det där med politik

att man kan ha så fel och att ändå folk lyssnar på en.. stackars jan björklund och han och hans partis förvrängda idéer.. det känns otroligt skönt att det är valår. Och känslan av att debattera, diskutera och förändra är stark. Det gillar jag, och vad jag tyckte att kvällens partiledardebatt demonstrerade är följande att Maud Olofsson är en ettrig terrier som enbart följer efter sin husse ochJan Björklund har nog aldrig satt sin fot i en skola. Alliansens politik låter fin och visionär men när det kommer till kritan är den grunden till ett djupt rotat utanförskap, ökade klyftor och ingen verklighetsförankring.

Sen så självklart, behöver de rödgröna slipa lite på sina argument, det jag vill se är att man går bort från blockpolitiken och pratar visioner och partipolitik. För så som de håller på förstår mna ju som förstagångsväljare och knappt insatt vad de olika partierna står för. Det måste ändras på. Annars så tycker jag det var en bra debatt i det stora hela.. och att Peter Eriksson vågar höja rösten och debattera på riktigt, det gillar jag!

vem vill följa med mig?


om detta må ni berätta

i lördags så var vi på stadsbiblioteket och lyssnade på Joost Lakmaker. Han är en man på 87 år och bor i Säffle men bär dessutom på en fasansfull historia i bagaget, och den ville han delge med oss. Joost är uppväxt i Amsterdam och när nazisterna ockuperade Holland så arresterades hans familj och fördes till ett koncentrationsläget, Joost lyckades komma undan och gick med i motståndsrörelsen, men tillfångatogs av SS soldater och fördes även han till ett koncentrayionsläger för politiska fångar.

Under denna mörka period av de moderna historien så hamnade joost inte bara i ett utan fyra koncentrationsläger och lyckades överleva både Auchwitz 1 och 3 men också dödsmarchen. Och trots alla svåra perioder, all hunger, svält, död och desperation fann han konsten att överleva, kanske av tur, men tack vare detta så kunde jag sitta på stadsbiblioteket och lyssna på hans historia, bli gripen och återigen övertygad om att främlingsfientligheten måste försvinna från vårt land och från världen i sig.

Jag är lycklig och tursam att jag får lyssna på en som upplevt människans värsta sida och ändå lyckats hitta styrkan till att berätta sin historia. Han får mig att kämpa och jag kan inte förstå hur förintelseförnekare kan finnas? Finns det någon logik i att man bygger upp dödsmaskiner och dödsläger i turismsyfte och för att spela på människans sårbarhet? Nej, och det finns inte och när man ser Joost stå helt öppet och delge oss sitt liv, hur man ser rakt in i hans splittrade, sårade själ, där sår som aldrig någonsin kan läkas är helt öppna. Vem vill strö salt i dem såren, vem vill förneka hans existens? Ändå är det det man gör när man förnekar förintelsen och när man låter främlingsfientliga krafter strömma obehindrat.

Främlingsfientlighet har tagit utryck i så många olika sätt under historien, men jag tror på att med tro och öppenhet så kan man överbrygga alla hinder. Att se in i en människas ögon, oavsett om det är ögon hos en muslim, jude, afrikan, eskimå, indian eller europeisk så är det ögon på en människa, en människa med samma hopp och drömmar som du och som jag. Hur kan då hatet bli så stort att man bortser ifrån det, att man nedvärderar sig själv till att begränsas av hudfärg och religion? Jag förstår inte det, kan inte begripa det, och det är vad som gör mig så arg, så villig att kämpa när Sverigedemokratiska värderingar accepteras och förankras i samhället, det är det som får mig att vilja handa när svenska högerextremister stjäl "Arbeit Macht Frei.

Hur man kan förlora respekten för andra människor och för historien är för mig mycket förundrande och det är därför jag blir så glad när jag, elever, barn och vuxna kan lyssna till orden från de få överlevare. Få en verklighetsförankring och ett uppvaknande. För när man inte längre kan lyssna på deras berättelser, vad händer då? Vi vet redan vad som händer när främlingsfientlighet blir politik, och ändå tillåter vi sverigedemokraterna att frodas? Vart är vi på väg egentligen...

when you put the boom boom into my heart

igår så var det fest som gällde. Öl, tequila och nöjesfabriken är en väldigt bra kombination måste jag erkänna och har mått förvånadsvärt bra idag. Fast, förfesterna är alltid roligast och så var även fallet igår. Det blir bara så kaotiskt när man ska ta bussar som inte går, och tappar bort både halsduk och vantar så man får i princip förfrysa under vägen. Sen är det mycket folk och det är högljutt och man hör ingenting.. men det är kul ändå, jag gillar nöjesfabriken, det gör jag verkligen. Och nästa gång det blir fest blir på torsdag, men då på tempel och det ser man fram emot det också.

Jadå, fan va gött alltså!

you are my favorite waste of time

älskade helg - Välkommen

städar som en tok för om 45 minuter är det dags att planera Niceresan at my place. Och så som det har sett ut har inte vart okej. Men det kvittar, för jag städar med ett leende på läpparna. För det är helg, det betyder ingen nationalekonomi fram till onsdag. Och det betyder också en vecka mindre av nationalekonomi. Långsamt framåt, men framåt, det går det.sommaren 2010, here i come :)


an elegant solution.

Gud, det är inte mycket jag ber Dig om. Det är inte mycket jag kräver.
Jag förstår att Du ger mig prövningar och vill att jag ska lyckas själv
men jag vänder mig till Dig för jag klarar verkligen inte det här.
Jag kommer gå under om jag inte får Ditt stöd.
Gud, det är en liten sak jag ber Dig om, Det är en ynka petitess jag kräver.
Hjälp mig att förstå Nationalekonomin och ge mig styrka att klara av det.
Jag vill ha hjälp att bli ett mattesnille och med Ditt stöd blir det enklare.

