lets fly away

ibland känner jag att jag bara vill komma bort lite...sen förstår jag själv att jag faktiskt snart ska komma iväg. och att hela livet är ett jätte äventyr

leva spartanskt?

kollade sådär smått på lägenheter som stub har att erbjuda och blev besviken och en aning rädd. Dyrt är det och dessutom så verkar det som att minimalistiskt är vad de vill erbjuda. Kokvrå utan ugnoch 20 kvadratmeter. Jag hoppas verkligen inte det är en sådan lägenhet jag får. Jag behöver en ugn och jag behöver lite space, så enkelt är det. Fast det klart... jag kan leva sådär i 3 månader och försöka byta om så skulle vara fallet. Vi får hoppas att det inte blir så.

Nu är det fredag! thank god säger jag bara. Helgen firas in med köttgryta och cocacola till Mumien på tv och lassemannen spinnandes i knät. kan det bli så mycket bättre just nu? njae, förmodligen inte. så det gäller att bara njuta. För det finns ingen som helst mening med att stressa, jag ska ju jobba hela helgen, och fram tills onsdag. då jobbar jag inte för då ska jag nämligen tatuera mig. spännande värre :-)

tillbaka till filmen, trevlig helg på er, lo todo :-)

hello hey

what's your name?

kom hem från göteborg någorlunda i tid... mne fy tusan vad trött jag är nu då. Och det är jobbigt att veta att dagen snart ska börja. Ska lämna tillbaka kameran och sen blir det jobb. bara 3-7 idag vilket är mer än fantastiskt. Sen väntar jag fortfarande på att de ska ringa från STUB. så det så!

hopp studs och skutt in till duschen!

jahaja

det spelas visst klassisk musik på nisseterminalen... trevligt

stuck at the centralstation

efter Harry potter filmen för andra gången (denna gång med Anna Stålhandske) så sitter jag nu fast på göteborgs central en stund till. Efter ett otroligt korkat misstag av mig så gick det ingen buss när jag trodde att det skulel gå en buss. FAST det brukar faktiskt gå en buss då. Det vet jag.. fast det kanske bara är på fredagar, men då tycker jag att västtrafik borde tänka på oss som roar oss andra dagar och inte bara på helgen. Ja menar att sista bussen går kvart i tolv, det tycker jag bara är tragiskt. Och om inte pappa skulle hämta mig nu så hade jag vart hemma som tidigast 07:14. (ps jag hade också börjat resa 00:47) För tio ynka mil hade jag fått byta buss i Bohus, Lödesö och Trollhättan. men om jag hade väntat till 06:00 hade jag vart hemma 08:00 och bra mycket enklare utan byten och onödigt långa väntetider.

Hallå... Västtrafik! Jag är en stor beundrare av kollektivtrafiken i sin helhet och jag försvarar mitt ickekörkort med att jag kan förlita mg på bussar och tåg. men i sådana här lägen, där komfort, tidsklaffande och miljötänk inte går hand i hand med kollektivtrafiken önskar jag att jag hade ett körkort och egen bil. det var ju rent krasst inte bara hemresan som blev jobbig. Hitresan var inte så fantastisk den heller... I barcelona så fungerade i alla fall kollektivtrafiken fantastiskt. oavsett om jag åkte hem 23:45, 00:45 eller 07:45! Det borde ni tänka på... Västtrafik! dessutom är det dyrt också.

men ja nu sitter jag i alla fall här på centralen och har 43 minuter kvar av min internettid. Kan ju passa på att srkiva att det finns otroligt konstiga människor i världen och att det verkar som om det är nattetid som alla sluskar och kryp krälar fram. Galna fyllos, gamla senila saker, tonårsbratz i mjukisbyxor...you name it. På centralen finns allt och mitt i vevan finns en liten rädd magnus. Fast det klart, ibland kanske man passar in i den här världen också. Jag känner inte direkt att jag gör det nu, så när jag är färdig här vid min videoövervakade dator så ska jag bli kompis med securitasvakterna som hänger här.

och ja, Harry Potter var lika bra, om ändå inte lite bättre denna gången än vad den var med morsan. Kanske kan det bero lite på vem man går med och vart man går. Anna möter Mamma och Bergakungen möter Sagabiografen... viss skillnad asså.

