut sig saker som man behöver. Jag orkar liksom inte bry mig om andra längre. Jag kommer göra det ändå, men jag vet inte vad det finns för mening? Kommer du på en så kan du ju gärna säga det för just nu så orkar jag inte vara positiv.


i'm loving angels instead

Sitter med Johans dator och har väldans svårt med det lilla tangentbordet, men jag klarar mig^^
Nu är eurovisionscirkusen slut för iår och vi fick en skitplacering men jag är rätt nöjd iaf. Lite frustrerande bara, som mycket annat. klockan är massor och en lång dag framför mig, men jag överlever. Om jag har överlevt dagen och helgen så kommer jag överleva allt - dock är jag så jävla blåögd. Det är till den grad att jag hatar mig själv för det. Fokusera Magnus för fan, du är vuxen och borde klara detta. Keep moving forward

Klar med engelskan och nästan filosofin. I'm good och nu sitter jag och alla andra och pratar med en spanjor de barcelona, es muy divertido pero un poco dificil tambien.

Hur som helst så är jag jävligt glad, näst intill euforisk, för nästa vecka ska jag till tyskland och jag har underbara vänner. jennie - du har en speciell plats i mitt hjärta!


jackpot darling!

Sitter och pluggar och som jag skrev innan idag så kommer kvällen att bestå av datorn (<3) Jag måste intala mig själv att jag gillar det jag gör, även om jag egentligen vill spy!

Vad har jag kvar nu? (prioriterinsglistan)
- Miljöpolitik, snabba frågor
- Estetisk orientering, loggbok
- Miljöpolitik, Costs-benefits analyzis Nuclear Power
- Geografi, Global Warming
- Geografi, Spanien
- Engelska, Farenheit 451
----> i fas
- filosofi, uppsats
- svenska, debattartikel
- geografi, volcanoes
- internationella relationer, Caritas som NGO
- engelska, Resumé 
----> Inga mer inlämningar 

Jag börjar fundera på om jag ska skita i DSS:en i helgen. Jag tror jag hade mått bättre av det. Jag tror att alla hade mått bättre av det, för en grinig Magnus är inge kul att umgås med. Iofs, så kommer jag bara att plugga all ledig tid jag har. Det och fika, så visst jag kommer nog inte vara så social i vilket fall, dessutom kanske det är trevligt i Kalmar, vem vet. Jag orkar inte bry mig mer, jag är för sliten. Och jag vill inte vara ensam heller för det har hänt så jävla mycket runt omkring mig just nu, överallt så bara allt rasar. Och jag är rädd för att om jag har en stund över så kommer jag att börja tänka och sen sitter jag där överdeprimerad och apatisk samtidigt som studenten närmar sig och jag vill inget annat än att vara glad.Jag är rädd för att andas. Men jag behöver prata med någon, jag behöver en mentor, någon som lyssnar. Jennie, du är underbar på alla sätt och jag tycker så himlans mycket om dig men jag tycker om dig såpass mycket att jag inte vill att mina problem ska påverka dig. Nu vet jag att egentligen att det inte gör det. Du är den bästa människan i världen och du har varit ett sånt stöd under hela mitt liv egentligen. Jag minns inte när, men det har varit länge som jag och du har utgjort en stor del av varandras liv. Vi är dreamteam jennie, i alla lägen! Jag måste lära mig att uppskatta dig mer, för du är underbar.

I finished crying in the instant that you left
And I can't remember where or when or how
And I banished every memory you and I had ever made
- nej nu får det vara nog med depplåtar, vad har jag egentligen på min spelningslista?

blåögd

None

Dagen kommer att spenderas vid min dator mestadels av tiden. Jag har tre uppsatser att skriva och måste samtidigt plugga lite till el certificado de español. Dessutom måste jag också packa inför imorgon och vet inte vad jag ska ha med mig direkt förutom att jag vet att jag kommer med största sannolikhet behöva plugga. Men jag vet också innerst inne att jag kommer klara det och känslan av att ha lyckats är så fantastisk så det kommer att gå bra. Jag har skrivit tre upåsatser innan och dessa är inte så stora, det är lite ordbajsning liksom. Sova? Ja det får jag göra nån annan gång, jag kan ändå inte sova så då kan man lika gärna utnyttja tiden.