Amen.

om natten kommer längtan

jag borde ha somnat för länge sen, men vetskapen om att vad som väntar imorgon får mig att inte vilja somna. 6 timmar nationalekonomi kommer innebära 6 timmar av fullständig kollaps. Men det är fredag imorgon, det är bra, planera nice resan och njuta med goda vänners lag, och sen är det lördag och hela helgen ser riktigt bra ut.

Det finns inte så mcyket att säga idag, jag är tråkig idag.

autumn 2011, here I come

efter mötet om washington semester program känner jag mig mer sugen än någonsin. Jag tror aldrig jag har sett något som är såpass mycket som passar för mina framtidsvisioner som det här. Och jag tänker försöka, till varje pris att bli en av de lyckliga att åka iväg till världens huvudstad och studera och praktisera med sådant som jag brinner för.

Man lever bara en gång, och hur många sådana chanser får man i livet?


så snöar det..

Praktisk retorik


värsta snökaoset ju, och jag måste ge mig ut igen.. till introduktionen i retorik. 
vilket jag är ganska så laddad inför. Faktiskt riktigt laddad!

Men hur som helst så.. ja. att plumsa i snö är inte riktigt min favoritsysselsättning. Om det är någons favoritsysselsättning, det tvivlar jag på. Men det är trots allt ganska fint att det är snö. Helt ärligt så har det varit en riktigt trevlig vinter, en riktig vinter framför allt.

Så hemma är jag nu för ett mellanmål och sen får vi se vad retorikens förtrollade värld har att erbjuda. Då nationalekonomin enbart är förvirrande så vet jag inte ritkigt vad jag ska ta mig till.

 


inatt jag drömde något som..

det var otroligt mysko dröm, utan någon som helst relevans till min verklighet. Jag var jagad av en varulv, som samtidigt var en vän till mig som jag hade lyckats fly ifrån men på något sätt hade han hittat oss och skulle mörda oss, i trollhättan av alla ställen. Men helt ärligt.. jag drömde om varulvar och då kan tilläggas att jag inte är en del av denna epidemi som flyr över landet med twilight, vampyrer och såntdär så därför tycker jag det är väldigt konstigt att min hjärna väljer att bearbeta det där under den nattliga vilan.

Idag är det i alla fall onsdag, det kommer bli en lång dag. Med möte om washington semester program, nekföreläsning och introduktion i retorikkursen. Jag gillart, för jag tror på dagdrömmar

JADÅ, fan va gött!

spyker köper SAAB.
Och maud står där som en fet äcklig parasit,
min fråga ärr vad fan har hon gjort för att rädda hela trestadsområdet?


and love will stear the stars

besökt IKEA idag, efter en otroligt intelektuellt smärtsam föreläsning, eller ja repetition, om matematik. Man kan väl säga att vi fräshade upp hela matte B och delar av matte C på 3 timmar, vilket inte var det enklaste för min hjärna att ta in, det kan man väl erkänna utan att klassas som korkad och vid vissa tillfällen kändes det verkligen som om jag skulle dö. Men som jag har sagt, med gott mod kommer man långt.

Hur som helst IKEA då.. det var mycket trevligt, men måste ändå tillbaka dit i nästa vecka. För jag ska köpa en skohylla och någon bokhylla/skåp. Sen måste jag till ett ställe där man kan hitta spel eller liknande. För om dryga veckan kommer nathalie och gabriel hit. Och gud vad jag längtar.

Fast först ska man överleva resterande av veckan.
onsdag - möte om washington program, föreläsning, introduktion i retorik.
torsdag, föreläsning, träna
fredag - studiegrupp, föreläsning, planering av Niceresan
lördag - tokdansa!
söndag - råplugg!

Kul :D absolut! Det känns att man lever

happy endingibland tänker jag på när jag var lite mindre, och gick på gymnasiet. Hur enkelt livet var då. Det är vad jag tänker på nu. När jag var en ung man påväg ut i livet utan att veta vad som väntade. Jag vill tillbaka till den känslan av att ingenting är omöjligt.


ännu en dag, vidare i livet

Inatt kunde jag inte sova, det var faktiskt ganska jobbigt. Men tankarna virvlade omkring i mitt huvud och fick inte bukt på någonting. Det är som Gud vill att man ska bearbeta saker och man själv inte kan göra någonting åt det. Hur mycket jag än ville måste jag säga. Men ja, det finns ju helt klart ouppklarade saker i mitt liv så enkelt är det. Och först och främst är det nog Nationalekonomin spökar, för jag är inte lugn, jag är faktiskt riktigt orolig över hur det kommer att gå under våren. Den där känslan som jag haft tidigare kursen i statsen som kändes peppande och nystartade, det gör inte neken alls.

Sen finns det ju så mycket mer som inte är ouppklarat heller, måste jag vara så fast

Hursomhelst, sovit har jag och uppe är jag nu. Piggare än om jag inte hade sovit. Och snart ska man bege sig till uni och få en uppfräshning av sina mattekunskaper, det känns ju ganska okej. Inte fantastiskt.. men det känns bra. Sen trots att jag fuckade upp min studieförsäkran så kommer pengarna imorgon, vilket jag uppskattar högt. Jag är nämligen trött på gröt. Mycket trött på gröt. Förmodligen blir et också en tripp till IKEA senare ikväll. Men först ska jag klara av 3 timmar nationalekonomi och det är, tror jag, det längsta jag någonsin suttit med matte, inte ens på nationella proven under gymnasiet satt jag så länge. Men jag klarar det, det gör jag.

