tur att jag har mat i frysen

om det är en dag som jag hatar mest är det den 30e (eller 31a) varje månad. För helt plötsligt finns inga pengar kvar över huvudtaget! Jag betalade mina räkningar, varav hyran går på över hälften av vad jag får i pengar av CSN och sen var det bredband och kurslitteraturen som gick på utöver det. Och sen såklart telefonräkningen som kommer på det. December är en såndär månad som man måste hushålla med pengarna som ett snålt gammalt troll då man får mindre pengar (fast utgifterna är desamma)

och sen kommer alla julklappar också! fuckfuckfuck

Reinfeldt på KAU

NOTIS

Måndagen den 7 december kommer statsminister Fredrik Reinfeldt till Karlstads Universitet. Han kommer att vara i Aula Magna mellan klockan 10:00-11:00.

Statsministern kommer att hålla ett anförande i cirka 30 minuter om Sveriges ordförandeskap, deras prioriteringar och om klimatet med mera. Därefter får vi studenter möjlighet att ställa frågor.

KOMMER DU VARA DÄR?

el clasicooch barcelona vann! 1-0 och det var zlatan som gjorde mål.
BRA BRA BRA

en söndagkväll som alla andra

jag har nu ett julpyntat hem. det är mysigt som in i helvete och längtar tills när julmusiken pumpas ut ur högtalarna överallt och man är glad och mysig och gör alla andra glada och mysiga. Kul med jul helt klart!Snart är det dags att baka pepparkakor :D

första advent idag
[][][][]


vad gör man?

Spaningsarbete - klart 11 januari
Inlämningsuppgift, sveriges utrikes och säkerhetspolitik - klart 18e december
Seminarie, Kalla kriget, (kuba) - klart 18e december

kanske dags att börja nu då

en lördag av många andra

skönt att bara kunna slappna av lite ibland liksom.
Om en vecka är jag på sunset boulevard med den bästa vid den här tiden.
Det ser jag fram emot.

6 dagar kvar nu då

four little words


THANK GOD IT'S FRIDAY!Snart är det dags för fest på trio tio, eventuellt utgång men jävlar vad det ska skakas på rumpan, är på riktigt bra partyhumör. Och på en fredag också!!!

Tacka gud för ungdomens dagar och studentliv

var är min dröm?

att cecilia malmström blir ny kommisionär för migrationsfrågor, det är faktiskt helt okej tycker jag. Hon är en väldigt vettig politiker, trots politisk färg. Men kan nog bli svårt att få en ett svenskt perspektiv på sådana frågor... organiserad brottslighet är ett tufft ansvar, men kul att sverige får ett sånt ansvar, och att även cecilia får det.

Lycka till!


smygstart

okej det kanske är 3 dagar kvar innan första advent... men imorgon är det uni och fest på kvällen, lördag är det en "slapp"dag och sen är det första advent, varför inte då ta och börja lite :)


CSN ger mig PENGAR

och

kungen i baren är jag!

ska leva på luft resten av hösten, men skitsamma, idag var en bra dag.
jag kunde nämligen äntligen spendera pengar på saker jag tycker om, Julsittningen, IKEA och god lyxig mat!

Att det ska betalas räkningar och böcker, det glömmer vi för stunden!

statsvetarafton

hemkommen från statsvetarafton, spontant medtvningad till teachers för att diskutera lissabonfördraget, blev lite si och så med det, men en riktigt trevlig onsdagskväll, inget snack om saken, men till våren ja då kommer det bli bättre, det lovar jag.

Känns lite konstigt att bli ombedd att engagera sig i SVIK, men det är faktiskt något som jag verkligen skulle vilja engagera mig mer i. Faktiskt så gilalr jag tanken mer och mer.

Hur som helst, statsvetarafton var det ikväll, statsvetarplugg är det imorgon, en heldag så jag måste nog ta och krypa ner i sängen för att inte vara ett vrak...

köp medjes ej

Nu tänker jag ta en stund av er tid för att spy galla. Jag tänker berätta för er om Konsumbutiken på Kronoparken här i Karlstad. Det är en fullkomligt urusel affär! Och det värsta är att jag är tvungen att handla där för det är den enda livsmedelsaffären på en radie av en halvmil. Okej, all världens mat finns mitt emot konsum, men där har inte jag vågat gå in än, men det är inte vad det handlar om, nu handlar det om konsum.