A men lite vaktletande på det här då :-) God natt!

torsdagsmorgon

snart bär det återigen iväg till jobbet. Det är ju roligt :-) Kanske inte... men sen blir det göteborg. Det är däremot superkul! In i duschen, ge lassemannen mat, bädda och sen tar jag cykeln till göstas och påbörjar arbetsdagen.

när blir det fint väder igen?

exitement

sådär, då var denna onsdagen avklarad. En vecka kvar tills jag har en tatuering på min högerarm. Spännande eller hur?! det tycker jag i alla fall. sen är det där med lägenheten som jag snart kommer att få i karlstad som gör min mage lite pirrande. Och att imorgon återigen få se Harry Potter, även om resan till göteborg verkar vara av den mest komplicerade sorten. Kul

Annars händer det inte så mycket just nu. Inget direkt att dela med mig av. Inget jag är bitter eller irriterad över. Inte ens småcynisk. men det är bra ändå, det tycker jag. Om man kunde klaga på något så är det att vädret inte är det bästa och att jag har ont i ryggen fortfarande. Men sådant trivialt... det behöver man inte utveckla.


babababa

ullared och ikeabesök är avklarat idag och jag är mer än nöjd. Har inte handlat överdrivet mycket, faktiskt nästan inget alls. DÄREMOT har jag världens uppslag på hur min första alldeles egna lägenhet kommer att se ut. Bäddsoffan kommer inhandlas, porslin, bord stolar, dukar och brödrostar det finns där i min vision. Väntar bara på att få lägenheten så att jag kan börja planera och såklart inhandla detta. Men IKEA finns i Karlstad. Det tycker jag är bra. Jävligt bra faktiskt.

Lasseman har vart jätteduktig helt ensam idag, och som tack fick han en kattleksak. En blå apa som vi nu döpt till tarzan. Saken med tarzan är att han har inte lämnat lasse en sekund. Han bär med tarzan i sin mun och leker och kurrar och sådär. Synd att jag inte duger längre bara...

så var det tisdag

Ullared nästa, vi hörs ikväll!


måndag... IGEN

idag var det måndag igen, och varje gång blir jag lika förvånad. måndag, gråa måndag varför måste det alltid kännas så jobbigt. eller jobbigt kanske det inte känns. men det där med rutiner kan vara lite tufft ibland.
men veckan i sig är nog rätt så bra ändå. Det blir Ullared imorgon och bio igen på torsdag. Det ser jag verkligen fram emot. sen blir det extra spännande för jag kommer snart få reda på vad jag får för lägenhet i karlstad. Ganska spännande att om sådär 3-4 veckor flytta upp mig och lasse till en helt annan stad. Kul säger jag bara :-) men samtidigt är det ganska svårt att föreställa sig att återigen släppa taget om det här hemma.

Nej, nu ska man inte bli sån, en tragisk filur med minnen som ända vänner. Bättre att satsa stort på den ljusnande framtid. Den är trots allt min. mitt liv och min tid är nu. Dags att skapa den förändring jag själv vill se. Och det börjar jag med genom att säga hejdå till illusioner jag ändå inte vill hålla kvar. Fattar bara inte varför det måste vara så svårt. Livet är inte lätt alla gånger och kanske det är meningen. Man ska inte veta slutet, då blir inte handlingen spännande.

denna måndag blir i alla fall lite mer spännande med att snart börjar beck på fyran. Jag och Lasseman är laddade.


i nostalgins fotspår

youtubar en massa just nu, när jag kom in på bo ko förut och dagens ilandsproblem igår. men ärligt, ni i min ålder... ni minns väl detta med?

det har satt spår i min barndom i alla fall!

