bombnedslag

och nu pratas det inte om en snygg snygg tjej, utan om mitt rum. Det ser ut som ett världskrig här inne och det måste ordnas upp. Efter att detta har ordnats så kommer det lagas mat och sen blir det fest, halloweenfest på campus. Men innan jag kan drömma mig bort och festa gärnet ska det alltså städas.

Och tända ljus så klart. Alla Helgons Dag betyder också att man ska tänka på sina nära och kära som lämnat oss. Glöm inte det i allt pumpaskärande och vampyrsminkning.

halloween

suttit och knåpat på min halloweenutstyrsel samtidigt som jag tittat idol på trio10. Imorgon kommer bli legendarisk och trots att jag har typ samma dräkt som förra året är det inte mycket som slår den ändå. Dessutom, med tacksittningen nästa vecka så kan man inte slå på stort båda dagarna. Hur som helst är jag laddad!


lappen i köket
Det har faktiskt gått för långt nu... ansvar? Vad gör folk egentligen och vad gjorde allas mammor? Vidrigt är bara förnamnet

bostadsbidrag


idag fick jag besked om bostadsbidrag. 300 kronor. det är inte mycket, men en veckas mat typ, det är så jag får tänka. glad att jag får lite ekonomiskt stöd. men fortfarande sved det att betala hyran och studentlitteraturen. att vara student är tufft kom ihåg det ni alla som gnäller på oss studenter. ta ett jobb på sidan av studierna haha
på riktigt, hur skulle ni reagera om jag sa åt er att efter ert heltidsjobb så ska du jobba deltid också!

vill INTE

Varför finns det dagar som jag bara inte vill gå upp, göra mig iordning och dra och plugga. Jag vet att jag måste men känslan av ens gå ut genom dörren för mig att må illa. Usch, jag vill verkligen inte. Grupparbetet motar sig och det finns ingen energi alls. Tror knappt att kaffe skulle hjälpa idag. Men till biblioteket ska jag. De stänger 3 så farligt är det egentligen inte.

i-landsproblem

Min kaffekokare slår ut säkringen i köket
- vad ska jag göra nu?

tänker ju knappast köpa en ny

att blunda men att se ändå


att få sväva i en guldträdgård, det hade vart ganska underbart

jag är trött

kan bero på att jag är hungrig, småsjuk eller bara att det är tråkig torsdag men jag är trött idag, trött på mycket men mest på att hamna sist... jag blir förbannad, på riktigt. FATTA FÖR FAN

det är en tuff värld...

Det där med att vara student, inte får man en ledig stund.

Redan på onsdag ska nästa grupparbete in, om sociala rörelser och har jag ens läst böckerna? Nej, det har jag inte.. Men vi i gruppen har valt att arbeta med al quaida (?) som social rörelse (!!??) och det kanske blir intressant. men är man inte på topp innan så känner jag att man inte blir det av sociala rörelser heller...

men mina tips för att bli peppad och få pluggandet att gå lite lättare!
  • Drick mycket kaffe, det ger dig energi och smakar gott, ta gärna en kaka eller en godisbit samtidigt så det blir lite speciellt. Och att du också gör något annat än bara att plugga.
  • Plugga med intervaller, 30 minuter seriöst pluggande, 10 minuter Tv tittande. Du får ett break och kan fokusera på annat, hjärnan stimuleras och vilar lite och med nya friska tag så kan du ta tag i pluggandet.
  • Dela upp. Oftast har man inte bara en sak att göra, utan det är att läsa, skriva, och massa annat som ska göras, speciellt innan tentor. Så dela upp arbetet, läs inte ut en bok i taget utan läs mer ett par kapitel och sen gör något annat.
  • Man måste våga peppa sig själv. Och säga att man är bra. För ta me fan det är du när du sitter och pluggar som ett as. Hur många är det som orkar det du gör? det är inte många och du ska vara stolt över att du gör precis det du kan. Du är så jävla duktig och alla borde vara stolta över dig, och det ska du vara över dig själv också!
  • Ta det lugnt. Stressa inte utan när dte blir tufft så måste du pausa och kanske gå en promenad samtidigt som du kanske funderar lite på vad du har läst och vad som verkar vara mest tufft.
  • Att skriva stödord, post its med begrepp och bilder brukar hjälpa mig. Sätta upp dem lite var stans och titta på dem, associera med saker så kommer faktan att stanna i hjärnan, om inte har man roligt på vägen.
  • Fråga och diskutera med andra är också väldigt trevligt. Speciellt när man kombinerar det med ovanstående. Boka ett grupprum och ha hand om olika fakta uppgifter och ha små föreläsningar för varandra. Inte bara lär du dig ditt ämne perfekt utan du har chans att svara och ställa frågor som senare kan komma på tentan. man lär sig genom att lyssna läsa och prata. Perfekt kombination med trevliga vänner!