Varför är det en urusel affär? Jo av ganska många anledningar. För det första så är konsum otroligt dyr och trots medmera kortet så blir det inte billigare för oss fattiga studenter. Frukt kanske inte är sådär jättebilligt nu i vinter men när man ändå ska ha färska grönsaker så kanske man kan fundera på att ha mogna advokados exempelvis, eller ett bättre utbud? Kanske det låter barnsligt men är en av anledningarna till att jag inte tycker om konsumbutiken. en annan är att när man väl handlar och vet vad man vill ha så finns inte det man ska ha, alltid är något slut och de vägrar fylla på. "Oj är pepparn slut, ja men ojdå, oj finns det inga toapapper, men ojdå" Nej men på riktigt, en livsmedelsaffär ska väl i alla fall ha den servicen att det finns de varor som vanligtvis borde finnas? Det är inte riktigt ett kilo saffran som jag vill ha bums, det var krossade tomater och vitpeppar.

Men det leder fram till kanske mitt största problem med denna konsum och det är den jälva personalen. Man är inte välkommen där och man är definitivt inte behörig till att ställa frågor om det finns vitpeppar eller vart man kan hitta risnudlarna eller den frysta brokollin nej det ska man hitta själv och skämmas. När man ska betala så är det som om man förstör deras dag. Det finns speciellt en kassörska som är så otroligt sur att man inte går till hennes kassa. hon snörper på munnen, ignorerar gamla tanter och är otroligt arrogant. Det är inte svårt att säga hej när man ska betala, eller fråga om man har ett medmerakort ifallman själv är lite stressad och inte kommer ihåg det. Det slår aldrig fel heller, hon är alltid sur och grinig och det syns och smittar av sig. jag har jobbat inom servieyrket, jag vet att man inte alltid har bra dagar men så gammal som hon är så kanske man borde ha lärt sig att det är ett jobb, en yrkesroll som man måste kunna bemästra och som kassörska i en konsumbutik betyder det att man är trevlig och hjälpsam och kanske säger ha en bra dag till den gamla tanten som köpte fel potatissäck och som knappt orkar lyfta påsen istället för att titta på henne och sedan prata över huvudet som om hon inte förstod.

Den sociala kompetensen är lika med noll och det gör mig otroligt förbannad, och om jag kunde skulle jag ha gått till en annan butik, men vem är jag, en 20 årig universitetsstudent att ställa krav...

sprutad mot svinis

så är man försäkrad att inte bli, men framför allt att inte smitta andra av denna otroligt hemska sjukdom, där uppe med HIV, SARS, lepra och pest. Fast.. det är ju bra egentligen. tycker inte om bara att de pumpar in miljarder i ett influensavaccin men kan inte hitta botemedel mot cancer, Skulle hellre ha betalat en hundring och låtit lite mer resurser gått till de riktigt sjuka.
259

Det känns som en evighet
ska vi gå ut och möta världen, du och jag?

politik på den internationella arenan!

ja menar på riktigt, hur sugen blir man inte på att få läsa den här kursen, och jag är lätt på nu asså. Trots för lite sömn, och en sjuhelsikes föreläsning idag så är jag riktigt sugen på den här delkursen. Det kommer bli mycket jobb, inlämningar och grupparbeten men förhoppninsgvis kommer mitt få mig att vara positiv ända in i slutet :)


N kör vi!

01:36

färdig med hemtentan!