Med gott mod kommer man långt! Godmorgon föresten!

i am a daydream believer


You once thought of me
as a whight knight on a steed.
Now you know how happy I can be.
Oh, and our good times starts and end
Without dollar one to spend
But how much, baby, do we really need.man kan bara älska svensk film

speciellt när den är som bäst.

Snabba Cash var så sjukt jävla bra och 2 timmar var ingenting. Speciellt inte när filmen drog med en sekund efter sekund och jag satt där och nästan svettades för att allt var spännande. Kan också ha vart för jag inte läst boken (än) vilket jag trodde skulle försvåra för mig att hänga med, men nej då, jag hängde allt med. Fy tusan vad den var bra alltså och joel kinnaman är en bra svensk skådespelare, inge snack om saken.

Nu väntar man spänt på aldrig fucka upp, och tills dess ska jag läsa boken. Eller ja, kanske böckerna!


still, my beating heart

Jag överdriver inte, jag är inte en överdriven person. jag är lugn och sansad. Lite energisk men absolut inte den som tar saker till sin yttersta spets. Visserligen lite bitter, lite cynisk och när jag inte får mat är jag en mycket sur person. men när det gäller viktiga saker är jag allvarlig, nästintill jobbigt seriös och tar saker som de är. Och jag överreagerar inte i sådana tillfällen.

Nu när det är sagt så vill jag meddela att jag har en liten men dock seriös dödslängtan! Ångest och panik över hur våren kommer att se ut. Jag ser mig själv avsmalnad och stressad, tuggandes på pennor och river mig i håret.


Jag talar om hur introduktionen till nationalekonomin fick mig att känna idag. Det är inget vackert och exalterande över detta. Och jag kännde mig mer och mer som en guldfisk ju mer tiden gick. Vissa ögonblick kämpade jag desperat för att försöka förstå och trodde att jag förstod tills jag drämdes ner på marken igen och till verkligheten och bortkollrandet. Det kommer att bli tufft, det kommer att bli jobbigt, det kommer bli svårt och det kommer bli mycket.

Men trots min längtan till apatiska stunder istället för kunskapskrävande ekonomiföreläsningar så känner jag en gnutta hopp. Jag är stark, jag kommer klara det. With a little help from my friends och med en stor portion självförtroende och optimism ger jag mig in i leken bland ekonomiska termer, variabler och kurvor! Det kommer gå fint! och om inte, så finns det alltid chanser till omtentor.

Varför måndagar är värst

 • Nationalekonomin börjar idag
 • CSN pengar har inte kommit idag
 • Mitt hem ser ut som ett bombnedslag (igen)
 • man måste vakna tidigt
behöver jag fortätta?

nej, jag låter sally få mig på bättre humör: Hur skulle världen se ut om alla människor lyckades hela tiden? Utan sådana som mig så skulle ju världen inte gå framåt.Nej jag bjuder på det här så att den gråa massan slipper göra mina hjältemodiga misstag!

evighetens sekunder

söndag... så var det slutet på min otroligt fantastiska 10 dagars ledighet
imorgon är måndag - och Nationalekonomin börjar.

Jag har verkligen ångest över detta

Hursomhelst. Ny vecka, nya tag eller vad säger man. Jag är sugen på äventyr och man lever bara en gång. Och nu är saken den att jag har fått ett mycket märkligt sug över bollywood. Från filmer, till dans. youtubeklippen går lite på högvarv just nu. mest för att det är så sjukt roligt att se dessa galna energiska indier dansa omkring och göra spasmiska rörelser i konstiga kläder och sjunga med gälla röster. Det finns något speciellt med det, helt klart. Förhoppningsvis kommer jag inte snöa in mig helt och hållet i detta bollywoodtema, nej inte när neken och retoriken startar i veckan och jag ska hinna med allt från snabba cash till plasma givning. Verkligen nya friska tag under veckan som kommer, och jag slår vad om att den kommer bli fantastisk!

y todavia, no he dejado de esperar..

söndagsmys


miljonären magnus

hemkommen efter en trevlig spelkväll nere i stan. Vem vill bli miljonär, mycket kul spel måste jag säga! Speciellt med trevligt sällskap. Skönt att det blev en ganska lugn kväll som slutade relativt tidigt. Det räcker med det lilla för att förgylla en lördagkväll också.

Men kom över någon gång så spelar vi :)
och dricker tea såklart!

en snöflinga dansar


jag vill inte, men måste..
idag är dagen då kompleteringen ska in.. det är inte den största och kanske tar sådär en kvart att göra, men det är malin som får mig att motstå, jag vill inte behaga hennes sjuka principer och flummiga idér, men ett G+ på den uppgiften kan vara tungan på vågen om jag klarar kursen eller inte, då jag tror att mina kommentarer på själva tentan inte direkt hjälper mig. men jaja, får väl ta mig i kragen och göra det.. det är inte så jävla farligt. Men jag känner en sjuhelsikes ovilja till detta ändå. That's it 

thank god for fridays

lite handboll (förlorade, men fan vilken bra match)
lite lets dance
lite skavlan
lite på spåret
lite urdålig humor

och så har du en underskön fredag


fredagsmys

blir idag saft..fattiglapp som jag varit denna månaden, nu går vi in i slutfasen.

Sista helgen på existensminimum!

mör.. åh vad skönt det är

nu har jag tränat! Det var så jävla najs och starta igång. Äntligen säger jag bara.. Men mer behöver man inte säga om det, så duktig är jag inte (än). Det gäller att fullfölja sina åtaganden.

nu blir det att ta det lugnt, laga mat och njuta av det är helg. Vilket jag gör vid 6 då jag kollar handbollen. Sen får man se om jag är så vågad att jag kan kolla på spåret!

to twist and shout

det är läskigt att man tycker att gå upp halv tio är att gå upp tidigt. men så är det kanske när man får in en annan dygnsrytm och jag skulle inte vilja gå upp tidigare heller i och för sig. Varför är jag så uppe såhär tidigt? Jo därför jag ska bege mig iväg och träna idag eller eventuellt simma.. Äntligen! Föresten.. jag var på IKEA häromdagen ju, och köpte mig ett par växter, förhoppningsvis lättskötta.. då jag och växter inte har vart en bra kombo tidigare. Men här är dem i alla fall.

