o_O

Idag, kan jag ha gjort en av de värsta sakerna jag någonsin har gjort i mitt liv. Och det var ingen underbar upplevelse, men förmodligen lärorikt.. någonstans.

Idga har jag vart på mediaträning med alla andra nya på kårkansliet, och där fick vi lära oss hur man hanterar media och hur man gör en nyhet känd. Men, vi var också tvungna att spela in intervjuer med oss själva och sedan kolla på dem tillsammans med resten. Så idag har jag sett mig själv röra mig och prata från en tvskärm.

En plågsam upplevelse.. och jag har fortfarande lite ångest. Detta är inte bra för självförtroendet någonstans. samtidigt som det är bra att man faktiskt förstår att man pratar inte rikssvenska (även om jag låter mer som jag kommer fårn göteborg än vad jag trodde) och är inte brad pitt, inte i någon vinkel alls.

Men ja, man lever bara en gång, och det här gör jag bara en gång. Så dags att bocka av det av listan.

tuesday night crying

tacka gud för internet! för utan det så skulle jag inte kunna lyssna på Pär Johansson och hans fantastiska sommarprat i radion. Denna fantastiska människa. Hans engagemang och vilja värme och mod, jag är mållös och jag är så otroligt rörd. Jag gråter floder här i min lilla studentlya och ler. Åh en sån underbar människa. en nyfunnen idol. Jag vill vara som honom!

sanning:

det kommer bli ett sjuhelsikes tufft år
men lärorikt, utmanande och fantastiskt roligt
- absolut!

dagens mail.

Hej Magnus. Jag fick höra att du inte vågar gå ur unf trots att du inte är nykterist. Rädd för att göra folk ska bli arg på dig:( [...] Men om du vill fortsätta vara med men inte kan sluta dricka tycker jag att du ska ta lite hjälp. AA kanske är lite skumt, men känner många som går på deras möten och är nöjda och håller sig nyktra:D [...] Så jag tycker att du ska gå ur, eller iaf att ingen ska tro att du är medlem... typ barn på vänersnäs.


Tänka sig vad en vanlig tisdag kan bli. Jag är lite förvånad och förbryllad just nu kan jag säga. Jag har nyttjat alkoholhaltiga drycker sedan sommaren 2008, efter jag gick ur UNF och avsade mig min post som distriktsordförande för UNF Älvsborg.

Varför jag gick ur var på grund av att jag var två millimeter ifrån att bränna ut mig och var tvungen att bortprioritera något, och när det stod mellan unf skola och mig själv så var valet hårt och jobbigt men relativt självklart. Att jag sedan började dricka var av ren tillfällighet (kallad studenten och en "svag" personlighet).

Efter att jag hade flyttat tillbaka från Barcelona så var det under sommaren ett vänersnäsläger och där blev jag ombedd att vara med, och därför gick jag med igen. Betalade medlemsavgiften och höll på medlemslöftet då jag fullkomligt älskar Vänersnäs och vad den instiututionen faktiskt gör.

Sedan så valde jag att inte hålla på löftet mera och därav också drack jag igen, men lat som jag är så har jag inte gått ur organisationen, och därför hade jag glömt av att fortfarande var medlem. Sedemera bad UNF Älvsborg mig i våras att hålla i deras ombudskurs på DÅMet och jag tackade ja, i egenskap av mig själv och den jag är.

Men att nu få ett mail där jag är rädd för att gå ur och att, vad jag tolkar det som, har problem med att hålla mig nykter känns som ett missriktat påhopp fårn en inslöad fanatiker som jag tyvärr inte kan acceptera. Jag är mej själv och har aldrig utgjort mig från att vara någon annan, jag dricker och varken skäms eller är stolt över det faktum. men jag gömmer mig inte och låtsas som ingenting och jag bortförklarar det inte heller.

Sen att folk kan ha problem med att jag som tidgare unfare och förtroendevald inte håller kvar vid de idealen och det faktum att jag har betalat en medlemsavgift som sträcker sig till det datum då jag inte betalar nästa avi får vara deras problem. Jag och min "drastiska" vänding får stå för min moral och mina ideal. Jag är densamma som jag var och jag anser att nykterhetsrörelsen arbetar för en sjuhelsikes bra sak oavsett om jag håller ett medlemslöfte eller inte.

och nej, jag behöver inte gå med i AA..

middag med kåren och universitetspamparna

känns som man kan säga att jag hänger med det coola gänget nu :)
fint i alla fall att man är en aning proper

 
i en glad och ganska svängig rytmik

guess what!? det är en ny vecka! Livet går sin stilla gång.
Me like it!

magnus heimdahl säger:

välkommen ut ur dimman, solen skiner visst!

mysigt med en sjuhelsikes huvudvärk, och jag drack ändå inte mycket igår..
men fest är fest och jag gillart, trycker på själva livets like knapp och så kör man igen!

aqui te esperadet blir en bra dag. herrjunga, alingsås och imorgon midsommarfirande.
Jag har förhoppningar.
Life is good and yeah, you know it!

en liten bit av paradiset

Lysvik med jobbet, här kommer bilder
bye ktown, hello wolf island.

