Årskrönika för 2010

Året började inte så värst bra, egentligen inte alls. Jag var, som kanske alltid, en aning bitter och valde därav mina nyårslöften till parollen: man lever bara en gång. En gång för alla skulle jag, Magnus Heimdahl, ta tag i mitt egna liv, våga göra de saker jag bara drömmer om och ta stegen ut även om jag ibland inte skulle våga. Jag skulle vara orädd, stå upp för mina egna visioner och drömmar och gå rakryggad under året för att vara en snyggare, bättre och med ett större självförtroende än andra gånger. Och förhoppningsvis skulle jag inte vara lika bitter som där då jag formade mitt valspråk för 2010.

Lyckades jag? Jag låter er bestämma det. Det här är i alla fall mitt 2010.Ur plånbokssyfte så kan man säga att det där med förskjuten konsumtion (sparande) har vart nästintill obefintligt. Som student kanske det inte är så konstigt då man i princip lever på minus varje månadsslut. Jag kan ändå säga att trots att jag levt fattigt har jag levt ett rikt liv.

Man lever bara en gång sa jag när jag beställde min tredje tatuering och den blev verklighet den 10 mars. Och som de tidigare gångerna är känslan av att göra en till omgående slående, och suget har bara ökat sen dess. Förvandlingarna har annars fortsatt under året och jag har hunnit med en flytt från campus, blivit husse till Svea och 4 kattungar och en helkroppsförändring stilmässigt. Nya glasögon, ny frisyr, ny klädstil och förhoppningsvis en bättre kropp har hunnits med under året. Träningen kom i alla fall igång på allvar och jag tränade som få och kunde innan sommaren ana en efterlängtad slimmad mage.

Men man lever bara en gång sa jag och har trots allt inte dratt ner på varken torsdagsfikat, söndagsfikat eller fikat i allmännhet. Inte heller alkoholen har det gått någon nöd på vilket också har bidragit till att resultaten på träningen fått vänta eller stanna helt.

Mina ups and downs, har kommit. Och gått. Värst var väl med nationalekonomin där självförtroendet fick sig en sån törn och där jag inte hämtat mig än, mestadels för att Nationalekonomin inte är över än. Omtentor kan vara ett rent helvete och jag var på väg att säga hej då, tack och amen - för gott när jag inte heller klarade den globala ekonomin på första försöket. Men det har gått bättre, och univeristetsvärlden är inte hemsk eller brutal, jag har kommit till insikt och förståelse att utbilding är viktigt, det är en investering och man måste satsa för att vinna. Retoriken är ett strålande exempel på hur lite engagemang och vilja får en att blomstra.

Engagemanget har varit en viktig del av mitt jag även i år och kommer förmodligen alltid vara det, det är en del av mig och kanske den del som är helt klart bäst, eller den egenskap som lyser starkast. Jag blev ordförande för utbildningsföreningen SVIK och haft ett spännande verksamhetsår, som än inte är slut. Kompetensutveckling är något viktigt för att man ska känna att man lever, och vi har tillsammans fångat dagar och skapat våra egna drömmars verklighet. 

Valvakeveckan är kronjuvelen på året. Ja kanske inte ur resultatssynpunkt, med besvikelser och ren ilska. Att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen känns fortfarande ganska ont. Likaså gör att miljöpartiet visat en annan sida än den jag tror på. Dock så har mitt politiska engagemang på riktigt börjat i år och det är kanske tack vare detta som jag fick tummen ur och lovade mig själv att skapa en förändring. 2014 kommer vi se vad som händer. Jag är bra bit på väg tycker jag, och jag har trots allt ätit middag med talmannen och gett Nyamko Sabuni en dansbandsskiva, så det så.

Jag har faktiskt börjat jobba. Det kan man verkligen kalla att leva en gång och våga chansa. För det var vad jag gjorde den dagen i slutet på terminen då jag blev lockad, intresserad och sedan sökte posten som organisationsutvecklare för Karlstad Studentkår. Som jag också fick. Ut i det okända, lära av sina misstag och göra något annat, det låter spännande och är spännande men oerhört svårt. Jag har nog aldrig varit så tacksam över det som UNF gav mig när jag var yngre och att själv förstå att man fortfarande är ganska ung, och inte vet allt utan är tvungen att ta reda på det under vägen, det är det som är kicken i att våga chansa. För vad kan egentligen gå fel, jag är på okänd mark och jag gillar det.