 


Vägen till jobb inom EUs institutioner

Den 29 oktober 13.15-15.00 i 3D504
informerar studievägledare om
"Vägen till jobb inom EUs institutioner"


Visst låter det ganska intressant?
ja du, kanske inte det mest intressanta jag har vart på under min tid som universitetsstudent, men fortfarande en tankeväckare. Vägen mot EU och den internationella arenan är lång och den är tuff men jag är på rätt spår. Det är jag allt och även om det är många stopp på vägen kommer jag tillsut komma fram om jag arbetar hårt, ser framåt och är uthållig, och så måste jag lära mig tyska... men det kommer under något annat av mina år här som student. Till våren är det Nationalekonomin som gäller och ja, retorikkursen :)

Ett steg i taget, en dag i taget!

sömnlös på campus

konstigt det där... att man inte kan sova ibland. Låg alldeles klarvaken, så bestämde mig för att göra något annat, och hamnade här, framför en film. Kul :) Men egentligen vill jag ju bara stänga dem blå och sväva in i dimman ett par timmar, men nej, det vill inte. Inte än

Men ja, imorgon ska jag på en föreläsning om att jobba inom EU:s institutioner, det tror jag kommer bli väldigt intressant. Det är ju faktiskt en framtida arbetsplats.

smakprov

idag har jag vart nere på stan med massa klasskompisar, fikat och letat utstyrsel för bpde halloween och tacksittningen veckan efter. Eftersom att jag redan vet att jag ska vara spindel på halloween var tacksittningen mer prioriterad och med temat woodstock blev det väldigt svårt. Hur mycket hippie kan jag bli men jag kan nu stolt meddela att jag hittat min utstyrsel. Och den kommer bli legendarisk!


Här får ni ett smakprov

i backspegelnbarcelonabon magnus


lost everything to you

det här kommer bli en tuff månad. Budgeten kommer hållas med minimal marginal. Det är sjukt att hyran går på över hälften av pengarna man får av CSN, och när det inte ens är säkert att jag kommer få Bostadsbidrag så blir det värre.

Men ja, det är matlådor som gäller och termoskaffe. men oavsett det så kommer det inte vara lätt. Halloweenfest, tacksittning och vad det innebär, sen är det ju höst/vintergarderoben som ska inhandlas, för i spanien var det inte vinter. Jag har 4 tjocka tröjor. Och knappt en vinterjacka. Så det måste ordnas det med.

Men ja, glöm dina bekymmer, de kommer nya imorgon. Idag så ska jag leva loppan för än är inte hyran inbetalad så jag kan leva i illusion att det finns pengar på kontot!spelningslista

this is it - Michael Jackson
will you be there - Michael Jackson
Man in the Mirror - Michael Jackson
Pokerface - Lade GaGa
i look to you - Whitney Houston
i want to break free - Queen
don't stop me now - Queen
we are golden - MIKA
Blame it on the girls - MIKA
Toy boy - MIKA
If it kills me - Jason Mraz

tommare än någonsin

nu är jag hemma i karlstad-verkligheten igen efter några av de mest fantastiska dagarna jag har spenderat på länge. Inte för att det hänt så mycket egentligen utan mest för att känslor har varit på topp.

Mina underbara syskonbarn. Jag fullkomligt älskar dem. Att bara spendera några timmar gjorde hela min höst känns det som just nu. Natalie och Gabriel är så spontana, enkla och fulla av glöd och värme att det smittar av sig och jag suger upp all energi jag kan få av dessa två bustroll. Sen kan jag sitta på universitetet och småle för mig själv och vara alldeles varm för jag vet att jag är en stolt tokmorbror till två små underbara trollungar.