FAN VA SKÖNT


patetiskt

tyvärr, det enda ordet som jag kan använda.
för mitt beteende under den här hemtentan är inte okej
självdiciplin? Finns det en högskolepoängskurs om det?

in for the kill

detta eviga mörker, detta eviga pluggande... orkar snart inte mer. åh jag har ångest och så är jag mest bekymrad. det gnager inuti mig och det känns inte bra det heller.

så har vinterdepressionen kommit då

Har precis ätit en fantastisk god soppa och ska snart börja på desserten, en operabakelse. Fattig student my ass; att klara av plugget har inga lagar. Man lever rätt ohälsosamt egentligen som student, undra om man beräknat det på försäkringar och sådär... allt för att inte fortsätta med hemtentan, men jag har sagt att jag får inte gå och lägga mig förrän den är klar idag, that's it.

ingen vinterdepression, operabakelse eller trevlig film på tvn kan stoppa mig.

i believe i can fly, fly away, fly to amsterdam!bitchslap

"Överdrivet, det är ju inte raketforskning direkt."

eh ursäkta...
men ärligt talat, det är rätt svårt och jag hatar tidspress. så om jag har ångest över hemtentajäveln så får jag vara hur överdriven jag vill!

jag är en EU medborgare

Är det inte då lite konstigt att jag inte ska få välja vem som ska bli EUpresident? Okej jag vill inte ha en superstat, och absolut inte samma system som i USA, och jag vet också att vi inte personligen väljer statsminister i Sverige heller... men det har gått ganska snabbt eller hur? Usch, jag är verkligen kluven till EU nu


nu ger jag mig

kommer inte någonstans ikväll... får se till att läsa lite sitället. Så jag har pluggat tillräckligt. Men har ärligt kommit på god väg. Men det blir en "kul helg. VERKLIGEN

Magnus Uggla, en smart man.hon är grejen, värsta grymma tjejen

aldrig har jag vart så kärom 11 dagar

usch jag hatar november. det är den mest tråkiga och deprimerande månaden på hela året... visserligen kommer inte februari långt efter men november ja det är en patetisk månad. Känner inte ni också att det bara är en transportsträcka fram till december, jul och myspys? Jag gör det... som tusan.

Därför är det så skönt att om 11 dagar är det just december och man kan börja räkna ner till julen, och ja om vadå 9 dagar är det första advent och då är det också lite bättre, men allt det här mörkret gör mig bitter! jag tycker förvisso om hösten ibland och är glad att vi fortfarande har årstider, det är viktigt och något speciellt. Men efter veckor av evigt mörker så börjar jag bli trött.

Men ja, 11 dagar kvar! :D

att sitta hemma och plugga

är kanske en av de största lögnerna som finns. Vem hittade på den? Vilken människa har den självdiciplinen att just sätta sig med 3-4 böcker, skriva och vara nöjd en vanlig torsdag? Inte jag, det är säkert. Jag försöker med allt tycker jag själv, men det är så otroligt mycket som lockar ändå.

Såhär resonerade jag i morses...
Åh yes idag ska jag plugga, men jag har förvisso hela dagen på mig så kanske kan kolla lite TV först, nej jag måste börja med en gång annars så kommer jag få panik, okej om jag börjar med en gång kanske jag kan ta en paus senare, PLUGGA!!, jag vill baka, PLUGGA, jag måste kolla datorn först, PLUGGA!!!
Och likt förbannat sitter jag framför datorn och sneglar mot mina böcker och sådär.

Men idag ska jag köra med intervaller, tar fram min mattimer och kör halvtimmar i sträck. Vet att jag har sagt det innan om hur man ska plugga bra. Jag får följa mina egna råd idag. För deadlinen är 00:00 för åtminstånde tre frågor någrlunda klara. Om inte så måste jag bjuda på choklad och som den fattiga student jag är så vill jag ha chokladen för mig själv!

skogspromenaden

ja jag vet, jag var på skogspromenad alldeles för längesen för att ens kunna ta upp det på bloggen. men här kommer bilder

            

            

                   

             

IKEAbesöket

idag var vi på IKEA jag, mamma och pappa. Och jag fick en tidig julklapp.


vad man längtar


idag längtar jag till den 4e december. så otroligt mycket!

så var man tillbaka

i underbara karlstad
inget mer snack nu är det hemtenta som gäller!


egna små guldklimpar

skitsamma att man som student måste leva på luft! Jag har mina egna små guldklimpar ändå. Idag har jag spenderat några timmar med syskonen och det absolut bästa, syskonbarnen. Det har busats, skrattats och kramats och jag har fått så mycket energi och glädje så det räcker höstmörkret ut.