 


Och jag tror inte man direkt kan misslyckas med pinnar!  

ännu en dag

och det där med att städa.. det fungerade liksom inte idag heller. Istället blev det trio10 och idolmarathon. Hela 2006 och 2007 och halva 2008 har vi lyckats klämma in. Och det är skönt att släppa präktighetsstäpel och pensionärsbeteende ett tag och ge sig in i idols fantastiska värld.. det är det. Speciellt när man inte behöver känna ångest över det på grund av att man missar tid till skolarbete. För det har jag inget. (okej jag har kompletering.. men den kan jag göra till helgen)

nu blir det sängen, läsa lite ur harry potter (usch jag känner verkligen hur mognaden liksom försvinner, me like) och imorgon blir det att vara uppe med tuppen, försöka hitta till sundsta badhus och börja träna. Det är dethär med att hitta som gör mig smått orolig.. för lokalsinne och jag är liksom ingen bra kombo. Men det löser sig förmodligen imorgon. Det är säkert. Något annat som är säkert är att det kommer bli så jävla skönt att äntligen komma igång med träningen, det var alldeles för längesen som jag rörde på mig, vilket också syns.. Men imorgon är det friska tag som gäller! GÖTT

STÄDA

Okej, det är liksom dags nu

alltså..

om du inte vill prata med mig eller att jag ska ha något med dig att göra
så kan det vara bra att säga det?för det är väldigt svårt att vara vän med dig
och just nu...kan jag tänka att skippa det liksom

värmlandsmuseum och handboll

låter ju faktiskt som en väldigt bra onsdag. Det var också en väldigt bra onsdag kan jag tillägga. Mycket trevligt och Värmlands Museum, hur lite exalterande det än låter så blev jag positivt överaskad. Mycket positivt överaskad. Och med en snabb visit in i domkyrkan så tror jag att jag har sett det mesta av karlstads kulturella finrum, operan, museumet och kyrkan. Om det finns något mer så får folk gärna säga till så får jag bege mig dit.

Sen bekräftade jag tiden till tatueringen, och den kommer bli supersnygg, men fick flytta fram den en dag till den 10e mars, eftersom jag har föreläsning till 17 den nionde och det går ju inte :P Men det är ju iofs bara bra, för då kan man festa gärnet på sin 21års dag. Men mer till det senare.. inget man snackar om nu.

Så.. ikväll såg vi på handbollen, och trots popcorn, saft och ett sjuhelsikes hejjande så nådde inte våra böner enda fram.. inte idag heller. men vi lägger hoppet på matchen mot tyskland och hoppas att det går vägen då, Vi var eniga om att potentialen finns och vi vet att dem kan, men det gäller bara att hålla det hela vägen typ.

Nu kommer lite utvalda bilder från värmlands museum. fler finns på bilddagbok och ansiktsbok:


     


because i know where i've been

ibland önskar jag att jag bara kunde åka tillbaka!
in my ivory tower

så har halva onsdagen gått. Fortfarande så är jag inte trött på hur min slappvecka ter sig. men ska sluta tjata om att jag är ledig.

Idag blir det värmlands museum av alla ställen i världen. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det i och för sig, men med en positiv attityd kommer man alltid lite längre i livet.
På tal om museum.. så var nog chokladmuseumet i barcelona det absolut bästa museumet jag har varit på någonsin. Här får ni några bilder :)

 


Magnus funderar...

Andre Pops och Ernst Billgren
vem är vem?

 


idag är jag patriot

handbolls EMsverige - slovenien

 


folk och försvar

suttit och slötittat på folk och försvars konferens på kunskapskanalen.. mest för att jag inte hittade fjärrkontrollen men också för att den är otroligt intressant. Och så är det ju så roligt hur man lär sig att snappa upp nya saker efter att man har lärt sig. Jag hade ingen aning om folk och försvar innan den säkerhetspolitiska konferensen vi hade på universitetet men nu finns det ju överallt, man hittar nya infallsvinklar och massor.

här kan du se på partiernas utrikes och säkerhetspolitik efter valet:


Jag tänker nog fortsätta titta, även nu när jag har hittat fjärrkontrollen. Det är sjukt intressant. och nu pratade precis integrationsministern om de säkerhetspolitiska problemen som ett utanförskap för med sig och hur man kan motverka det. mycket inttressant. mycket mycket intressant.


today is a good, good day

fasiken vad effektiv man kan vara!

Har bestämt mig för att börja träna, det är liksom på tiden. och ringde idag för att ordna en introduktion, och den blir på fredag. Så nu är det beach 2010 som gäller. eller ja, snarare Nice 2010 som gäller som mål :) Sen har jag beställt mina kursböcker för nationalekonomin. Usch, endast ordet ger mig ångest och när man kollar på hur mycket som ska få plats i min hjärna och vad böckerna handlar om så får jag magknip. men det är tur att det finns mycket kompetenta människor runt omkring som kan hjälpa mig. Eller kan och kan, de måste! Jag tror jag valde fel tillfälle för att läsa retorikkursen. men skam den som ger sig eller hur.