Jag och gabriel - julen 08

Och sen, ja min familj är dysfunktionell och jag och hansson är tillsammans på en annan plats av vargön, men jag saknar dem ganska mycker ändå. och hansson speciellt mycket. Vi är ett radarpar, inget annat par, nej jag och jennie ska inte gifta oss eller ens testa att gå på den vägen, men vi vet vart vi har varandra och det gillar jag massor!

Ja du... nu är jag då hemma igen, i karlstad i min lilla etta på 24 kvadratmeter och den ser ut som fan. Och jag är ensam igen... okej, jag är inte en patetisk, bitter människa som sitter instängd och buttrar över fasansfulla världsliga ting. Men ja, att åka ifrån ett liv i rörelse till det här - som jag också älskar, det är annorlunda och lite jobbigt. Men imorgon börjar allvaret igen för mig. Dags att arbeta upp sig från botten och ta igen dessa föreläsningar jag missat.

Och det är det som gör mig tom, för jag vet att alla känslor just nu fortfarande finns kvar i vargön och det tar några timmar/dagar tills dessa också kommer upp hit till värmland. Vissa känslor finns inte alls. Inte alls

demokrater.... pyttsan


mogendans

igår var vi ute och lyssnade på en kompis band på quality hotel här i vänersborg. mycket trevligt mn kanske fel målgrupp för oss som var där. Bugg och fulla 40+are är inte vad jag gillar men hursomhelst så hamnade jag uppe på dansgolvet ändå. Men dessa äldre människor som vill roa sig ska fan inte säga nåt. Ungdomar super, men det gör fan äldre med, nästan värre. Folk var så dretfulla att vissa kunde knappt stå rakt och allt detta tafsande. SKÄMS


Men ja, sen drog man hem och spelade spel och hade en bra natt ändå. Och idag är det söndag och jag måste börja plugga. Om jag ska känna att jag inte skäms över detta faktum att jag skippar föreläsningar.

.

amor vincit omnia


fredagsmyyyys a la familia

syrran och jag lagade tillsammans en asgod paj...


sen drog syrran iväg, morsan la sig i sängen och jag, dunder"förkyld"(läs allergisk) sitter här (farsan är förövigt påväg till paris). Men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt heller, för det här är min familj i ett nötskal.

har inte kollat idol ikväll, bra eller dåligt vet jag inte. Jag är inte en fanatiker i alla fall. Men nu ska jag nog dra härifån och lösa världsproblemen på annat håll.

reality

sjukt vad jag har saknat min katt! Min underbara katt. Och nu menar jag inte lassemannen, även om jag saknat honom med, nej nu pratar jag om min absolut bästa katt, den som vart min sen jag var 7 år. Och fortfarande bara är min katt! Lägger upp värsta töntlåten men ja :) katten heter ju amanda

denna totalt fantastiska katt.

Sen kankse jag är lite kär också, en fantastisk fredag helt enkelt
♥a

bye bye love...

Nu är jag uppe med tuppen, ska fixa det sista: packa ner tofflorna och koka kaffe till termosen. Men sen bär det av till Uni och föreläsning, en snabbis in på bibblan (råkade få med ett referensex, så det ska ju tillbaka) och sen blir det ner till stan för att sätta sig på bussen till vargön och tar ett välförtjänt brejk på statsen ett par dagar för att njuta av livets goda ting tillsammans med mina kära. Idag ska jag fika med jennpa och det ser jag fram emot!så bye bye love...bye bye karlstad!


introduktion

är det inte lite sjukt... att jag redan är inne på delkurs 3 av 4 på min första universitetskurs. Fort har det gått. riktigt fort och jag är inte riktigt säker på att jag har hunnit smälta delkurs 1, och knappast delkurs 2. Denna handlar om politiskt deltagande och jag är ganska peppad faktiskt. Det är ju den här delen av politik som jag först kom i kontakt med och som fick mig att bli sådär supersugen. Det är här UNF har sitt hjärta och där mitt engagemang ligger. 
Tänk att få fatta lite mer av det här. Det ska bli sjukt kul! Och ja även om föreläsaren är lite introvert och mycket av en kuf så gör inte det så mycket. Vi kommer nog gilla honom ändå och komma bra överens. Ett stort plus är också att det är en hemtentamen. Det gillar jag som f*n!

dessa jävla sverigedemokrater!