Underbara och fantastiska syskonbarn, och dem är mina syskonbarn. Det är tur att jag kan hämta energi från dem när jag är hemma. och det gör att livet som student inte blir lika tråkigt och det fokus bort från ekonomin och tentor som det ger är välbehövligt.

hemtentahemtentahemtenta

i vargön, amanda i knät och skriver hemtenta som en galning. Har inte hunnit med att läsa klar all litteratur men tror att det går att flumma lite extra på det här arbetet.

Politiskt deltagande... det är väl typ allt egentligen. Och jag ska ha med lite statisktik och lite bilder för att illustera, det är lite proffsigt. Och anders kommer bli imponerad.

Dock ska det bli skönt efter den här helvetsveckan av panikplugg och flummskrivande för då börjar ju nästa kurs. En skitrolig kurs vad jag tro. Internationell politik och på tal om det så har jag beställt lite info om lissabonfördraget, för att läsa på kvällarna sådär. Men nu är det politiskt deltagande som gäller för 110%!

(okej, minus sådär 50 % för nu ska jag åka och fika)

Jag jobbar bäst på natten ändå.


vad alla barn har rätt till

kommer tipsa om det här fler gånger, men lika bra att börja nu.

en självklarhet för många men en önskedröm för vissa. Att vara barn till missbrukande föräldrar och aldrig få känna sig trygg. En hälsosam miljöför barn är vad vi alla vill ha, men inte många som faktiskt gör någon skillnad. Det är inte upp till mig, det är inte min familj kanske du tänker, och visst så kanske det är i vissa fall, men saken är den att du kan göra skillnad. Genom att vara ett föredöme och visa att det går att ha en fantastisk jul utan alkohol. Sprid budskapet!

alla barn har rätt till en vit jul

söndagsmiddagkom hem till vargön idag och det blev söndagsmiddag med morbror, auli, morfar och gun och det var riktigt trevligt. Fantastisk familj jag har, och det uppskattas inte sådär ofta som man vill. Därför är det skönt att komma hem och spendera några intensiva timmar med dem :)
Morfar och Gun på bilderna


söndag

idga är jag uppe med tuppen! varför detta, då jag fullkomligt älskar att sova länge. jo därför att idag bär det till vargön och innan det så måste jag hinna äta frukost, städa lite och så är det min städvecka i korridoren så ska hjälpa till där med. Packa har jag inte direkt hunnit men det kommer väl det med :)

Så inte kan jag sitta här, det är dags att hoppa in i duschen och starta dagen.

det här med snö

det snöar i karlstad, och har väl gjort det i ett par timmar. Nu är det i alla fall alldeles vitt överallt, även påvägarna och även om det förmodligen regnar bort imorgon så är det fortfarande lika underbart för det. Snö och med det, vinter och mörker gör att allt blir riktigt mysigt och underbart. Snön är ganska fantastisk egentligen. Hur den förändrar allt så snabbt och så enkelt. Och det är inte bara naturen som förändras, vi förändras lika mycket vi. Varmare, gladare... öppnare rent utav. Snö och vinter tar fram det bästa ur människan, och vi myser tillsammans :)

(eventuellt kommer jag ändra uppfattning sådär i februari om snön, men hittills så är det underbart)

fredag nummer 13

en otursdag... ja kanske det
jag brände mitt lillfinger på ugnen, det är vad som har hänt mig


den fattiga studenten

yes box vad rolig kulinarisk vecka jag har framför mig fram till den 25e då pengarna kommer igen. jag har nu 200 kronor ungefär på kontot och det räcker länge, länge. jag ska nämligen börja äta soppa. Lök och potatis är billigt, lök och potatis är gott... säg efter mig: lök och potatis är billigt, lök och potatis är gott, lök och potatis är billigt, lök och potatis är gott

jag har liksom inte förstått att det där med mat kostar sjuhelsikes mycket pengar och jag hatar att äta nudlar, men det får nog bli det i framtiden ändå. kul :)

denna underbara fredag

har suttit på unibiblio idag och inte fått gjort ett skit. därför börjar jag undra hur i helvete det ska gå med hemtentan. Jag måste innan jag fokuserar på den, bli klar med den där extrauppgiften, men engelskan i texten är så sjukt svår och konstig att jag inte vet om det kommer gå. därför åkte jag hem igen för att kunna fokusera här istället.

