2014, dag 27

Ny vecka, nya tag. Dags att kicka igång terminen med att påbörja magisteruppsatsskrivandet, eller i alla fall, skriva vad jag vill skriva om.
Känns lite för mycket. Men det är måndag, allt känns som lite för mycket en måndag.


2014, dag 20

efter en helg i stockholm så är det nu dags att starta igång en ny vecka, och en ny termin. uppsats! sjukt galet... men jag är fan taggad....
kände att jag behövde belöna mig själv också, så köpte en surfplatta. hejja mig! Men vet inte riktigt om jag förstår den än...teknik och jag går inte ihop


just nu är jag mest förvirrad

2014, dag 17

Två hemtentor inskickade. Är jag nöjd? Fan så nöjd!
Firar med en napoeonbakelse för en dag utan fika är en onödig dag.

Ikväll firar jag och sanna med pizza och imorgon beger jag mig mot stockholm och styrelsemöte med akademiekrförbundet ssr:s studentråd. Yey, det är dags att kicka igång det här året med skön utbildningspolitik. Och pensioner, för vi unga måste faktiskt prata pensioner.


2014, dag 14

2 veckor har gått på det nya året. Stor förändring än? Nej. Inte alls. Det är mest lite galet att för två veckor sedan var det 2013, då var det slutet, nu är det början. 

Jag sitter och bävar lite över våren. Över hemtentor och uppsatser. Det blir ju inte heller lättare när jag går i statsvetarkorridoren på universitetet och känner mig lite hemma.. och ovälkommen samtidigt, mest för att jag inte känner att jag kan någonting över huvud taget i nuläget. Plugga är en process, självklart, men det är en självdestruktiv process. Bergochdalbana som går långsamgt upp och sen skarpt ner. 
 
men hejja mig... eller nåt
 
 

2014, dag 14

2 veckor har gått på det nya året. Stor förändring än? Nej. Inte alls. Det är mest lite galet att för två veckor sedan var det 2013, då var det slutet, nu är det början. 

Jag sitter och bävar lite över våren. Över hemtentor och uppsatser. Det blir ju inte heller lättare när jag går i statsvetarkorridoren på universitetet och känner mig lite hemma.. och ovälkommen samtidigt, mest för att jag inte känner att jag kan någonting över huvud taget i nuläget. Plugga är en process, självklart, men det är en självdestruktiv process. Bergochdalbana som går långsamgt upp och sen skarpt ner. 
 
men hejja mig... eller nåt
 
 

2014. Dag 13

Idag ska man kasta ut Julen, ja det är väl dags antar jag. Mitt hem att återigen se ut som en 25 årig killes hem och inte en 75 årig tants tomteland.. men det är något fint, med mässingsljusstakar och broderade linnedukar. 
 
Men sen börjar packningen på allvar, bara tre veckor tills vi flyttar nu. Ahh, läskigt.

2014 dag 9

idag är en såndär dag som osar brist på motivation. Därför sitter jag och längtar tillbaka till Malta. Kanske inte sommarjobbet i sig, även om det var roligt, men mer värmen, de sköna stränderna,det blåa vattnet, och semesterkänslan. Jag hade gärna suttit vid en pool just nu, mått sådär asskönt och pimplat en piña colada eller nåt.

Det går faktiskt att plugga och sola samtidigt, något som man kanske ska göra oftare. Inför magisteruppsatsen kanske?


2014. Dag 6

Gårdagens frustration har bytts ut mot dagens effektivitet. Tänk vad en dag medkaffe, vin och baileys kan göra. Mycket uppenbarligen, jag är nämligen klar med min hemtenta. YEY! Nu är det bara nästa hemtenta som ska in. 
 
Härligt härligt. 
 
Annars då? Måndag... jag hatar måndagar men vem gör inte det. 