VARFÖR behandlas dem som ett vanligt parti?
  • för det första är dem inte över 4 % spärren 
  • för det andra får SD alldeles för stor medial uppmärksamhet
  • för det trede är det en grupp av rädda individer som samlas och hatar allt och andra
Hur länge ska jag behöva fortsätta, dem ska utrotas inte uppmuntas! Att man kanske måste ta debatten förr eller senare det förstår jag, men bjud inte in dem som om vi verkligen vill höra deras åsikt, en åsikt som dryper av självömkan, rasism och oförståelse. De har ingen rätt att ta upp viktig tid och speciellt inte min tid.

Jag vill inte höra att alla andra tycker dem är främlingsfientliga och trångsynta. DET VET VI REDAN! det jag vill veta är hur man ska krossa dem och deras åsikter och hur vi ska få alla dessa människor som sympatiserar med dem att förstå att deras egna arbetslöshet, minskade a-kassa eller missade dagisplats inte beror på att det finns muslimer i det här landet, det beror på den nuvarande politiken och den har inte SD något alls med att göra.

SD är inget missnöjesparti som man röstar på för att ens egna parti har svikit dig och sina vallöften, det är ett "parti" med klara åsikter, egen agenda och i en rikting jag hoppas du verkligen inte står för. Om du nu vill få dina politiker att vakna upp, rösta för all del, men rösta blankt? ett utmärkt sätt att visa missnöje samtidigt som du inte får dina grannar eller jobbarkompisar eller kanske dina barns skolkamrater och deras familjer otroligt obekväma för att du inte välkomnar dem till din gemenskap.

Jag blir förbannad, men kanske mest besviken på hur vi agerar. Jag är besviken på alla dem som applåderar att SD:s åsikter kommer upp i media: att det är någon som äntligen vågar säga vad alla vi andra tycker. Jag är besviken på dem som faktiskt känner att det är sanning. Sverige och världen ser inte ut såhär, och ska inte se ut såhär. Vi har ett kollektivt ansvar att tillsammans skapa en bättre värld. Det slutar inte med en människa, det börjar inte med en människa utan vi är tillsammans, alltid, i arbetet mot en stad/ett land/en världs trygga och säkra men kanske framförallt öppna framtid.

Nej, jag är förbannad på SD, deras åsikter som deras medlemmar. Jag hatar Jimmie Åkesson och jag hatar dem som följer honom som en trogen hund i allt han säger och gör. Jimmie Åkesson och SD står för ett Sverige som jag inte kan leva i. Om de får mer makt spyr jag och jag får ångest varje gång de kan se en annan människa i ögonen. SD:s medlemmar är låga männiksor som jag vill spotta på. Men nej, det ska jag inte, däremot ska jag spotta på deras politik!


en ledig tisdag!

och planen för idag är kakbak på campus och ett besök ner i stan.


Man måste säga att det inte handlar om att svälja någon stolthet när jag går dit, även om jag helst inte hade gjort det. Men man måste och ingen kommer se ner på en för det. Inte alls

what a day!

efter att ha klarat  (?) tentan så bestämde jag mig för att dra och gratulera mig själv. det blev alltså en tripp till IKEA och köpandet av en termos :D Den är blå och fin och perfekt för framtida pluggtider på uni. Me like, och me like mindre kaffepengar!

har också köpt mig min första planta i mitt hem och den är vit och fin och heter kalle just nu. Man ska döpa sina växter för då kan man prata med dem, eller ja han. så växer han och blir bättre och större.

Gratulerade mig själv med att köpa mig tofflor också, men de blev gratis då jag hade lite värdecheckar som kunde användas. Och de är varma sköna och jag njuter.

Bra måndag helt enkelt och grattis till mig själv än en gång

here i stand

inatt drömde jag om the shining. Det var läskigt. faktiskt riktigt läskigt. Hur som helst så har jag nu gjort min andra tenta på universitetet. Och känner mig inte lika bra som jag gjorde efter första, men inte alls så dålig som jag trode jag skulle känna mig. jag vet att jag kuggade en fråga, men den var bara på 2 poäng så om jag klarade dem andra ska jag vara säker. Och det tror jag faktiskt att jag gjorde någorlunda bra, inte ett VG men ja, det kan jag fixa på de resterande två.