Jag har nog försökt vara lite av en äventyrare detta året. Alicanteresan är ett bevis på det. Tre veckor som förändrat mitt liv. Kanske inte så mycket på utsidan som på insidan. För det var där jag fick ta min ryggsäck och bege mig ut och forska lite i mig själv. För vad gör man när man släpper allt och gör något annat för en stund, jo man lever på riktigt och jag vet, efter tinto de verano, mojitos, sol och värme vad jag klarar av och vad som är bra för mig.

Äventyren fortsatte året. Kanske inte på samma sätt, men jag och mamma åkte till Edingburgh, jag har uppelvt andra kulturer och gjort saker som man kanske inte alltid ska göra. Två veckors konstant festande samtidigt som man ska ta hand om 90 nya personer och dessutom ska jobba är en ekvation som inte brukar gå ihop, men det gjorde den faktiskt, ganska bra om jag får säga det själv. 

Min tillbakablick på 2010 slutar här, jag har helt enkelt inte tid med att skriva mer och ni har inte lust att läsa mer. Jag är tacksam över detta året och jag är tacksam över alla er som delat det med mig. God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År. Livet är fan underbart ibland!

årets höjdpunkt, jahapp, så var det över

Victoria Secret Fashion Show - fyra små fantastiska ord. ett fantastiskt program, och anledningen till varför man står ut med vinterdepression, kyla och fetmaångest.

oj oj oj, undra hur många kvinnor där ute som faktiskt ser ut sådär på riktigt, och vart kan de möta mig?


because the night belongs to us


because tonight belongs to lovers

gör mig redo för en dag i göteborg.
Härligt!

ärlighet.. det är ett ensamt ord


Hon kan lyfta dig högt,
och sen släppa som ingenting.
Hon ber sig som det är,
men tror ingen om någonting.
Hon tar det hon får och tackar för sig.
Ja, hon stjäl som en tjuv,
men hon är ändå kvinnan för dig!

Och hon ber sig själv nåd,
hon kan vänta en stund ändå före sin tid.
Ooooh och hon ger inte upp
säger aldrig förlåt, bara ändrar sitt liv.
Hon lovar dig mer än hon nåsin an ge dig.
Hon skär dig försiktigt och du ser hur hon småler.
Hon tar fram högsta och lägsta i dig.
Du sa: Jag vet allt det där men hon är ändå kvinnan för mig!


om den fattiga bonddrängen kunde leva ändå, borde väl jag det med, eller hur?

men aj vad det svider att betala räkningar, speciellt när man månad efter månad vet att det är oundvikligt. Grönsaksoppa, det känns som en fin idé, speciellt nu när man har ätit upp sig som en svullen boll.

dreamteam goes holiday.som alltid, för alltid


god fortsättning

jag har ätit så mycket mat att jag sväller. Bokstavligt talat så är hela jag svullen av julmat och godis och allt annat så jag anar att början av nästa år kommer jag få gå runt i mjukisbyxor hela vägen.

Men det är fint ändå. Har haft en riktigt bra jul och ledigheten är inte slut än.

 


Kansliet tar julledigt!

 

Hybris.. njae, kanske lite

ja, för detta är inte alls patetiskt gulligull..

 

jag spyr lite på detta.. och jag blir mäkta provocerad.


där lurade jag mig själv...

7,5 poäng.. det var hela 10 poäng ifrån godkänt.
Bättre lycka nästa gång mange, nu dränker vi sorgerna.


21 fucking minusgrader

jaha, vintern är på riktigt.
Kul att kung bore inte hade abdikerat.. verkligen.

http://nwt.se/multimedia/dynamic/00496/las-ransater_496879img699.jpg


och nej, jag är inte bitter.. inte alls. Det är mysigt med vinter!

Denna Amy Diamond...