2014. Dag 5


2014. Dag 4

Fredagssurheten är borta. Nu är det lördag. Plugga måste jag fortfarande göra, men lite helg får jag ta. Eller väldigt mycket helg kankse. Idag har jag spenderat dagen med att lägga väldigt mycket tid på nostalgi. Tacka gud ibland för internet och vad man kan hitta där. Bland annat gamla SNESspel. 
Nu blir det strax stjärnorna på slottet och sen ska jag faktiskt, försöka plugga lite. Men jag brukar säga att tänka, det är att plugga det med. Och jag behöver tänka. Mycket.
 

2014. Dag 3

Fredagskväll... Vad skiljer dig från alla andra kvällar av dåligt samvete för att jag pluggar för lite, bryr mig för lite och tar mig själv på alldeles för stort allvar?

Jag är trött. Idag är jag trött, och sur. Varför vet jag inte, men jag är inte på bra humör alls idag. Det är liksom något som gnager, men jag vet inte vad... jag är irriterad, jag fräser, jag skäller över småsaker. Sanna måste tycka jag är dum i huvudet... och det är jag kanske. Ibland har man sådana dagar, då allt bara är åt helvete. Och mörkret gör det fan inte bättre. Inte alls...

2014. dag 2

Tystnaden som är i biblioteket är slående. Det är en dag för produktivitet, det är en dag för effektivitet. Trodde jag. Istället är det mer en dag för att dricka kaffe och läsa bloggar och annat. Jag har en hemtenta som ska in på måndag och jag är som jag alltid är när det kommer till deadlines. Alldeles för sen. Men till saken hör att det är en hemtenta på max 8 sidor. MAX. Herregud, jag läser på avancerad nivå, 8 sidor är för tusan en inledning. Av den anledningen så är jag rätt så lugn. En annan bidragande faktor till mitt sinnestillstånd är att det är en hemtena om välfärdspolitik.
 
"Leder minskade inkomstskillnader och generösa offentliga trygghetssystem till
minskade drivkrafter – incitament – för studier, arbete och företagande eller är det tvärtom? "
 
Där känner jag mig ganska hemma. Jag känner mig faktisk väldigt påläst. Jag tror jag har en bra infallsvinkel, jag tror att jag vet vad jag ska skriva om. Jag har böckerna. Så varför ska jag vara oroad att inte bli klar i tid? Nej, exakt, det finns inga anledningar till det. Men det hade samtidigt varit väldigt skönt att vara klar i tid, få helgen fri och faktiskt ha möjligheten till att läsa igenom, dubbelkolla eller skriva om. Hemtentor blir så mycket bättre då, men jag är inte sån, nej jag är en sån som lämnar in 5 minuter innan deadline, då finns det ingen chans att läsa igenom. Det får bli som det blir.
 
Men jag kan i alla fall försöka. Tillbaka till böckerna. Tillbaka till ytterligare en dag i pluggandets tecken.
 

2014. Dag 1

Ett nytt år, en ny början. Ja varför inte. Det får bli mitt nyårslöfte. Att återigen ge er en inblick i mitt liv, min vardag, i mina tankar och funderingar.

Kul. Det tror jag på i alla fall.

Vad kommer 2014 att leverera? Var ska min resa sluta, och framför allt, var ska den börja någonstans. Vad är målet? 2014 är året för mig i alla fall där fokus ska vara på att hitta ett jobb. Jag börjar känna mig klar med mitt pluggande, med magisterexamen snart i hand och csnlån som börjar sina känns det inte mer än rätt att kunna jobba, arbeta med det jag vill. Det är vad jag hoppas på för 2014. Men jag hoppas också på ett år fyllt av möjligheter, och att våga ta chanser.

2014 är också året då jag lämnar saker, lägenheten bland annat, men också merparten av mitt studentpolitiska engagemang. (som det ser ut nu i alla fall) och hur ska jag klara det? Vad kommer ett samboskap och sökandet efter nya intressen att se ut?

2014 är också året då jag kommer fylla 25 år. Det är ett stort steg, ett stort avstamp, Att bli 25 sätter en del på prov, framför allt i hur man ska förhålla sig till sig själv, nästan vuxen.. eller är jag vuxen på riktigt?

Hur som helst. Välkomna till mitt 2014. Idag börjar vi resan.
 
 
 

RSS 2.0