Nu är jag hemma från sunne/lysvik och det har sjukt jävla underbart. Lovat att bilder kommer upp ikväll. För ikväll börjar midsommarfirandet med att jag åker hem till vargön och myser med familjen i solskenet.

och just det ja, mina glasögon har kommit, semesterersättningen (iofs på 500 sänn) från makalös kommer imorgon och då kommer också lönen för dessa två veckor på kåren och det är lite mer.
Fantastiska sommar som bara har börjat!

bye ktown, hello sunne.

färdigpackad inför överlämingsresan som startar 08:00 imorgon och som kommer ta mig till en bit utanför sunne för en tre dagars roligheter med oss på kåren. Jag ska ha matsäck med mig och jag oroar mig en aning att jag inte kommer vakna. Därför ställer jag klockan på 06:00 och tvångar mig själv att vakna då. Det kommer att gå fint. Men det oroar mig en aning att klockan är halv ett redan.

Vem behöver sömn när det finns kaffe?

idag känner jag..

idag känner jag att det får vara nog. Så dags att ta tag i skurhinken och fixa köket. Det är inte mitt jobb, det är inte jag som ska fixa skiten. Men jag gör det, för så snäll är jag! Dessutom tvättar jag så man kan lika gärna göra nytta av husmusmagnus, han kommer inte fram så ofta liksom.

Annars har helgen vart bra. Jag åkte till c, käkade tårta och njöt igår till bilderna från kronprinsessbröllopet, det var fint. men ja all kärlek är fint. Coolt var det att se dock att i den direktsända bröllopsvalsen dansar peter jöback ut med sin dejt. Att sveriges kungahus är så öppna och toleranta är faktiskt ganska fantastiskt.


så var det dags då..

 

och kungen är ju bra rolig!svensk demokrati är: att vänta ett par decennier sen göra som man vill

Jag är arg, ledsen, frustrerad och besviken. Helt klart! Jag tycker det är äckligt hur centerpartiet vänder kappan efter vinden och slickar moderatarsle! Kärnkraftbeslutet är något som jag var stolt över i den svenska modellen. Att genom ett folkomröstningsbeslut hållt en avvecklingslinje som har varit ett föredöme i internationell miljöpolitik.

Och idag skrevs historia, och tyvärr en mörk sådan. Sverige går ifrån sina principer och river upp beslutet om att avveckla kärnkraften. Jag skäms och tycker det är läskigt. Vart är demokratin påväg? är det verkligen okej att anse att svenska folket fattade fel beslut och sen göra som man själv vill?

Det är inte okej enligt min mening och det öppnar upp för ännu större inskränkningar i den folkliga demokratins legitimitet. Eurofrågan står väl på tur, där regeringen kan anse att folket röstade fel och sen göra som man själv vill.. Och man tror att genom att gå emot folket ska få folk att rösta mer, och bli mer intresserade av politik så tror de fel. Folk bryr sig inte om att engagera sig när det man säger inte räknas ändå.

Varför har man inte haft en folkomröstning till?
Vad är Maud Olofsson, och alla andra i alliansen rädda för?
Trösten är att miljöpartiet vill avbryta det här och låta det gamla stå kvar. Det tycker jag är bra!


joy in my soul!

jonas gardell är en människa jag har stor respekt för, trots att rent instinktivt jag inte borde ha det.. han är för mycket liksom, men någonstans så är han ju helt underbart skön? så genuin och ärlig. Och någonstans så ensam? Jag tycker om honom, han har min respekt.

annars då?


jag lever och frodas.. kan väl lämna det där.
jobbet på kåren går framåt, städar gör jag i lägenheten
jag skaffar nya glasögon, dricker vin och njuter av livet i allmänhet

det är sommar. vad mer kan man begära?