Nu fortsätter min blanka vecka.. jag borde ta tag i de kvarglömda delarna av min att göra lista från igår. Men samtidigt så nej, det kan göras imorgon! fast då är planen att titta till skissen för tatueringen och bekräfta tid, samtidigt som jag ska hänga med på utflykt. Värmlands museum. det låter inte fel eller hur :P

idrottsgalan 2010

trevlig måndagsunderhållning måste jag erkänna. Lite smålöjligt emellanåt, men överlag trevligt. Och varför inte hylla våra svenska supersensationer en mörk kväll i januari.. fast tycker ändå lite att det finns en anande touch av inbördes beundran.
dagens humor

kan enbart försvaras med att det är måndag.


stort gilla på IKEA

jag käkade en god måltid och fick obegränsat med dricka för 24 kronor. Det tycker jag är bra! Riktigt bra, specieltl som student. Sen kanske det inte är världens bästa mat, men det räcker och är tillräckligt speciellt för att få klassas som en utflykt.

Och jag har köpt växter till mitt (ännu inte) städade hem. Det gillar vi också.

att göra listan - måndag

 • tvätta
 • städa
 • ta bort julpyntet
 • diska
 • IKEAbesök (mat)
 • läsa

först: frukost!


det är inte lite typiskt

när man väl masar sig ner till konsum med sina pantflaskor.. så är den jävla maskinen trasig! Vilket gjorde att jag fick ta med mig dem hem igen, för inte låter jag konsum tjäna pengar på mina flaskor inte, nej nej, det är alldeles för mycket pengar att skänka bort.

pajen är i ugnen nu i alla fall, det är bra!

'please let me back in your heart'

jag måste laga mat som räcker länge.. och kom och tänka på att paj, det räcker ju flera dagar. så paj får det bli idag. Konsum nästa då, och då får jag ta med mig pantburkarna.

det är fint.


ghost ship

en sån värdelös film...


vilken fest, vilket liv

bilder från gårdagens chillfest


vilket liv, vilken fest

gårkvällen blev det chillat, tentafest på trio10, det trycker vi livets gilla knapp på.
idag har jag vart äckligt lat, det måste erkännas och utflykten till bergvik för att handla mat var alldeles för jobbig för mig, så här sitter jag nu och njuter av att vara ledig. Läser sophies choice och dricker te. Finns det något bättre egentligen? Än en bra bok, en god kopp te och en lugn stund?

Magnus myser.


don't stop believin'

så var tentan avklarad!
och därmed förhoppningsvis statsen.

nu är det helg. Ikväll blir det fest eller ja mest chill.. sen är det 10 dagar ledighet.
Vad mer kan man begära av livet?


sleep tight

tenta imorgon
önska mig lycka till

jag lär behöva all den lycka jag kan få,
och offra gärna något till eran gud/gudar det skulle också hjälpa.

Tänk på mig åtminstånde.


magnus i en mankini?

jag ska börja träna nu, äntligen!
och simma, vilket jag verkligen har längtat efter. Man rensar hjärnan på bästa sätt genom att bara glida genom ytan och inte tänka på något annat än att hålla sig flytande. Det har jag saknat. Sen.. att jag ska till Nice och träningen är ju ganska viktig då.. man kan inte komma som en valross till riviäran eller hur :)

föresten, mankinin är ett skämt

äpplet föll inte långt från päronträdet my friends

"usch, nej, fy, det är inte musik"
my ass.. ju äldre jag blir, desto mer snöar jag in på denna 50 och 60 tals musik, rockabilly och rock. Och det känns så konstigt, för det är egentligen bara den musiken som får mig att bli riktigt riktigt glad och på partyhumör. Till min moder och faders största nöje. :) Och när jag nu hörde häromdan om baseballs så var jag tvungen att spotifya och tro det eller ej, men de går på högvarv just nu. Fantastisk musik. och våga bara säga annat.

Lyssna själva:


slutspurt

go magnus, go go
imorgon är det tenta - jag lämnar det så.

en helt okej onsdagkväll

skönt att koppla bort fårn plugget och få spendera nån timme i amerikanska idioters patetiska liv. jag trycker på gilla knappen.


gissa var jag spenderade dagen?

självfallet på biblioteket, pluggandes inför tentan. 36 timmar kvar nu tills ödesstunden.
man kankse kan hoppas på ett Godkänt i alla fall..

ikväll blir det american pie - band camp på tri tio.

to dream the dream

i am young, and not afraid!

upp och iväg, mot klaratappen och lämna plasma.
Good morning to you all!

blodcentralen imorgon

11:15 ska jag infinna mig på klaratappen nere på karolinen. Jag ska inte tappa blod den här gången utan för första gången så ska jag lämna plasma. Och vad är det undrade jag?  jo wikipedia hade svaret:

Blodplasma, eller enbart plasma är det som återstår av blodet när alla celler har avlägsnats utan att blodet har fått koagulera. Blodplasma består till 90 % av vatten, och dess funktion är att transportera flera viktiga ämnen som cellerna behöver samt de restprodukter som avges från cellerna med undantag av koldioxid och syre. I blodplasman finns även speciella plasmaproteiner med olika funktioner. Immunoglobuliner (antikroppar) och koagulationsproteiner är viktiga komponenter av blodplasma. Fibrinogen är ett annat protein som deltar vid koaguleringen av blodet.

Det där med att lämna tycker jag är lite mysko, för man separerar blodet från plasman och då tar man först ut blodet och sen i en maskin fördelas det och blodet åker in igen. Tänk vad forskningen håller på. Att lämna blodplasma tar också ungefär en timme, vilket känns också ganska läskigt. 1o minuter av att se sitt blod i en plastpåse är inte så farligt, men en timme.. det är ganska lång tid att tänka på hur sitt blod pumpas ut och sen pumpas in. Men jag klarar det, så tuff som jag är.