Skönt att slippa ångesten nu ett tag fram över i alla fall. Nu kan jag fokusera på annat och det med att åka till vargön nu på torsdag, det känns ganska gött. :)


this is it


idag är det söndag

och det betyder sista minuten plugg. vilket jag har delat upp i intervaller. en timma plugg, en halvtimma annat, en timma plugg, en halvtimma annat. Det funkar... sitter vid datorn och pluggar så då blir det kanske mer blandat.

Känner mig faktiskt ganska säker på tentan överlag. Visst, inte allt men det mesta. Och idag är det bara att finslipa sin kunskap och sådär. Det kommer gå super. Självförtroendet ska vara på topp, det har det inte vart under hela veckan så jag måste ta mig i kragen. YES BOX!och just det ja, jag ger upp med allt annat! det är inte upp till mig längre, det är du som får ta nästa steg, tillbaka eller framåt, det avgör du, inte jag.

will you be there...

idag är det lördag
det var ju roligt!

för mig handlar det om att bege sig mot universitetet, böckerna och x antal koppar kaffe innan dagen är avklarad. Jag måste köpa mig en termos på måndag, det är så sant som det är sagt! skönt att veta att man är aktiv i alla fall

Sen finns det en sak till, men det tar vi efter idag, eller kanske efter tentan. För orkar verkligen inte fundera på allt annat samtidigt som jag ska ha full kunskap om tentan. Men man kunde ju ha sagt något innan kanske, kanske innan förra helgen till och med?

tentapoesi


"likt fiskar i en damm, utan mening och mål, irrar vi omkring
med enda vetskapen om att vi en dag ska dö"

på riktigt... är det jag som är som är dum bara, för jag förstår verkligen inte vad som har hänt eller vad som händer. Hade vart trevligt om någon förklarade för mig

första andra tredje

har vart på universitetet hela jädra dagen idag, och inte blir det nån förändring imorgon! Men vad ska man göra förutom att gilla läget? Jag gillar läget, gillar det skarpt! Och om en vecka är jag i vargön och myser med familjen och med resterande av patrasket, kvar i byhålan. Det gillas skarpt det också. Främst att kunna snacka av sig med Hansson, känner änna att det behövs. Ikväll blir det lugnt och det gillas skarpt.

Fan vad allt ska gillas idag då :)


YES BOX

jag klarade tentan med betyget godkänd!


Nu satsar vi på måndagens tenta, och den ska ge betyget VÄL GODKÄND

one day less

återigen har jag pluggat, och ja, jag har fortfarande ångest så jag skiter i att skriva om det!

istället tänker jag ta upp något som har stört mig sen i lördags. Att Obama fick nobels fredspris. Jag menar på riktigt... VA?! jag kan inte släppa det och jag tycker verkligen att det är otroligt löjligt och oförståligt att han, av alla människor och fredskämpar som sliter i sitt anletes svett för någon annans livssituation ska få detta prestigefyllda pris. Vad har Obama gjort för världsfreden? Ingenting just nu. Han för två krig i världen och har inte över huvudtaget uträttat något i fredssyfte. Varför får han det då? Jo därför han inger hopp till resten av världen...
Men snälla nån, vem gör inte det? Skillnaden är bara att jag inte leder ett av världens mäktigaste länder! Skäms Norge och västvärlden för den antiamerikanism som har uppstått under buschregimen och nu har förstått att man nog ska vara kompis med USA ändå... och smörar lite. För, enligt mig finns det ingen som helst anledning till att ge detta priset till honom annars, om det inte är för att slicka amerikaarsle big time!

Att jag är irriterad kan du hoppa upp och sätta dig på. Det var löjligt pinsamt och omoget! Och iår kommer jag bojkotta Norges nobelfirande.

lyxmåndag

i denna grå tristess och grava tentaångest måste man förgylla lite av vardagen. Det gjorde jag idag med att laga en fantastisk måltid.

hasselbackspotatis och kycklingfilé med vitlöksostfyllning och till detta ett glas vin.