Det känns lite som att tåget har åkt och lämnat mig på perrongen. I många avseenden är det faktiskt så. UNF tar upp alldeleles för mycket tid och jag går miste om så mycket roligt (kanske även roligare?) Studenten närmar sig och det är tråkigt att inte kunna festa med sina klasskamrater så mycket som man egentligen hade velat. Men men, jag är ju ledig nästa helg, eller då drar ju jag och mina vänner till tyskland. Jag och 4 tjejer, ensamma i tyskland,  ja det känns ganska okej faktiskt ^^

Vem vill gå i ettan nu? Ingen, Ingen
Vem vill gå i ettan nu? Ingen, Ingen alls
Ingen, Ingen alls, Ingen ingen alls
Nej, Vem vill gå i ettan nu? Ingen, Ingen alls

Vem vill gå i tvåan nu? Ingen, Ingen
Vem vill gå i tvåan nu? Ingen, Ingen alls
Ingen ingen alls, ingen ingen alls
nej, vem vill gå i tvåan nu? Ingen, Ingen alls

Vem vill gå i trean nu? ALLA ALLA
Vem vill gå i trean nu? Alla allihop
Alla, allihop, Alla allihop
Ja, vem vill gå i trean nu? ALLA allihop!

Jag tänker inte sluta le för att det regnar

Solen skiner och jag är snart klar med en miljöpolitikuppsats. Det är duktigt av mig :-)
Jag är en duktig människa och jag är bra. Ibland så går det bara lite fel.

Jag kommer inte vara världens gladaste människa, det förnekar jag inte. Jag är inte glad men det är bara att acceptera. Hur tråkigt det än känns och hur jobbigt det än må vara så kan inte jag bestämma. Jag får respektera och hoppas på att det blir bättre till hösten. 2 månader är inte en lång tid, det är nästintill ingenting, speciellt inte om man är ocksuperad hela sommaren ändå. Men det känns fortfarande jobbigt och jädrans tråkigt.


AB Stormarknads flöden av material är till vis oroväckande i mina ögon. Idag, då samhället ska vara miljömedvetet ligger AB Stormarknad på efterkälken och kommer inte att vara konkurrenskraftiga när medvetenheten ökar bland konsumenterna.


 
Dags att foksuera på något annat en stund: Geografin! Go magnus, du är så duktig du och koffeinpiller är mina bästa vänner, jag borde gifta mig med mina koffeinpiller, vi passar ju så bra ihop.


det borde inte finnas

Jag har en klump i magen idag. Och den har jag haft sedan jag vaknade. Det har inte kännts rätt någonting idag. Det har funnits något som inte borde vara där. Och inte blev det bättre när jag kom hem.

Jag är lite patetisk det vet jag om men samtidigt så vill jag inte att jag ska vara likgiltg heller. för nu betyder det att jag faktiskt bryr mig.


Jag tänker fundera lite till, men sen är det dags att klarlägga sina prioriteringar. Vad måste man skippa för att ha tid med sig själv? Vad stärker mig och vad gör det inte? Och vad är det som jag kommer förlora? Frågor jag inte vill svara på, men som det är nu, ja så kommer det inte kunna funka heller. Jag är förvirrad just nu, och det hatar jag att vara. För jag är en sådan person som tar den mest lättvindiga lösningen och tänker inte på hur andra mår i den processen. Jag hatar konfilkter och speciellt konfliker inuti mig själv. Det är tur för mig att det finns saker som man vet kommer finnas där hela tiden. Det är skönt att ha bra människor runt omkring sig och det har jag. Oavsett vart ni befinner er i livet så kan jag alltid lita på att ni tar er tid att lyssna, jag kankse inte visar det men jag uppskattar det otroligt.

Nu är det DSS snart och vi får se hur det känns då, sedan är det Tyskland och då får jag verkligen veta hur jag ställer mig i frågan. Men det finns inte så stor chans att jag kommer ändra mig, det är bara det där lilla tvivlet som kommer och stör och rubbar hela min existens. Den breder ut sig till alla delar av mitt liv och jag kan inte riktigt hantera det, för rätt som det är så är allt bara en grå massa och ingenting är självklart längre.