Har du anmält dig till din blodcentral än då?

svensk nationalklenod?

vad är egentligen dansband?
Jag börjar bli smått irriterad på deras hemska nödrim och vill sluta
men det är som att denna musikstil håller mig kvar, ett beroende jag kan inte sluta.

pinsamt, jag vet


påväg att tappa förståndet - check!att plugga magnus style..
- att flärpa sidor känns mycket bättre än att inte flärpa sidor
- kaffekoppen gör att den seriösa approachen stärks (en termos gör det ännu mer)
- säga små akademiska ord utan relevans ger en känsla av tillfredställelse
- överstrykningspennan är viktig
- ha uppe sidor som NE och dn.se gör att man känns vuxen

sen.. det där med att faktiskt läsa och förstå, det kommer sen. Men alla de här sakerna jag gör nu, som att flärpa och stryka över, det gör att det känns som att man pluggar. och känslan betyder allt när det kommer till tentaplugg.

presentation - check!

nu, med tre dagar kvar så sitter jag i biblioteket med menthos, fanta och baylis bok om globaliséring av världspolitiken uppe, plugga gärnet, det är vad jag ska göra nu, sen på fredag, efter klockan 2.. då är jag helt ledig fram till den 25e januari då nationalekonomin börjar. men tills dess, så kan jag leva livet.. vilket i sig kommer betyda städning, tvättning och lpnga sovmornar.

Men idag är jag nöjd, för nu är presentationen avklarad. Och jag är sugen på att åka på washington semester program på min fria termin, det verkar vara ascoolt.
det kräver dock att jag klarar tentan.

140 kronor

det är vad jag har på kontot?
Vad hände där liksom...

Aja, det ska nog gå bra dethär med :) men surt var det att se det där.

med 45 minuter kvar

 • kaffet kokas
 • tänderna borstas
 • finslipningen har börjat

Vi kommer äga presentationen, 10 poäng ska bli våra.


med 4 dagar till tentan


tillägnad grupp 7

imorgon kör vi så det ryker!


gaaaaaaaaaaah

jävla patetiska jag, jag blir så arg, men mest ledsen ändå.. Fattar helt enkelt inte att det påverkar mig på det här sättet. Är det att jag fortfarande vill låtsas tro att det var på riktigt?

jag måste avreagera mig på något
jag måste börja träna!
Livet är komplicerat, vem sa att det skulle vara enkelt? Ingen, och vad ska man göra förutom att acceptera att livet är jobbigt, krångligt och svårt. Man ska ta dagarna som de kommer och omfamna varje ny dag, nya utmaningar väntar och man växer efter varje avklarat hinder. Livet är alldeles för kort för att älta det som hände igår.. det som var är historia och avklarat. Gå vidare istället, med högt huvud och redo för vad som väntar!

9e mars 2010

då kommer denna upp på högerarmen, hade gjort den tidigare men man måste spara lite pengar


landet där du och jag föddes

min jesus, vart finns motivationen.
Jag vill lägga mig ner och dö

en trevlig dag på unibibliohar lite, men bara lite småtråkigt


unibiblio, plan 2, 12:

förberedelserna för presentationen imorgon går.. framåt. Kanske inte i den takt någon av oss vill men ingen vill hellre arbeta fortare, men så är det. När man är lat. och jag tror mycket handlar om fortfarande att min tentaångest inte har infunnit sig. Jag vill verkligen hitta den där tentaångesten, utan den så känns det inte rätt.

gissa vad

uppe med tuppen... tuppen tog sovmorgon

ärligt, har ni hört den här innan?


usch..

kollade precis schemat för våren och det blir inte mycket ledighet, speciellt inte när jag ska läsa retorikkursen.. men det får gå helt enkelt. Det måste gå, så är det bara! Vart på GU möte idag och det gick fint, planerade upp en kickoff och kommer även eventuellt åka på RÅMet i februari, det är kul att det går framåt, och mitt personliga mål är att SD ska kickas ur karlstads kommunfullmäktige, det är vad jag ska jobba på i valrörelsen. Ikväll blir det annars inte så mycket gjort, upp med tuppen imorgon igen för att tentaplugga. Oavsett om jag klarar den eller ite så tänker jag göra tentan, dels för att förstå tentafrågorna och även se hans kommentarer för att veta vad det är jag ska rikta in mig på, om jag nu kuggar den vill säga.

första grön ungdomsmötet i år.

om du vill joina börjar vi klockan 18:00


agera nu!

SD fjärde största parti
2009-12-22, 10:29 | Av sverigedemokraterna.se
Sverigedemokraterna är nu Sveriges fjärde största parti. Detta enligt en ny undersökning från Aftonbladet/United Minds. I mätningen får SD hela 7,1 procent. Sverigedemokraterna blir dessutom vågmästare i undersökningen.

Resultatet av Aftonbladet/United Minds decembermätning:
Sverigedemokraterna 7,1 %
Socialdemokraterna 31,4 %
Vänsterpartiet 5,7 %
Miljöpartiet 10,7 %
Moderaterna 25,0 %
Kristdemokraterna 4,1 %
Centerpartiet 4,5 %
Folkpartiet 7,0 %

1020 personer tillfrågades under perioden 28 november och 21 december. De svarade på frågan: Hur skulle du rösta om det vore val till riksdagen idag?  