en vecka av råplugg framför mig

look at me

efter en dag läsandes och postitandes i böckerna så känner jag mig riktigt duktig. Det är bra att veta att man gjort något bra. Och dagen ska bli bättre för nu ska jag skicka in vårt grupparbete. Det skolle ha gjorts förra onsdagen, men ja det glömdes av :)

på torsdag får vi reda på vad hemtentan ska handla om. Scary

yesman

JAG FICK VG PÅ TENTAN OM POLITIKENS INSTITUTIONER

eviga måndagsångest

grått väder
föreläsning
måste läsa massa böcker
långt till decembermys

usch, måndagar ger mig ångest, en ny vecka, ny tag men var skulle man hämtat den energin ifrån? nej det är bara att palla sig upp, tycka att livet är underbart ändå...

Ta mig till kärlek ta mig till dans
Ge mig nåt som tar mig någonstans
För jag vill veta om kärlek finns

m+sd=sant

INTE I MIN VÄRLD, men i skåneland

jag blir förbannad uppriktigt sagt. Möjligheten för en allians tillsammans med sveriedemokraterna ska inte ens vara i tanken rimligt, inte ens för en moderat. Att moderaterna ser det möjligt att efter 2010 års val att samarbeta med SD bevisar vad de faktiskt är. dem är inget arbetarparti, dem är ett högerparti med elitistiska värderingar och en människosyn som öppnar upp för klasskillnader och förtryck. Tillsammans med SD:S "politik" får vi ett mardrömssenario.

Staffan Appelros pratar bara om skåne, där SD har stort stöd. men fortfarande. kan han verkligen svälja sin stolthet som människa och sjunka så lågt för att inte låta socialdemokraterna styra. Är verkligen rasister bättre än socialister. Är verkligen människor som vill exludera människor bättre än människor som vill inkludera alla i samhället?

Det visar ju bara hur fel allt har blivit. Hur hemskt det är. Och det ska vi sätta stopp för. Människor som Appelros borde förstå själva vad dem öppnar upp för. Människor som Appelros borde förstå vad deras maktbegär har fått dem att göra. Politik handlar inte bara om dig själv, det handlar om alla andra med. Reinfeldt, rensa upp i dina egna led. Gräsrotsrötterna börjar vandra åt fel håll, och om moderaternas politik kan öppna upp för ett samarbete med främlingsfientliga grupper så kanske det är dags att byta politik.

farsdag

och jag är inte hemma. andra året i rad som jag via en elektronisk/telefonisk hälsning säger grattis till den man som hjälpte mig att komma till världen.SD möter populärkultur?

Jag undrar om Sverigedemokraterna har öppnat en historiebok eller sett någon storfilm? Jag tror inte det, faktiskt betvivlar jag att de ens vet vilka samerna är i sverige, men oavsett det så har dem urusla idéer. Och dessa idéer får ju som sagt mer fotfäste hos svenskar idag, och folk i europa över lag. Och dessa vet sin historia, man står mitt i sin historia! Därför så tackar jag spielberg för hans schindlers list. (den gick idag på tv4+) och jag tackar min lyckliga att jag inte föddes på 30 talet och att jag inte är jude, och jag tackar min lyckliga att jag inte är muslim idag.

Denna schindlers list, som jag för första gången såg när jag gick på högstadiet är en film som jag rankar som världens bästa, världens mest gripande och verklighetsuppvaknande filmer. SD borde visa den på sina partimöten. för hur man inte kan beröras och förundras över sin mor och farföräldrars generations verklighetsförankring och samtidigt hålla kvar vid den är obegripligt. Jag kan inte förstå, inte alls. OCH SÅ ÄR MAN PÅVÄG ATT SKAPA DENNA HETSJAKT IGEN! eller påväg är kanske en underdrift, vi är redan där.

den som räddar ett liv, räddar hela världen. En människa kan skapa skillnad. Låt oss skapa denna skillnad tillsammans. låt inte SD ta mer mark, låt oss inte skylla på ett folkslag eller en religion, det tillhör det skamliga förflutna! jag tror på en nyskapande samtid och en lysande framtid!