Focus, rap it up och dra åt - du vet vad du vill egentligen!


Ge mig

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin

diciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplindiciplin


God morgon världen

Det är en solig dag idag och mina förväntningar är höga på denna dagen.

Det är måndag, halva bloggen klar, halva kvar och sedan är det franska nationellt prov^^
Hoppas jag får reda på PA idag och förhopnningsvis också matte provet
Men det är en solig dag idag och mina förväntningar är höga

11 timmar senare

Idag har allt bara vart fantastiskt! Lite som uppochnervända dagen och jag ska leva lite på detta. (ett tag iaf)
Jo för idag kom jag till skolan, lämnade in min religionsblogg och den blev bra! Dessutom så fick jag reda på mitt slutbetyg i Projektarbete och det är inget mindre än MVG! På franska nationella så sa min lärare åt mig att sluta prata efter halva muntliga delen då hon hade underlag för MVG och sedan på matten klarade jag nationella och får också godkönt i Matte C. Dessutom har jag lyckats att fixa in en ledare för fläkten och vart på bibelstudie. Jag är bara så bäst idag. Därför ska jag rida på vågen och fixa miljöpolitiken idag.


solstråle

Tänk att jag kan skänka glädje? det känns ganska trevligt. Och det känns väldigt trevligt att min blogg kan vara del av en liten ritual - lite viktigt sådär.

Jag är hemma och har sjukt massor att göra tills imorgon. Jag vill inte egntligen men jag måste liksom...
Blogg på 3 sidor kan inte vara så svårt eller hur? Nej men en ledare på en halv a4, orka mer liksom?

Jag har vart på första närträffen i DO-utbildningen eller folkhögskolekursen Unga Ideella Ledare  08/09. Me like it och jag är så sjukt peppad inför UNF nu. Det bara bubblar upp idéer och tankar på förändring och förbättring i teori och praktik. Men jag gillar det och wendelsberg är fantastiskt. Du borde ta och fundera på ANT projektledaren. Fantastisk bra kurs och desstom på Wendelsberg. Och fantastiska människor. Ingen nämd ingen skämd men jag ser fram emot mer utbyte av erfarenheter och peppning. Jag tror vi har potentialen att bli en sjukt bra grupp, en stark grupp som i sin tur stärker DS och distrikten och då såklart Förbundet. Jag är bara nöjd såhär långt, och förändringsprocessen har ju bara börjat. Tänk hur man utvecklas egentligen och det i samband med himlans god mat och fika? Jag är mållös...

Jag har ofta känt att jag aldrig skulle vilja gå på Wendelsberg bara för att inte bli klassad som en urtypa UNF:are och bli fast i rörelsen. Men just nu, i ett tillstånd av eufori och en aning sinnesförvirring så skulle jag nog må riktigt bra av att gå på Wendelsberg ett år. Ett bra och givande avbrott liksom. Men samtidigt vill jag komma till Universitetet, Karlstad och Marina så fort som möjligt. Att bara träffas några gånger i månaden är inget jag vill göra hur länge som helst. Jag är grinig för att det är 5 dagar kvar, och att det är alldeles för mycket. Jag vill inte ha en helg då och då och speciellt inte helger där man måste fokusera på annat också. Men jag får leva med det en stund till... take it or leave it som man kan säga :-)  

Nu kankse jag ska börja med att fixa klart bloggen så jag kan sova sen. Jag vill inte vara död imorgon. VILL INTE alls egentligen

Hush now I see the light in the sky
It almost blinded me

A new day has come

fördubbling av alkoholfritt

Fördubbling av försäljningen av alkoholfritt på Systembolaget

Enligt statistik från Systembolaget har försäljningen av det alkoholfria sortimentet fördubblats sedan år 2000. Robert Damberg, förbundsordförande i Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) är glad över ökningen och tycker att det behövs fler alkoholfria alternativ på krogen och på systembolaget.