Hon är vadå, 18.. och ser fortfarande ut som 12, beter sig som 12, och är allmänt jobbig som man var när man var 12. Växer hon inte upp, eller vad har hänt..


Sen att hon är mer glad än Pernilla Wahlgren är - hela tiden. Det gör mig kanske mest förbannad.  USCH

fjärde advent..

sista advent - fyra dagar till julafton och det har firats med en skön julmiddag hemma hos mig. Julbordet blev riktigt bra, och jag är fortfarande mätt, men så är det väl när man äter och äter och äter.. och det aldrig tar slut.  Men fem buffeer på en vecka varav tre var julbord är kanske lite för mycket. Fast kan man tröttna på julmat? Eller på goda vänners sällskap? Nej, det kan man inte.

Och snart är det julafton. Nu är det några dagar kvar på jobbet sen packa ner sig till vargön och härigt familjemys - batteriladdning en vecka.

Nu: tillbaka till bingolotto och dega i soffan.

lucky me :)

kvart i elva, folket kommer halv två.
Varav den enda slutsatsen man kan dra är att det är dags att städa. Julstäda helt enkelt.
Sen nalkas julmiddag och härligt sällskap.

Ha en fin fjärde advent.

speciella känslor


fredagshumor


a little piece of my world, could be a bigger one i suppose

Ja men så att.. att man inte lär sig ekvationerna. Att man inte förstår att alkohol, gott sällskap och tokfest resulterar i en liten tröttare människa dagen efter. Men det är värt det, alla gånger.

Och på tal om värt, det är fredag!

oh you can't hurry love, you just have to wait. love don't come easy

snurra min jord

finns massa saker jag vill få ur mig, men jag är för trött för att engagera mig, ta tag i livet och organisera.
Är påväg till jobbet igen för lite småjobb och se väntas advetnsfika i Gäddan, söndagsfika hos Camilla och sen packa lite inför imorgon.

Det är så logiskt, alla fattar utom du, du har inte en aning!

seraphine

en mycket långsam fransk film, men ett mycket fint porträtt. och konsten har jag fastnat för

nästa biobesök


did you ever dream of me?

så poppar det upp igen. Ett år och en livstid senare så är det ändå inte minnen.
För minnen ska inte kännas som nuet

så mycket bättre

en vecka till jag och morsan är i Edinburgh. Men det blir inte en slapp vecka för det, nej inte alls. jag har en del jobb att fixa innan jag kan sätta mig på tåget och sedemera flyget. Men jag börjar bli resfebrig.

Men en ny vecka, nya tag. Som alla andra måndagar så är det svårt att ladda om och få hjulet att snurra. Trots att helgen ockoså bestod av jobb så är det svårt. Men en kopp kaffe och man är redo :)

och uppenbarligen är man inte tidsoptimist.. utan också allmänt korkad

tentan.. den kan ha gått vägen
men förmodligen inte alls.

Håll tummarna ändå säger jag.

tidsoptimisten..

Så räknar man ner, tre timmar drygt kvar av tentaplugget som startade igår kväll. Jag har en omtenta i makro som ska ordnas och det känns som att jag började lite för sent för att känna att jag kan allt och inget alls om mikrons underbara värld.

Dock är jag fortfarande såpass nöjd med pluggandet att jag sitter här och skriver detta.. Men BNP har jag god koll på. Finanspolitiken känns okej, kunskaperna om ränta och växelkurser kunnat sitta lite bättre. Men Multiple choice frågorna gås igenom om och om igen och jag ska ägna sista timmarna att läsa lite nogrannare i Lär Lätt kompendiet.

Men va fan, vad gör vi?
Jo, nu kör vi!

fuck life, i went to hogwarts!

Igår tröttnade jag lite på tentaplugg och rapportskrivande och drog tillsammans med Karl och såg den nya Harry Potter. och ja, ibland är det synd att man inte är en trollkarl. Filmen var för övrigt riktigt bra och jag ser fram emot del 2 till sommaren.

Nu blir det dock att fokusera på nytt. Makrotentan skriver inte sig själv. Det gör inte heller rapporterna och strategierna.. men va fasen. man måste leva lite ibland också.

RSS 2.0