sunny sunday

idag så bestämde jag mig för att istället för att ligga och söla och ta tag i berget tvätt efter lägret så tog jag med mamma på hennes morsdag present. hon fick den såklart på morsdag men vi har inte riktigt haft tid att lösa in magnustarhandomsinmammapåenheldagpresentkortet förrän nu. Anyway, trevligt blev det med både fin fin middag på koppargrillen och sen Harry Potter på bio. Mamma fick välja film såklart. filmen var bra, men saknade lite i den, fast tyckte inte de kunde ha tatt bort ngt heller, och 2 och en halv timma var alldeles lagom. Bra söndag i alla fall. Nu är jag hemma med lasseman, och tänker inte lämna den katten på länge. Jag har saknat honom ofantligt mycket nu under lägret, men det var ju tur att det fanns andra att krama.

by the way det är mindre än en månad tills jag flyttar!

dagens ilandsproblem

varför heter figuren bo ko?

svara på den du!

welcome back

hemma ifrån ett helt fantastiskt läger ute på vänersnäs. En vecka helt fylld av underbara människor, saker och stunder! Semesterveckan avslutas nu på måndag, men jag har spenderat min vecka på det bästa sättet man kan tänka sig. Helt slutkörd är jag, men jag är lycklig, ända ner till mina myggbitna fotknölar! Snodde lite bilder ifrån vänersnäsbloggen så att min blogg inte blir så tråkig. Men gå in där så får ni veta mer om vad som hände under veckan.

Ge mig sommar 2010 NU!

Vi hade cirkutema i onsdags!

och roliga lekar i fredags :-)

http://barcelonabo.bogg.se/

vet ni vad? Jag älskar verkligen att jag åkte iväg till spanien i höstas. För att läsa från september fram till maj visar en fantastisk utveckling, och även om jag ibland lyser igenom med en viss cynism och bitterhet ångrar jag inget alls. Inte ens att jag bodde hos paquita. Jag är djupt tacksam över mitt egna öde.

Jag ser ganska världsvan ut tycker jag själv i alla fall!

SMÅstressad STORpepp

okej, helg snart och det betyder start för läger. Ett fantastiskt läger som jag är sjukt peppad på att få komma iväg på. Men samtidigt ska jag jobba fredag-lördag-söndag. Vilket blir tufft att orka med, men jag förlitar mig på kaffekopparna. Dock är paniken lite närvarande för jag har kommit på saker som jag inte har och som är lite av extremt nödvändiga.

  1. myggmedel
  2. antihistaminer
  3. pressening
  4. fullständig planering
  5. ficklampa
Men... det löser sig det med. Jag ska fjäska med mamma imorgon. Så blir det, nu ska jag packa!

Och just det ja: jag var i alingsås idag, firade mosters 60års dag och träffade Stålhandske och tog en glass. Dessutom så kom det lite som en chock att magnus pengar nu är borta! Att inte ha koll över sin ekonomi är lite jobbigt, speciellt när jag inte har alltför många lönekuvert kvar att hämta ut och att köpa sig ett hushåll i karlstad kommer inte bli billigt. men... det löser sig det med.

onsdagså sjukt vackert... mer finns nog inte att säga

lack of inspiration?

ibland känner man att man inte orkar och att allt bara är sådär blä så att man vill somna och hoppas på att inte vakna upp. Ibland orkar man inte vara sådär trevlig och käck, man saknar idéer och kraft att förändra och göra skillnad. Men så, vissa dagar är man oövervinnerlig. Man kan göra allt såntdär som man i visionen trodde var möjligt. Och det är ju det som är himla fantastiskt. Att det finns människor som jobbar framåt och mot den vision man själv villse bli verklighet och ger inte heller upp förrän det händer., Eldsjälar är vad den här jorden behöver för att bli lite bättre än den var igår. Ett steg i taget.