är det inte lite patetiskt?

Jag kan inte ta hand om en krukväxt, den bara dog!
Mycket bilder nu... men man säger att en bild säger mer än tusen ord.

Hur ska jag få denna växt att leva igen?

my heart belongs to woodstock


LEGENDARISKT


godmorgon

idag är det fredag, har vart borta typ ett dygn. har inte orkat eller velat uppdatera bloggen då att vara sjuk inte är sådär spännande som man kan tro. det är faktiskt ganska vidrigt om jag ska vara ärlig. snorar, svettas, hostar om vartannat att man undrar hur min kropp kan innehålla alla dessa äckliga saker... nog om det, idag är det i alla fall fredag och jag mår bättre, mår faktiskt bra, varken feber eller trötthet utan mest täppt och låter ganska ynklig men det är jag inte.

för ikväll är det tacksittning och woodstocktema!

fan jag är så laddad!


helvete heller

nej, jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk! jag är inte sjuk!

hej mitt vinterland

snön har kommit till karlstad!
Nu börjar vintern, nedräkning till jul och mys på absolut högsta nivå!

 

onsdag

det känns ganska mysko att bara ha en dag föreläsning på en hel vecka. och det är idag. och det är seminarium. Och om jag ska vara ärlig gillar jag det inte egentligen. stå i 15 minuter och prata kan jag göra, men kommer vara så pinsamt nervös.  Hur som helst är presentatitionen faktiskt riktigt bra och det är huvudsaken.

Men det där återigen med ledighet... bullshit. trots bara en dag schemalagd studietid så har jag hängt på unibiblio både söndag, måndag och tisdag och måste hänga där torsdag och fredag med en stund. Läsa böcker och fixa den andra inlämningsupgiften. och mer kommer jag hänga där med hemtenta som hägrar.

det är tur att unibiblio är så trevligt :)

på fredag

på fredag är det tacksittning och jag har redan börjat ladda.
DET KOMMER BLI LEGENDARISKT


detta jävla lissabonnfördrag

Klart för Lissabonfördraget


Rapport
Publicerad 3 november 2009 - 16:07
Uppdaterad 3 november 2009 - 16:59

Tjeckiens president Vaclav Klaus har undertecknat Lissabonfördraget, som därmed kan träda i kraft, uppger Reuters.

Lissabonfördraget


-Jag tillkännager att jag signerade Lissabonfördraget klockan 15 i dag, sade Vaclav Klaus vid en pressträff efter beskedet tidigare på dagen om att landets författningsdomstol godkänt fördraget.
Klaus namnteckning var den sista som saknades för att fördraget ska kunna träda i kraft, vilket nu sannolikt sker 1 december i år. Statsminister Fredrik Reinfeldt väntas nu, i kraft av sin post som EU:s ordförande, kalla till extra EU-toppmöte, bland annat för att tillsätta de två nya toppjobb som fördraget skapar inom unionen: en permanent ordförande för regeringarnas möteskrets samt en utrikesministerpost på unionsnivå. Tidigare i dag godkände Tjeckiens författningsdomstol EU-fördraget i dess reviderade form. Domstolen fann att fördraget inte strider mot Tjeckiens egen författning.


VAD FAN HÄNDER NU?

reklam

på riktigt... vad är det här för reklam?


yes!

fy fan va skönt det var när jag skrev sista meningen i min del av arbetet. jag klarade deadlinen och är rätt nöjd med det jag har skrivit.

här får ni ett smakprov och handlar om BRIS påverkan på det politiska systemet :

BRIS arbetar för barn och unga i samhället och är en instans där dessa kan ge utlopp för sina känslor och som ett stöd där staten eller familjerna brister. Där också det är barnens åsikter som ska representeras och ge stöd för BRIS politiska arbete och opinionsbildande. För där Staten brister går BRIS in, men som organisation pekar man inte på enskilda fall där intressen eller politiska beslut står i konflikt utan uttalar sig främst i frågor som har betydelse för barns utveckling principiellt. Med den årliga BRIS-Rapporten och Barnkonventioner får BRIS en fundamentalt stark plattform för att agera politiskt.