  

- Vi hoppas att det här är en trend som håller i sig, och att vi snart får se lika mycket schyssta alkoholfria alternativ som alkohol på både krogar och systembolaget, säger Robert Damberg.


Sedan år 2000 har försäljningen av det alkoholfria sortimentet fördubblats, från 400 155 liter till 806 847 liter år 2007.  Men UNF tycker att utbudet är för dåligt.


- Systembolaget och krogarna måste följa trenden, säger Robert Damberg. Idag finns fortfarande bara ungefär ett 30-tal alkoholfria alternativ på systembolaget och på många krogar får man fortfarande nöja sig med vatten och cola.


UNF tror att den ökade konsumtionen av alkoholfritt beror på den ökade alkoholkonsumtionen.


- Alkoholkonsumtionen har ökat med över 30 procent sedan vi gick med i EU. Med mer supande blir det såklart mer skit av alkohol, och då lessnar fler och väljer att festa nyktert istället, säger Robert Damberg.


morgon på wendelsberg

Efter en ganska så kort sömn, så har jag vaknat och är relativt pigg med tanke på omständigheterna. Det ser ut att ha regnat men det börjar spricka upp så jag är nöjd eftersom vi då ska grilla ikväll! Wendelsberg är så fint som det kan bli och jag känner mig högadlig när jag går i parken och upp mot slottet i en så vacker försommarmiljö som finns här. Och jag är glad att vara tillbaka på Wendelsberg, dels för maten men också för att Wendelsberg är lite av UNF komprimerat, alla former av vår verksamhet ryms på området och jag gillar det. ANTprojektledarna har jag sett och jag har även fått en skymt av Robin, så jag tänkte haffa honom lite senare

Jag har fått höra att jag har en tråkig blogg så jag får ju börja ändra på det. Så här kommer ett lite mer seriöst inslag då. Om varför jag är på Wendelsberg. Men som nykterist har man en jävla press på sig inom och utom förbundet och som DO så måste man kunna hantera det på ett konstruktivt sätt för att leda sitt distrikt på bästa möjliga sätt. Jag vill ju få Älvsborg att hamna i toppen. Gävleborg har flest medlemmar, Jönköping har flest aktiviteter men Älvsborg vi ar ju faktiskt mest pengar. Det bore vara en genomslagskraft anser jag, och en bra plattform att skapa verksamhet och ha en kontinerlig medlemsrekrytering och då borde man, med rätt verktyg och ledarskap kunan vända trenden på ett bra sätt och kunna bli ett distrikt att räkna med. Jag har en styrelse som är på, jag har människor som är villiga att hjälpa till och jag har stöd från närliggande distrikt - det är dags att skapa förändring, en förändring till det bättre!

Detta är bara början av utbildningen och jag är redan såhär pepp! Fy fasiken va bra det kommer gå. En bra, eller snarare bättre DO är vad jag kommer bli och det känns helt underbart. Jag är återigen pepp inför UNF ch när man vet att andra känner samma sak är det lättare att vara ödmjuk och lyhörd. En smart idé förbundet, en av de smartaste faktiskt. Thank you!

två timmar

Sitter och skriver miljöpoltik och ska lämna in engelskan snart. Så jag passar på att skriva av mig lite mer. Jag kommer vara borta hela helgen och jag är riktigt glad över detta. För om mindre än 2 timmar så kommer jag träffa amrina på tåget och kunna spendera en hel helg med henne (på kurs iofs) Men bara att komma iväg känns väldigt skönt.

Har med mig läxböckerna så GO MAGNUS


wednesday addams

Idag är det onsdag och rådsmöte, solen skiner och jag har spanskaprov.
Men jag får smörgåstårta till lunch och det är snart fredag så jag kan inte diekt klaga!

Idag har varit en bra dag, en riktigt bra dag. På alla sätt utom de dåliga såklart. Men lunchen var inte dne bästa och jag öerreagerade en smula men förbannad det blev jag, men om man får vara för sig själv så löser det sig och nu är jag inte arg längre.

Men jag blev glad när jag tog en glass med anna katinka i alingsås innan rådsmötet och vilket rpdsmöte det var sedan.