Jag har också en dröm, men den väntar vi med ett tag. Istället så tittar vi på det här youtubeklippet på en människa som skapade förändring och vägrade ge upp. Han hade säkerligen också dagar då allt kändes blä och inte var på topp, men så finner man kraften att skapa stordåd.


tisdag

skulle bara säga att jag vaknade till sol, det ger mig förhoppning på en fantastisk dag. ska snart bege mig till morfar och lippa gräset och så ska jag köpa mig en luftmadrass. Efter tre blir det jobb, mindre kul men tyvärr nödvändigt.  hejj hopp dags för frukost!

så efter middagen

idag har jag jobbat, och det gick hur bra som helst tycker jag. Kände inte en enda gång att jag inte ville vara där. Det är nästan framsteg. Idag har jag också köpt lite rekvisita till temadagen och sådär, samt organiserat upp fjortistiden. Tack till Erik som hjälper till utan att blinka, även om han förmodligen har viktigare saker att göra som relaterar till lägret. Men jag, lilla hjälplösa magnus är supernöjd nu.

Annars händer det väl inte så mycket fortfarande. Imorgon ska jag fixa alt för torsdagen, då ska jag nämligen till alingsås. :-)

måndag

har mycket mycket lite att uppdatera idag. Det händer inte så mycket just nu. Det gör det inte. Jag jobbar och gnor på och tycker det funkar som det ska. Längtar tills nästa vecka mer än någonsin just nu. Även om inte denna veckan är händelselös, det är både inplanerat lite shopping, tatueringsstudiobesök, bio, alingsås och mosterbesök, och dessutom ska jag försöka packa och tvätta det sista... mina stövlar är borta. det gillar jag inte.

marathonlyssnar på michael jacksons you are not alone, den är bra.


i want this to lastvarför måste nästan all musik vara så deppig? Det gör mig så less. Speciellt när man själv är sådär fantastiskt glad som man i ovanlighetens skull kan vara. Håller på att planera upp temadagen och jag lovar att den kommer bli spektakulär! Blir nog så att jag somnar hemma hos mamma inatt ändå här, för planeringen tar ju lite tid liksom. Har redan missat två av mina bussar. Men så går det när man bara sprudlar idéer. fast just nu sitter det smått fast när det kommer till olika stationer och vad fjortisar vill göra. så det behöver jag lite hjälp med...

Annars flyter det på bra.

kvittra

om jag var herr trött igår är jag nor herr död just nu. Varför kommer inte energin när man väl vill ha den? Går runt som en zoombie och sluddrar ljud ingen förstår och inte jag heller för den delen. Men men så är det kanske, det måste gå ner för att kunna gå upp. men jag är faktiskt uppe, mer än på länge faktiskt! Och idag regnar det inte, så vad kan gå fel? Men min rygg gör ont, den är lite stel. Och det är nog bara början, för sen så kommer ju vänersnäsläger med att sova på luftmadrass i fuktigt tält. Fast det ser jag bara fram emot - omfamna sunkkänslan till hundra procent!

En sak som jag är lite förundrad över, eller mitt alterego pensionären är bekymrad över är det där med twitter! Om nu konservativa kungahus kan twittra, varför tycker jag det är så förbannat svårt? och vad är egentligen meningen med det hela? Jag skulle gärna vilja vara hundra på det men har twittrat två gånger i hela mitt liv. Och fattade inte hur man gjorde mer. Man borde få gratislektioner i hur ny teknik fungerar det tycker jag. Reinfeldt: du gillar ju ny teknik och FRA och IPRED, när hjälper du oss förstå twitter?

Men på tal om twitter så har IOGT-NTOs kongresser kunnats följa på just twitter, för att dem som jag, som inte var där men ändå rätt intresserade kunde följa lite vad som hände. Vilket var skitbra och därför måste jag också bara säga grattis till de nya FSledamöterna, skitkul!

beyond retro

a men ärligt, har ni sett?
Morfar tyckte vi behövde ett nytt parasoll
det tyckte vi med att vi behövde - ett nytt parasoll.inte ett från tidigt 70!

herr trött

min kropp och knopp är inne i en strejk just nu. efter en lång intensiv tid som avslutades med jobb non stop i åtta dagar så tycker jag att det var på god tid att sakta ner lite - stanna upp snarare. En helg med massa festande och hålligång var inte lockande för mig, inte heller var det lockande med något annat utan jag sitter här, framför datorn så långt bort ifrån intilligens som möjligt. Hjärnan skriker öööööööööööh och man måste lyssna på sin kropp.