NU är det fan dags att agera. kriget mot trångsynthet och främlingsfientlighet. det här är inte det sverige jag vill bo i. Vill du?

more wars for me to fight

söndag! fantastiska söndag! Bort mot uni och plugga. (som vanligt)
men det som oroar mig är att inför alla andra tentor har jag haft en tentaångest, vart nervös och på något sätt taggad inför att tentan närmar sig. Detta skapade en stor produktivitet hos mig och ajg läste och skrev post its och gud vet vad, vilket också resulterade i att jag kunde det mesta inför tentorna, jag fick vg på de två sista exempelvis.Men nu.. nu så är jag läskigt lugn, näst intill likgiltig. Är det jullovet som fick mig att inte orka hitta den produktiviteten igen. Det är en stor tenta det här, med alldeles för mycket infomration spritt på olika områden som är svårt att få en överblick till. Har jag förlikat mig med tanken på omtenta? Det skulle inte vara likt mig, men varför är jag så lugn. Kommer det komma en dag nu i veckan då poletten trillar ner och jag ligger i fosterställning och hyperventilerar? Risken finns, men den vill jag inte ta. Därför går jag till universitetet ändå, och läser och pluggar lite halvdant, så att om den dagen kommer, kan jag gråta en stund för att sedan resa mig och ta upp bitarna av mitt pluggande för att klara detta galant.

"Politik på den internationella arenan" vem sa att det skulle låta enkelt.

drottningen och jag

på svt play

se den här om du inte redan sett den


den ger en otroligt bra input i vad politik kan göra av ett land, hur inte bara en revolution skapar förändring utan splittring och där man ser inte bara ett utan två öden från olika bakgrunds binds samman av att andra har krossat den värld man själv trodde på. Med tanke på den tenta jag har nu är Iran ett mycket aktuellt område som har rötter i kalla krigets system.. Oavsett om man har tenta eller inte så är denna dokumentären fängslande och gripande. Jag rekomenderar starkt att ta en och en halv timme av ditt liv till den där. För mig har den i alla fall gett mig något användbart för framtiden.


vill inte, vill inte

har verkligen försökt med allt för att sluta bry mig, sluta tänka och sluta drömma
men kan inte sluta, det betyder för mycket för mig
du betyder för mycket för mig

take me to detroit

the supremes
jackson 5
michael jackson
aretha franklin
stewie wonder
lionel richie
marvin Gaye
the temtations
the marvelettes

behöver jag fortsätta?

the motown sound

idag slänger vi på motown på spotify och njuter av att det är lördag!


instuderingsfrågor!

Det kalla kriget är ett nyckelbegrepp under den här delkursen. men vad betyder det här begreppet? Och, hur har detta kalla kriug gestaltat sig?

Kalla Kriget är en benämning på den meningskonflikt som fanns efter andra världskriget om vilken ideologi som skulle vara dominerande.  Kapitalism vs Kommunism och tog uttryck i relationen mellan de dominerande supermakter som fanns på vardera sida, USA och Sovjet Unionen.  Det är ett kallt krig då vapenkonflikter mellan länderna inte förekom mellan USA och ovjet utan var en ideologisk maktkamp med hot om väpnad konflikt som största spelpjäs. Dock fanns det konflikter under den kalla kriget perioden som var väpnade och där både sovjet och USA understödde de krigande parterna, exempel på detta är afghanistan, iran, kongo, erittrea med mera. Tysklands uppdelning är väl det främsta exemplet på hur Sovjet och USA:s världsordningsideologier sattes i handling och system. Med ett kapitalistiska Västtyskland och det kommunistiska Östtyskland.


Erkänn, du vill vara i mina skor just nu. :)

Försök svara på den här då:
Definiera, förklara och exemplifiera begreppet "terrorbalans"

karlstad by morning

universitetet nästa!
det är en otroligt fin dag, det gör mig lycklig!

my place yesterday

ett bildspel om vad som försigick under 12 timmar i mitt lilla studentrum och med målet att bli klara med ett spaningsarbete. Som för övrigt var för att citera Thomas Wennstam: Mycket snyggt och välgjort, ...Annars är det ni gjort alldeles utmärkt!

Vi trycker på livets gilla knappvargön by winter

ganska fint, tycker du inte?


ja varför inteman lever ju bara en gång, men tror att bungyjump i sverige räcker för att stilla min äventyrsådra det här året. Men lätt fränt att hoppa från 828 meter. Det är inte något man gör varje dag. och att falla 828 meter får man nog en bra stund att tänka igenom sitt liv.

Nyårslöfte för sådär 2050 eller nåt


maud olofsson, inget illa menat, men gå och dö!


bakfylla?

jag mår så dåligt, är otroligt trött och har smärtsamt ont i huvudet.
Nu vet jag vad som händer när koffein går ur kroppen

Inte kul... men man får ju helt enkelt skylla sig själv

been here before

Det är äckligt. Hur man försöker klättra upp. Men halkar ner lika fort igen. Utan att fatta vilket misstag det är. Vad fel man kan ha. Hur lurad man har blivit.
Vad har du gjort med mig?

det tar ju aldrig slut...

vaknade till nyheten att vi också ska skriva en kortpresentation för resterande grupper.
Ja men grattis.

06:33

Arbetet är nu inskickat.
GILLA


03:15

inledningen färdig och godkänd av resten av gruppen.

C sitter med resultatet, M sitter och käkar choklad och försöker leda oss.. och jag, jag ska precis skriva ner vad vi tror kommer hända... 9 timmar kvar och det känns...
...det känns bra, vi har koll


23:19

bekräftat.. det kommer bli en lång natt!

KAFFE, KAFFE, KAFFE


det här blir en lång natt

gasledning, spaningsarbete och ett antal koppar kaffe.
alla är välkomna att dela natten med mig/oss


we will stay forever this way

hemma i karlstad nu :) fantastiskt skönt måste jag erkänna
jävligt lång och kall bussresa och panik inför allt plugg som ska göras, men annars så känns det jädrans skönt att sitta här vid sitt skrivbord.