Det är dags enligt mig att få distikten att fatta att det är vi som utgör förbundet. Vi ska inte behöva bli styrda och speciellt inte när vi ser problemet och en lösning som inte förbundet ser. De får faktikst visa varför vi skulle välja just dem och att de ska få sitta kvar. Sergio har redan lämnat dem i protest och då undrar man ju hur det ska gå senare. Mne vi ska iaf resa oss, ta ställning och agera.

Vill ha fint väder nu till helgen.


mindspin revolution

Mindspin revolution - det skulle vara mitt klädmärke om jag hade haft något.

Jag är så exalterad, det är en månad kvar till studenten!!!!! en månad och jag längtar, längtar, längtar

Sjung om studentens lyckliga dar
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat...Ja det gör det verkligen. Klappar och klappar och det kommer det göra ett bra tag framöver


M&M, glass och history

Jag håller på att färdigställa mitt draft till engelskan och det går sisådär. de har hänt något med mitt tangentbord just nu... det vill inte som jag vill och jag har redan suddat 15 gånger.

Jag har vart sjukt sugen på glass hela dagen och jag har ännu inte fått mitt sug stillat. Det är frustrerande, men vad som inte är frustrerande är att jag har fått MVG på hör och läsförståelsen på franskaprovet. Jag känner att det går skitbra och skulle nog ha klarat att läsa franska steg 3 också! Nu gör jag inte det, för jag hade aldrig hunnit det. Inte nu nr jag fortfarande ligger efter med en massa grejer. Men engelskan är i fas iaf, det är något att fira.
Mitt Year Book bidrag håller på att ta form och jag känner mig nöjd hittils.


rubriktext saknas - tekniskt fel, ring support

Hemkommen från årets grymmaste arbetshelg och resultatet är att jag är röd som en kräfta. Magnus som inte tänkte att solen kunde ta i maj tyckte att man kunde ha mötet ute och samtidigt steka sig i solen. Det var kul och skönt fram till klockan blev typ fyra och han gick in och såg att armarna var lika varma som ett strykjärn och röda som ett trafikljus. Då blev det skuggan och paniksmörjning tyckte Magnus och sedan blev han nöjd.
= hur som helst så har helgen vart hur bra som helst och jag är återigen pepp för UNF och känner lite ångest att förmodligen behöva jobba på sommarröjjet och summercamp! Jag vill vara UNFig och känner att man går miste om så mycket när man prioriterar bort UNF. Samtidigt så måste man prioritera någor och jag vill gärna kunna betala hyran och ha råd till mat. Dessutom så tror jag att om man jobbar som bussvärd så kommer man få så mycket annat.  Styrelsen fungerar hur bra som helst och jag känner mig stolt att leda oss mot en framtid så ljus och bra och som kommer höja UNF älvsborg till höjden, vi kommer bli det bästa distriktet liksom. BTW!!!!! kolla in http://alvsborg.blogg.se/ för @*/¤#%&^#@!!!!

Uppenbarligen så har folk märkt att det finns något som inte fanns förut, det tycker jag är trevligt. Det enda som är jobbigt är att inte veta vad det är som faktiskt finns, bara det att man längtar varje sekund och räknar ner tills man träffas igen. Och det är ju inte bara jag som räknar ner och det känns ju lite lustigt och pirrigt. Lite ovant i vilket fall. Men nu så är det snart fredag och det är underbart! Sedan är det en vecka kvar till DSSen och sen är det en vecka till Tyskland sen är det bara två veckor till studenten!!! Tiden går så himlans fort, det är helt underbart.


Nu ska jag snart äta och hoppa in i duschen, för jag är inte så fräsch direkt...


Nu är alla små stjärnor

36, 22, 8 - min egen nedräkning. Känn på den du

Jag är så nöjd med livet just nu. Mest nöjd är jag över att solen skiner och jag har kunnat sitta utomhus och läsa i Farenheit 451 och plugga lite smått för Matte Nationella imorgon. 4 timmar av matte, jag kommer vara död men sedan är det över. Jag kan andas och livet blir euforiskt återigen. För jag ska träna imorgon. Jag ska köra core och sedan ska jag gymma ordentligt. För imorgon så kommer jag till trollhättan. Underbart kan man tycka och jag håller med, till viss del. Jag behöver plugga, men det tar vi imorgon älskling.