Jag rider fortfarande på lyckovågen att jag kom in i karlstad till hösten. Det må säga att det är gött! Det lilla men mer så viktiga problemet om att hitta tid till både mental förberedelse och kroppslig förberedelse puttar jag undan ett tag. Så länge som hjärtat slår, så länge lusten ger och tar så är imorgon en annan dag! det tål att tänkas på. Men lycklig är jag, det går inte att förneka.

Och nej, jag tänker inte förstöra detta med att vara bitter, även om jag faktiskt kan det, så tänker jag inte, utan jag avslutar idag med att packa ner lasseman och mig själv till mamma och så får hon bjuda på middag! Samtidigt som mitt sinne flyr hit, en fantastisk plats där batterierna laddas om. Mitt egna lilla paradis nästan.


påminnelse

okej, planering

v 30 Vänersnäs
5e augusti Tatuering
v35 Flytt till karlstad

tatuering:

fånga en dröm!

jag är hemkommen från en otroligt fantastisk upplevelse nere i Göteborg (och någon lite mindre fantastisk upplevelse) och kom hem och fick reda på att jag nu är intagen till politices kandidatprogrammet på karlstads universitet! hur fantastiskt är inte det på en skala? Och jag är ledig helgen, det också fantastiskt! Nyp mig, jag tror att jag drömmer

Kongressen i Göteborg verkar vara hur kul som helst, det måste jag säga. Folk i alla åldrar som samlas på samma ställe och gör allt, allt möjligt tillsammans. det känns bra att vara tillbaka. Och en massa bra idéer till temadagen har vi ordnat också så vänersnäs kommer bli super (även om det regnar)

Vad annars, lasseman har bitit sönder min mobilladdare så ingen mobil på ett tag, that's a bummer. det regnar och jag ska jobba om några timmar. Kul kul! Bilder tagna på underbara människor från kongressen läggs upp när jag kommer hem sen ikväll. När man har gått vidare sådär liksom

jobbjobbjobb

jobbar för mycket, tänker för lite har knapt tid eller ork med att äta, men det generear pengar och ikväll ska jag till Göteborg! Planeringen inför temadag och fjortistid till vänersnäs går framåt och behöver lite andra synvinklar på vad som händer. Men jag är glad, gråa dagar hindrar aldrig mig från att le

peppepp

jag är så sjukt peppad just nu, det känns verkligen rätt. Jag betalade medlemsavgiften i går kväll och just nu så bara jag längtar tills vecka 30. Och på nytt känna kraften i ett X antal människor som tillsammans skapar förändring. fy tusan vad underbart. Vänersnäs here I come. Och jag har idéer som bara sprutar fram. Det är så kul, så givande och jag saknade den känslan.

Vecka 32 tatuerar jag mig, vad det blir får vi se. Men jag kommer bli supernöjd. Det tror jag nog. Nu äter jag och jag längtar tills på fredag då jag äntligen är ledig. Jobbar för mycket för mitt egna bästa anser jag. regnet smattrar och jag ska nog krypa till kojs nu, nöjd med livet. Minus dock att kameralinsen är sönder, så det blir att reklamera. Imorgon slutar jag 5 så det bara att åka till elgiganten.

fiesta

ayer fuí a una fiesta con algunos amigos, jugabamos un poco de "kubb" y solo estabamos felizes. Yo era demasiado felíz para mi y jamas quiero estar así. si yo no puedo controlarme, tal vez no voy a hacerlo. Basta ya!