Du är inte ensam
det finns nån som går med dig
Han vill att du ska veta
Att han har det som du

Som du


fy fan för korridorslivet

någon har snott min pizza i frysen
jag hatar, verkligen hatar, min korridor

nu tänker jag vara hatisk. Jag är nog egentligen inte en bra granne, du vet en såndär tolerant ungdom som förstår meningen med att dunka musik mitt i natten och låta tvättmaskinen gå för fullt trots att det inte är dennes tid. Nej jag tror att jag är en riktigt jävlig människa och om folk skulle gissa vem grannen är utan att ha sett mig gissat på en gubbe med käpp på 75 år som aldrig gjort något roligt och ätit citroner halva sitt liv.

Men jag tycker att jag har rätt att vara en sådan nu, för min korridor har varit under all kritik under hela året jag bott här. Folk lämnar disk, matrester, städar inte och sen har mage att klaga på andra och blåneka att deras skit står på bänken brevid. Jag har skrivit arga lappar och jag har sagt till och vart allmänt sur men inget har förbättrats.

och idag kom droppen som fick min toleransbägare att rinna över. Någon har snott min fryspizza ur mitt frysfack. Vad i helvete gör man en sådan sak för? Jag är student, vi alla är studenter och vi har inte så extremt mycket pengar någon av oss, vilket man borde ha förståelse för som student själv.. att man då går och snor en pizza ur någon annans frysfack är fan inte okej över huvudtaget. Det är rentav vidrigt och borde klassas som stöld och straffas hårt.

Men tyvärr, så gör det inte det, istället så måste man leva i den här skiten, med risk för att andra människor snor ens saker och be till gudarna att man får en egen lägenhet snarast. Vilket jag har fått, första juli flyttar jag, äntligen.

fotboll

brasilien - nordkorea nu, jag bänkar mig framför tvn! j
ag hejjar på brasilien men tror att nordkorea vinner.

man skulle haft en såndär trumpet.. eller kanske inte


organisationsutvecklare.. moi?

första dagen idag på jobbet på kåren. Jag ska jobba som organisationsutvecklare ett år och fråga mig inte direkt vad det egentligen handlar om för det vet jag inte. Det kommer handla mycket om medlemsrekrytering och få kåren att synas. men ja, man behöver inte vara hyperinsatt första dagen.

Det känns i alla fall som att det kommer bli ett fantastiskt år, ett givande uppdrag och en skön paus från pluggandet.. för ja tro det eller ej, men jag kuggade globaltentan också.

moments

denna film, denna fantastiska film, dessa fantastiska kvinnor
denna underbara Marion Cotillard!!


everywhere at once

tillbaka i karlstad igen efter en impulsvisist till göteborg och vargön. Det är fint att våga vara sådär härligt spontan, det är inte ofta jag är det. Och igår blev hur bra som helst. Inte ofta man seriöst går runt med ett paraply på huvudet med sina vänner. Nu är det dock dags att ta på sig den seriösa dräkten igen, imorgon börjar jag på kåren och det känns.. spännande! Jag är fett nervös, det är jag faktiskt. Vilket är bra.. man ska vara nervös för nya uppdrag, då tar man det på allvar.

god, you know me, please let it be, let it be me...
that's all that i want

this is the world i live in!


sommarlovet har börjat finfint!

jag tar verkligen mitt nyårslöfte på allvar, idag blir det exkursion!
trött som ett as är jag med glad är jag likväl

vi hörs imorgon :)

så blir det en sommar ändå.

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/0b/53/7c/view-from-room-4039.jpg

kalla mig galen, 17e juli åker jag!


please, give it a rest

här har gruppen sletit sig halvt gråhårig, det har klippt och klistrat och man har finputsat det här arbetet, man har mailat och diskuterat och ordnat så tider ska passa för jobb och resor och för allt annat.. när det är han som utan att rådfråga oss byter dag, och så kommer inte lärarjävlen utan skickar en annan arrogant människa att göra hans jobb. En lärare som för övrigt "inte har tid" att lyssna på 3 presentationer, går mitt i den ena för att säga till sin klass att han blir sen, skyller på oss att det är planerat in 45 minuter istället för den timmen det blev och sedan rusar ut ur rummet samtidigt som han släcker ljuset med oss inne i salen. Jag kan också nämna att under våra presentationer brydde han knappt, han avbröt och läste i arbetena istället för att lyssna och ge oss synpunkter.

Hur i helvete ska han kunna bedömma oss på detta arbetet och om det är såhär man blir behandlad så kunde det lika gärna vara. För såhär ska det inte fungera. och jag blir förbannad.

dagens sanning.