Inte illa eller hur :)

oh baby, baby

IT's A WILD WORLD


fattar inte hur fort denna månad egentligen har gått, eller ja de senaste tre veckorna snarare. Tenta om mindre än en vecka och ångesten är tyvärr total. och inte blev den mindre när Freddy (vår professor under denna delkursen) säger att de gamla tentafrågorna är alldeles för lätta och man sitter själv och svettas för man inte fattar begrepp som legitimitet suveränitet och skillnaden mellan illiberala och liberala demokratier... och vad tusan menas med en deliberativ demokrati och hur kategoriserar man den inom federationer/enhetsstater. Och mitt i allt detta ska man fatta kommunens struktur och syfte. På en 7,5 poängskurs är det faktiskt alldeles för mycket som ska fattas och hur ska man kunna välja ut de delar som är mest väsentliga när de gamla tentorna inte är godtagbara? Jag orkar inte med det och magsår och grav tentaångest kommer krypande. Man kan inte vila förrän nya orosmoln nalkas och var i helvete ska man kunna leva.

It is a wild world, indeed


öppna din himmel

okej, med facit i hand är det nästan pinsamt dåligt hur lite jag faktiskt har pluggat idag! Men vad finns att göra, när motivationen inte finns där så kan man inte tvinga fram den, oavsett hur många kladdkakemuffins och kaffekoppar man intager.
På tal om kaffe behöver jag en termos, var köper man det?

Så det har blivit lite plugg idag, men fortfarande har jag haft en aktiv dag. Ja det har jag haft. Det måste jag säga. Okej, nu ljög jag igen

Det har vart en skön söndag åtminståne, det har den varit. Och lite annorlunda, det har den varit också. På något sätt har det vart en annorlunda vecka på det stora hela, och jag fasar för veckan som börjar imorgon, summan av kardemumman är ju att jag har halkat efter med plugget och som jag också har sagt innan så kommer det sluta med att magnus blir bitter!
och hur kommer det att resultera i slutet efter veckan?

söndag

dålig uppdatering under helgen, vilket har sina klara anledningar. Den största är väl att jag haft sällskap sen i fredags och att det vart svårt att fokusera på annat. sen är det massa plugg som ska göras: böcker ska läsas, post its ska upp och anteckningar som ska ordnas. Kul vecka framför mig och nästa vecka blir det tenta på måndag redan. Känns jobbigt och jag är inte alls redo känner jag. Denna tentan, ja den kommer kanske klaras men inte med mycket mer än så. Och dessutom har jag inte fått tillbaka den första tentan än. men den kommer senast onsdag och då får vi se om man skrattar eller gråter då.

nu är det dock söndag, en vecka kvar innan tentan som sagt, ensam igen och finns inget som hindrar mig från att börja plugga ordentligt. Jag ska bara...

don't take me back

Dtudenttorsdag och festen hos mig har börjat, snart börjar festen på triogatan och sen vidare till ankan! Men hursomhelst, partyhumöret här på duettgatan kallas youtube. och jag undrar vad gjorde man när inte youtube fanns?

Kul att nostalgin faktiskt finns för sådana som oss också, 20 åriga universitetstuderande. Det här är våran nostalgi och ja, det går fortfarande att dansa till det någonstans.


live free, never look back

jag pluggar och står i och mycket mer händer inte mitt liv nu. Vad ska liksom hända annars? Men imorgon taggar vi! då taggar vi ordentligt för då är det fest. Studenttorsdag - extraordniär, storlsagen och legendarisk! Så det blir greys ikväll, en kopp tea kanske och så satsar vi på imorgon, och helgen såklart!


I look to you
when all my strength is gone
you can make me strong
I look to you


tisdagsfilm


Hade tänkt och se den sen den kom ut faktiskt. Men det har inte riktigt blivit av, så nu bestämde jag mig för att kolla på den, då jag var duktig och pluggade så hårt idag. Okej, jag pluggade inte alls  men då måste man peppa sigsjälv. Så det fick bli den här idag då :)


Med betyg gdkänd, dock inte mer. kanske inte den bästa av filmer, men med intressant historia och vem gillar inte att titta på cate blanchet. men, ja... kanske inte fler gånger. Har ni sett den, coh vilken film ska jag se nästa gång?

hur fungerar magnus?

jag förstår inte varför jag fortfarande bryr mig så mycket... det är som om Gud verkligen vill plåga mig. Vad har jag gjort för fel?