Jag borde packa upp också..
nåja, Sverige kankse inte har anammat mañana-mañanakulturen men det har jag gjort!

dagenstips blir alla dagars tips

har ni vart inne på den innan? det hoppas jag, det är världens absolut bästa blogg. Och även om jag inte är förälder än, och inte kommer bli på en väldans massa år får man hoppas, så är det den här bloggen som får mig att vilja en dag bli förälder. Den är fin, gripande och otroligt lättsam på samma gång, trots svåra stunder finns det ett hopp och en vilja som gör att man kan relatera till den. Jag vill bli en så bra pappa som abbes pappa är.

GÅ IN PÅ BLOGGEN!

what you do

is what you don't do, or say
that makes me feel this whay


mañana

packa
träffa morfar
åka hem
skriva spaningsarbete
fixa presentation för spaningsarbete
läsa min kurslitteratur

åh vad jag önskar att även sverige hade anammat mañana mañana kulturen..

sista kvällen i vargön

spenderades självfallet med bästa hansson! 3 veckor har jag nästan vart här i vargön, vilat, tatt det lugnt och ätit upp mig. Det är dags att återvända till verkligheten, plugget, karlstad och livet igen. Att sakta men säkert få det att gå framåt och uppåt. Men jag behövde tiden hemma :) lätt

göteborg - en stad att älska

jag vet inte riktigt varför, men jag gillar göteborg väldigt mycket. Och jag gillar inte direkt nordstan och centrum men det finns en speciell känsla att åka in på perrongen och ta spårvagnen till majorna och denna känslan infinner sig varje gång. Det är som om det på något sätt känns som man kommer hem.

Idag spenderades dagen i göteborg och hos min moster och kusiner. Cecilia och Christoffer vad och hälsade på och äntligen fick jag träffa lilla ida igen, det är en sommar sen sist, alldeles för lång tid emellan när man träffar sina småkusiner. Matilda och Jonathan fick jag hänga med en stund också och det smärtar bara en aning att se dem växa upp så fort och matilda går redan i tvåan. Jag minns när jag gick i tvåan.. jag var stor då, och det blir en kollisionskrock att se matilda vara så stor samtidigt som hon är så liten.

Att bo i karlstad har sina fördelar, men absolut sina nackdelar, det märker man ju helt klart såhär.

om sådär 12 timmar

är jag i göteborg.
Längtar så jag knappt kan sova, älskade göteborg, älskade ...

candle on the water

det här pluggandet ger mig gråa hår. Vem orkar tänka på ALLT från sovjetunionens politik, doktriner och kubakriser till sveriges utrikespolitik och globalisering? Och dessutom har jag inga tentafrågor så vet inte alls när jag kan lyckas plugga på själva tentan, nu så läser jag bara och är så opepp på att lära mig om den europeiska unionens "konstitution"

det enda som håller mig flytande idag är att imorgon ska jag till göteborg och träffa ida!

plugghumör


existensminimum

med räkningar betalda och att betala och med alla resterande pengar inräknade så är summan av kardemumman att från och med imorgon lever jag på 29,36 kronor om dagen.

men sen, i slutet på januari, där i slutet av tunneln, i ljuset, i härligheten, då ska det firas!

en arg pluggande magnus

"Disposition och Lay-out     varför inte ta med någon liten kartbild? Det är förstås inte nödvändigt men skulle säkert underlätta (0,4)"

"– vad säger det? Har kursboken (Baylis) utnyttjats?    Ni kunde gott ha använt Baylis som referens. Nu skulle ni dock se på ”traditionalisterna” varför Lundestad blev en naturligare källa"

MY ASS att vi skulle fått med en karta på kuba och kunnat hållt oss till en sida, och varför får vi då poängavdrag för detta, din stinkande jävla gubbjävel. Vi slet som fan med den här uppgiften.

Och sen så är det svårt att använda mig själv som en referens då vi tog vad som hände från mig och därav var vi tvugna att hitta på en källa, din lilla lus. och vart står det om traditionalister i Baylis bok, vi använde baylis men inte överallt, närsomhelst och hursomhelst. 

Nästa gång du ger oss en uppgift så behöver du inte vara så jävla diffus då, och ge oss något att jobba med!
jag är smått irriterad, men 3 av 5 poäng är okej, fast ändå inte.. för jag tyckte vi nailade det här. Nu ska jag tröstäta! 

inga ursäkter

the globalization of world politics
european union - the basics
spaningsarbete

HÄR KOMMER JAG

man lever bara en gång!Det nya nyårslöftet ska sättas igång. Vilket jag bestämt att göra något nytt och skrämmande/läskigt/äventyrligt varje månad. Med start januari, dock vet jag inte riktigt vad dessa saker kan vara, så ge mig gärna lite tips.

Planerat är resa, tatureing och bungyjump.. men det är 3 månader av 12.

I'll see you again when I surrender


No more wars to fight
White flags fly tonight
You are out of danger now

Battlefield is still
Wild poppies on the hill
Peace can only come when you surrender

Here the tracers fly
Lighting up the sky
But I'll fight on to the end

Let them send their armies
I will never bend
I won't see you now 'till I surrender

I'll see you again when I surrender

2a januari

så var det ännu en dag att lägga till handlingarna.
Det har snöat, ganska ordentligt idag och jag är väldigt glad över det faktum att imorgon enbart ska tillägnas studierna av the globalization of world politics samt european union - the basics. Inget annat.

men idag, idag har det vart film på film på film. Fantastiskt skönt

nyårsdagen följer traditionen den med

Ivanhoe som alltid, oavsett vad så är det en film som man måste se. Och man blir lika arg varje gång när han väljer lady rowena och inte rebecka.. Men ja, den har jag sett. sen så är det bara att ligga ner i soffan, för filmerna kommer på rad. harry potter såg vi förut och nu är det star wars som gäller.
En nyårsdag helt i min smak

RSS 2.0