"every story has an ending..
or a sequel"

prisa gud, här kommer skatteåterbäringen

6000 kronor kommer in på kontot imorgon, lägg till de pengar jag redan har och lönen för den här veckan jag har jobbat så är sommaren i princip räddad. Jag är rik, snuskigt rik,
..i studentmått räknat.

suburbia

det borde vara förbjudet att hålla på med trädgårdsarbete innan klockan är nio. Men uppenbarligen är det inte det och här i familjeidyllen tar man ingen hänsyn till att det finns sovande människor. Nej, här handlar det tydligen om fasader. Varför i h*lvete annars går man runt med en motordriven häcksax och jämnar häcken? hur viktigt kan det vara egentligen.. och är det så viktigt att man gör det innan folk är vakna, ifall andra inte ska få se vilken hemsk granne man är som låter häcken vara två centimeter för lång.jag blir förbannad, det är en konstig värld vi lever i.

tacka gud för fantastiska vännerjag bjuder på det här så att den gråa massan slipper att göra mina hjältemodiga misstag.

SVIK:s valvakevecka 2010

den har potential att bli legendarisk, mer säger jag inte.


well, why not

jag funderar starkt på att skaffa mig nya glasögon.. och jag har funderat ganska länge. Hur mycket jag än tycker om dem jag har nu så skulle det sitta bra med ett par andra som är mer jag, magnus heimdahl 21 än den jag var då, magnus heimdahl 18.  och jag funderar på att skaffa bågar likande dessa som colin firth har i a single man. Kanske en aning mindre. vad tycker ni?


jobbigt

nationalekonomi uppsatsen är nästan färdig..
men jag ska iväg och jobba nu. så jag får fixa den sen.
efter 10 timmar på jobbet :P

vad trevliga stunder i gott sällskap kan göraja, jag antar att jag är galen någonstans
men akta så jag inte kommer och tar dig!!!


you just stood there in the sun

nu skriver vi om Ugandas terms of trade! Fantastiskt hur man tar tag i livet. Jag rättade också makroomtentan genom att kolla på svaren och jag har kanske, eventuellt, förhoppningsvis lyckats skarapa ihop 17,5 poäng på den, men det är inte självklart. Jag vill verkligen inte ha ytterligare en omtenta på denna, life sucks if i have to.

Men nu ska det skrivas om Uganda, det blir trevligt.. eller något i den stilen. Kolla bara!sista tentan innan sommaren gjord

och det känns.. bra, mycket bra

nu tar jag ett välbehövligt sommarlov från nationalekonomin och om tre veckor kan jag förhoppningsvis andas ut. Ikväll blir hemhemfärd och imorgon får jag äntligen träffa mina absolut fantastiska syskonbarn och frugan min :P och på söndag ska jag jobba, det blir en fin helg, det känner jag på mig.


Dags att packa väskan och låtsas att mitt rum är rent och fint, att jag inte kommer komma tillbaka till ett bombnedslag. men va fan, jag har ju pluggat!

a single man

Vi tog en pluggpaus och gick och såg en film istället, dels för att det är skönt med vardagslyx men också för att det var siusta dagen vi kunde utnyttja rabatten och kanske  mest av allt för att vi förtjänade det. Vi valde då att se a single man.mycket bra och rörande film. Se den!


think outside the boxjag har sagt det förr, och säger det igen
solo se vive una vez!


kan ni tänka er

att dagen faktiskt blev sådär sjukt bra som den skulle bli!
yes box, produktiviteten har kanske inte direkt flödat men jag har vart lycklig ändå, och i slutändan är det vad som räknas. Jag blir glad och sista retoriktillfället var väldigt bra. Jag tyckte om min klass, och den spontana knytkalasfikan gjorde mig lycklig enda ner i själen min. Underbart och det känns verkligen som att sommaren är påväg.

Vart jag hamnar efter sommaren är fortfarande ett mysterium men jag får veta mer på måndag, tills dess tycker jag att ni andra kan hålla tummarna :)

åh det är skönt när mitt karlstad är grönt

solen skiner, det är varmt och livet leker
men det är inte mycket av det som jag får ta del av. nej för idag ska det pluggas, bakas, och städas! produktiviteten ska flöda och jag ska vara äckligt nöjd över livet när jag går och lägger mig.Nu säger jag hej till dagen och hoppas er blir lika fin som min ska bli.


trött som ett as.

det där med att plugga en hel natt.. det är inte min grej uppenbarligen, sovit alldeles för länge och pluggat alldeles för lite, men jag kommer att klara tentan, det är jag helt hundra på. Nu blir det en dusch, lite frukost och sen är jag redo att dra mig till uni. Jag ber er att hålla tummarna för mig. Det behöver jag.

RSS 2.0