Idag går det upp och återigen så måste jag gå in för solen håll på att gå ner och det blir genast så kallt då. Jag vill inte frysa. Vad jag däremot vill göra är att gå och äta glass, men ungefär 7 stycken milkshakes får nog räcka idag. Budget på 5 glassar har ju körts ganska regält. Synd egentligen för jag hade velat hålla något för en gång skull. Fasiken va kallt det blir. Jag förstår inte... Men när solen är framme, då är det varmt så jag ska inte klaga, inte alls.

Kom ge mig solen kom ge mig hav, kom ge mig jorden jorden vi lever av
Kom ge mig sommar, kom ge mig liv, kom ge mig kärlek och livsmotiv
kom ge mig kroppen, kom ge mig allt som du har och jag ska stanna kvar


sommar och sol

Jag sitter utomhus, barfota och njuter av solen och njuter av våren/sommaten/ men värmen framförallt. Helt underbart med solsken och jag längtar tills i helgen då man kan sitta och käka glass på bryggan med underbara människor. Jag längtar tills imorgon, då jag ska sätta mig ute direkt och njuta av solen och plugga och bara vara. Det är fantastiskt och man måste njuta annars så blir man sur. Livet skulle nästintill vara perfekt. Nej jag ändrar mig, det är nästintill perfekt. Så nära som det går att nå perfektion i lilla vargön. men det blir kallt när solen går ner fortfarande, det är inte den långvariga värmen än, men när den kommer: då ska njuta ordentligt.


Det går upp och det går ner, bergochdalbana så långt man ser. Ibland får man till det så det låter så poetiskt som man kan.


Jag ska börja med min nya blogg också. I fyra dagar så ska jag leka marxist! Jag vet inte hur det kommer gå egentligen, men jag ska försöka. Kankse det är det jag saknar i mitt liv? Jag vet inte, men vi får se. Jag ska iaf försöka vara titalt inne i en ideologi och skriva ner mina reflektioner utifrån det. Och jag tänkte börja nästa vecka med mitt lilla "miniprojekt" med att läsa in mig ordentligt på Marxismen, Det ska bli ganska kul faktikst. Krossa kapitalismen mina vänner!

Jag ska skriva en sak till sedan ska jag gå in, för nu börjar det bli kallt här ute. Solen har gått ner över träden och skuggorna har krupit närmare. Inte mysigt alls, även om jag är helt varm inombords. Men gareth har kommit tillbaka till skolan och det är jag glad över! Han är en bra lärare.

Hur vet man att det man känner är på riktigt?


ingenting kan stoppa mig

Jag har tränat och jag mår så fantastiskt bra
Älskar att träna och känna hur kroppen jobbar.
Dags att fixa ordentligt med träningen för
endorfinkicken man får är helt fantastisk
Man kan rensa tankarna och lära sig fokusera
 och det behöver jag
behöver jag verkligenHur går man vidare när livet har stannat till?

Det går upp och det går ner, självklart det förstår jag också. Jag har nog bara inte fattat det ordentligt förrän nu. Inte på riktigt iaf. För nu förstår jag att det är det som gör livet värt att leva och värt att fortsätta. Just nu går mitt liv ganska mycket uppåt och hoppas det håller sig där ett bra tag, tills efter studenten iaf.Det är UNF som spökar bara, en massa skit överallt samtidigt som det faktikst är ganska kul. men den jävla pressen. Fy hu jeda mig. Alla jävla krav får mig att spy ibland. Samtidigt som jag inte kan leva utan människorna och känslan av att göra något viktigt, men att vara pretto, det kan jag leva utan.

Bergochalbana så långt jag ser:  Verkligen, ja du, ibland så är livet så himlans komplicerat och jag förstår inte varför eller. För det det är till 100 %. Då borde det inte vara så himlans svårt eller hur, det borde vara självklart. Nejnejnej, livet fungerar inte så. Utan jag går runt och oroar mig och ojjar mig över detaljer och saker som är helt oviktiga. Det enda som är viktigt finns redan där.