Jag tycker inte det är okej


slutresultat av dagen

idag var vi på studiebesök, hos kommunen. tidigt var det, så jag fick ta vantarna, halsduken och cykeln till stan för att lyssna på hur det är att jobba i en kommun, både som tjänsteman och som politiker. Detta var äldigt intressant, dels för att det är en potentiell arbetsplats och dessutom för att det är viktigt att veta vad som händer i den lokala politiken och hur beslut fattas med mera, för att man ska kunna påverka. Det dröjer nog ett tag innan man behöver tänka på framtida arbetsplatser och förmågan att påverka, men fortfarande något att tänka på under sin studietid. Låte fröt gro liksom.

Det var så skönt att cykla också. Hösten är verkligen fantastisk och jag kom på mig själv med att förra året så fick jag inte vara med om den då jag ar i barcelona. Denna märkbara förändring i naturen och i människorna runt omkring är lite av ett under. Man tänder ljus, dricker tea i mängder och fikar som bara den vilket jag tycker är riktigt trevligt.


morgonhumöret idag

åskmoln!

drömmar är för färskingar

ÅH! jag är så arg på mig själv just nu! fy fan för mig själv! fattar inte egentligen varför det ska vara så himla svårt för mitt förnuft att bete sig förnuftigt och sluta leva uppe i det blå. Jag vet ju själv vad som är verkligt och inte eller hur? Och jag är en logisk person, kan jag inte då bete mig som jag borde nu också? Nej uppenbarligen inte, och det gör mig så sjutk förbannad, och trött på mig själv!

i wonder

vad ska jag äta för mat idag då?
Någon som har ett bra förslag?

domingo

söndag återigen
och jag orkar inte ta tag i dagen. Men jag ska försöka ändå,. Måste städa lite och sen ner till stan för att köpa vantar. Det börjar bli sjukt kallt och det går inte att cykla utan vantar känns det som. Så funderar på att dra till Bergvik. Då kan jag passa på att handla lite annat på ICA också. Hursomhelst, Godmorgon!

vad som stör mig!

jag börjar med att säga att ja, jag gillar EU. Jag gillar grundtanken med fri rörlighet och internationellt förebyggande för fred på många olika samhällsnivåer. Men denna överstatliga, centralstyrda organiation det har blivit det gillar jag inte.Kan man inte bara låta Irländarna (och alla andra europeiska röster som inte fått komma till tals) få tycka vad dem tycker? Nej, utan då måste EU ha en seriös dyr kampanj för att få dem att ett år efteråt ändra åsikt och rösta ja. Det är sån sandlådepolitik! "Nej du tycker inte som vi andra så då får du inte vara med". Och såklart att Irland vill vara med, när det är dem populära som säger vad som är rätt. Lissabonförslaget är inte något som jag personligen stödjer men det är inte därför jag irriterar mig, nej det är för att man försvagar suveränitetsprinciper och demokratiprocesser. Folkomröstning och ett klart nej, borde vara ett klart nej.

Hela det här visar ju, enligt mig, vad som är det sjuka med den Europeiska Unionen. Den brister där den borde vara som starkast. Den demokratiska aspekten försvinner och vad kommer det leda till? Vad har Europa vart med om tidigare när demokratin undergävts? Är det inte just av den anledningen som EU existerar? Kul att man undergräver sig själva!

godmorgon lördag

what a morning! och inte direkt på det mest positiva sätt heller. blåst, regn och genomgrått. Jag tänker ju inte lämna mitt rum idag det säger jag. och tur är väl det så mycket som jag måste plugga. Måste vara klar med litteraturen nästa vecka för att kunna vila under helgen och sen sätta igång med tentafrågorna veckan innan tentan. Så idag blir det att läsa lite politik! Funderar kanske på att baka hallongrottor eller något. Jag gillar kakor och jag gillar fika! och när man fikar kan man plugga bättre, eller ja, försöker intala mig själv det åtminstånde.

nu ska jag i alla fall sätta igång! tuff vecka framför mig som ska börja idag!

sweet mariette

så in i bomben förälskad! hennes röst och utstrålning. Maravilloso!

what a day

what a day! Idag blir en bra dag
jag ler, ler stort!


morsning korsning

grå torsdag morgon idag och det passar mig kostigt nog perfekt! för idag, idag ska jag plugga, läsa och skriva och vara nöjd, dricka ett antal koppar kaffe och baka lite muffins.

Önska mig lycka till!


RSS 2.0