jag var på fest igår, efter jobbet, det var trevligt och det fick bli en kort kväll för mig för jag ska ju också jobba idag, och imorgon och resten av veckan. om man är trött och inte direkt ätit något på hela dagen så kan det bli lite för mycket. Men nu ska jag ta och försöka sova lite till, börjar inte förrän 12

ingen bra rubrik idag

skriva skriva skriva, för skrivandets skull? Nej då. det finns säkerligen något intressant här nånstans.

orka bry sig, det är sol, det är fortfarande varmt och det är sommar! Vad mer kan man begära av livet, förutom en flicka vid sin sida? men det hittar vi snart. Grannarna lyssnar på our last summer från mamma mia soundtracket. Sommaren 08 var verkligen något i hästlängder, och jag ser inte varför inte sommaren 09 skulle toppa? Jag är nöjd med livet i alla fall.

Även om det inte blir som man vill, aldrig är perfekt eller ibland ens okej, jag har smått känslan av att ha varit grundlurad ett bra tag, men den ignorerar vi. även om det faktiskt brukar vara så som jag känner från början. Men om inte livet bara blir sådär fantastiskt som man vill att det ska vara så får man väl själv se till att göra det lite mer fantastiskt! Imorgon, så ska jag jobba 8 timmar vid ett stekbord i stekande värme, men det är 24 timmar på ett dygn och då får jag göra resten lite roligare. Ska även försöka göra jobbtiden lite extra sådär. det måste man om man ska jobba som jag, nonstop i 8 dagar. Men sen: en veckas hårt slit och därefter en välförtjänt veckas semester och lägertid. Komma bort från all skit och göra skillnad för en gångs skull, jag längtar! Nu spelas lay all your love on me, så jag med risken att om jag stannar bli bitter, går och lägger mig!

och just det ja: jag är hemma hos mamma! vi har käkat jordgubbar och pizza och mått bra och orkar inte cykla hem. Se ännu en ljuspunkt på tillvaron; snälla föräldrar

paradiset på jorden?

dagen har vart fantastisk och jag är sådär smått förälskad i sverige. Varför? a men titta bara!!!


   

   

   

   

     

 

   

och titta:

jag badade!

ånger?

hitta någon annat att prata med nu
och låt mig vara

a men grattis, magnus!

priceless

fy fan, det är bara vad jag säger nu. För det summar upp nästan hela min dag idag. Men mest så visar den på min sinnestämmning. Jag är så förbannad och trött på mig själv och på allt annat runt omkring och bara vill komma bort ett tag. Jag orkar inte med detta velande fram och tillbaka och att själv aldrig riktigt få veta vad som menas. Det är liksom dags att gå vidare, antingen så avslutar man det helt och hållet eller så gör man något annat. Men jag vill inte hålla på såhär mer, så enkelt är det, och som jag sa så är bollen inte i mina händer längre.

Om en vecka får man reda på vart man kommer in till hösten, och om man kommer in... sen fick jag min nya kamera idag :-) yes. dags att ta lite bilder med andra ord. och imorgon är jag ledig, sen blir det jobb 8 dagar i rad yippie! hur fan ska man kunna hålla motivationen uppe såpass länge, när jag redan nu känner att jag vill ge upp?

living on the edge

Lasseman kom hem 03:05.

usch, jag känner verkligen inte för att jobba idag. Tur är att jag bara jobbar i till 5 och sådär, men fortfarande så vill jag inte! men man får peppa sig själv helt enkelt, och det gör jag så enkelt med att skriva vad som är bra och inte vad som är dåligt.
  1. solen skiner(men jag får inte njuta av den då jag sitter inne)
  2. det är sommar(och varmt i kiosken, så man svettas)
  3. ledig imorgon(men inte idag)
fokusera mange, fokusera!

MAYDAY MAYDAY

Lasseman är försvunnen. Han har nu vart borta sen jag släppte ut honom vid 21:00 tisdagskväll. Nu är klockan 00:25 och ännu inte tid att blanda in polis och spanare, men som husse är jag bra orolig just nu. Har vart ute och letat efter lillkillen och hittat en massa andra katter men inte lasse... kom hem nu så att pappa magnus kan sova ordentligt.

RSS 2.0