it's hard to see

det här jädra arbetet. det ger mig verkligen gråa hår!
usch usch usch
och dessutom regnar det

deadline 00:00 ikväll för min del
imorgon är det sammanställning och övning för muntlig presentation som gäller, och hur långt har jag kommit ja jag har hittat informationen och jag vet vad jag ska skriva. Formalia och punktform är faktiskt en hjälpande hand när det kommer till att få igång ett arbete.

Nu ska jag boka grupprum tills imorgon.

ny mobil/nytt abbonemang?

jag är impulsiv idag och beställer mig en ny mobil. för 299:- i månaden så blir det billigare än det jag har idag och dessutom så är det i princip samma som jag har redan nu.

frågan är bara: vilken mobil jag ska ha?Skönt att vara impulsiv i alla fall och det blev den till vänster (den har knappsats)

bonjour mes amis

Idag är det en grå dag i karlstad, men som vi vet så kommer solen skina imorgon :) Så vi skiter i regner för idag och drömmer oss bort istället.

Det ska jag göra på unibiblio idag igen. Grupparbetet har en alldeles för läskig deadline så det ska arbetas här! Men jag har en annan sak jag vill dela med er. Jag funderar på om jag ska åka till Nice i sommar: en språkkurs, med CSN pengar så får jag blanda nytta med nöje. Allt beror på hur jag kommer jobba under juni juli augusti. Kan ni tänka er att spendera några veckor på franska rivieran. Underbart säger jag och något man kan drömma sig till.
Men idag är det ju som sagt måndag och unibiblio väntar och det är ganska grått och trist. Men man klarar sig ändå. Google och lite bilder så är man där. Annars kikar jag bara in på barcelonabloggen igen.

så var det söndag igen

söndagar är alltid sega, ny vecka börjar, ny hård vecka börjar och man är inte redo alls. Så hur har jag spenderat denna söndagen? Jo som så många andra.
  • Pluggat så där lagom lite för att fortfarande vara nöjd
  • Lagat lyxig mat (pannbiff och potatismos)
  • Kollat de bästa repriserna på TVn
  • Ska kolla en dålig film senare
  • Chillat gärnet
Absolut perfekt sätt att amöba bort en hel dag. skulle inte byta ut det mot allt i världen!
1a november

idag gjorde jag något som jag faktiskt sällan gör. Jag bestämde mig. och tänker också hålla fast vid detta beslut inte för att det får mig att bli glad eller för att det egentligen ens känns rätt. utan jag håller fast vid det här beslutet för att det är bra för mig. Någonstans så vet jag att det inte skulle ha funkat och att jag bara mår dåligt av det. Jag kan inte gå runt och hoppas återigen, så därför så sa jag till mig själv att nej, du ska inte vara en del av mitt liv och om jag kunde skulle jag önska att du aldrig hade varit heller

BRIS

Sitter med gruppuppgiften nu. Om BRIS som Social Rörelse... vilket kanske inte är det lättaste. Men men det är bara att bita hop som sagt. Inte lätt att veta direkt vad BRIS gör i det politiska systemet.
Än så länge har vi bara kommit fram till
  • BRIS arbetar med Barnkonventionen
  • BRIS är en remissinstans för nya lagar
  • BRIS var pådrivande i lagen om förbudet mot barnaga

Någon som kan något mer?


bland tomtar och troll

igår var det halloweenfest på Campus. Det var något så sjukt roligt att det ska vi göra om big time! Magnus klädde ju ut sig som sagt till spindel och det om något var ju en fröjd att få se. 6 armar och 2 ben  och en kuddrumpa! Fest till långt in på natten men idag fortsätter verkligheten med plugg på UniBiblio vilket blir kanske mindre kul...

   

GOD morgon på er mina vänner och sov ruset av er. För vissa av oss måste börja dagen med ett krigsrop och slå bort tröttheten och börja jobba för sin existens. på en söndag... kan ni tänka er

RSS 2.0