Det känns som jag stampar lite på samma ställe nu. Jag vill bara sprudla och göra allt nu och leka vår. spricka ut i vild glädje och dans och fortsätra vara där, skina ikapp med solen och rulla mig i gräset.

when honour's at stake

jag skrev ett blogginlägg som jag inte ville publicera. För även om nyfikehet har kommit in i det kulturella finrummet och det är okej att visa sina privata problem för omvärlden finns det saker som inte alla ska veta. och jag orkar inte ta upp det igen, jag behövde bara skriva av mig.

Min cola är slut och mjölken är uppdrucken. Jag har en chokladboll kvar och lite kakor i kylen. Men jag har fortfarande inte kommit någonstans i pluggandet. Jag tar mig inte i kragen, trots att jag vet att jag inte har något att göra direkt förutom att plugga så vill jag inte, jag kommer inte hinna imorgon, jag ska ju för fasiken till skölvene och snacka om varfr jag är absolutist och då blir det att jag får fixa det på natten (igen)

Summercamp08, jag är så sjukt sugen! Men jag måste veta vilket jobb jag får i sommar innan jag kan bestämma om att jag ska dit eller inte. Och om jag ska dit ska jag köra fallskärmshoppning! Jag är så sugen på att vara vild. Sedan ska jag köra bungyjump innan jag fyller 20. Bara kasta mig ut och känna mig så fri. Ahhhh, har ett sug i magen


I did pass!

CAE betyget kom idag och jag blev godkänd, jag klarade det och jag är nöjd. Trots att jag fick ett C så kanske det inte känns så himlans bra som det kunde ha gjort så är jag trots allt godkänd och det är vad som räknas. Man ska vara nöjd för vad man får och inte vara bitter av vad man inte kunde få. Nu så kan jag iaf köra ordentligt med miljöpolitiken och geografin för att vara nöjd och glad. En bra merit för mitt CV och jag tänker inte jämföra mig med alla andra hela tiden. Jag ska inte känan mig dålig, jag ska inte och tänker inte låta någon annan tro att de är bättre än mig. För bara för att man har kunskap så måste man kunna hantera det och sätta det i ett system, en personlighet och kunna använda det på ett bra sätt och det kan inte du. Du har ett bra betyg men du kan fan inte socialisera dig eller fungera i ett normalt samhälle när du dessutom åker snålskjuts på alla andra, så grattis killen, du kommer gå långt! Idiot!

Det är soligt så jag ska passa på att dra och handla lite. måste skaffa mig ett nytt telefonkort, måste skaffa en bättre operatör för Telia är dyr. Jag smsar som en galning så då borde jag ha ett där man smsar gratis. Då hade det blitt bättre. Funderar på att skaffa halebop igen, för deras reklam är så himlans trevlig.

En sak till, mitt godis är slut! Och jag ska inte köpa något mer godis fram till studenten. En och annan glass kan jag allt få köpa men jag för inte överskrida kvoten på 5 glassar i veckan. Jag måste ha pengar till Tyskland. Det är liksom bara 27 dagar kvar innan vi drar och festar gärnet gärnet och drar till hansa park! Fan va gött, och jag är riktigt pepp också. Har fixat partyskivan, med allsång och glädjerus.

Glädjerus finns det gott om. Känns som jag lever på ett moln och det är ju alltid trevligt. Men allt klaffar liksom nu, pusslet börjar få form och man ser en helhet i ens liv just nu. Studenten närmar sig och det är det som är pricken över i:et.

Let me go back

Jag äter godis, jag tröstäter godis. Ja det är lite patetiskt och löjligt men godiset får mig att må bättre. För en stund, och för så lång tid som det behövs. För jag är deppig. De skolarbeten som jag skulle fixa kommer ingenstans.
 
Inte världens längsta blogginlägg och det behöver det inte vara heller för jag har inte så mycket att säga direkt. Ni vet redan om att jag är upp över öronen förälskad.

Just nu vill jag leva!

RSS 2.0