det är en tuff värld...

Det där med att vara student, inte får man en ledig stund.

Redan på onsdag ska nästa grupparbete in, om sociala rörelser och har jag ens läst böckerna? Nej, det har jag inte.. Men vi i gruppen har valt att arbeta med al quaida (?) som social rörelse (!!??) och det kanske blir intressant. men är man inte på topp innan så känner jag att man inte blir det av sociala rörelser heller...

men mina tips för att bli peppad och få pluggandet att gå lite lättare!
  • Drick mycket kaffe, det ger dig energi och smakar gott, ta gärna en kaka eller en godisbit samtidigt så det blir lite speciellt. Och att du också gör något annat än bara att plugga.
  • Plugga med intervaller, 30 minuter seriöst pluggande, 10 minuter Tv tittande. Du får ett break och kan fokusera på annat, hjärnan stimuleras och vilar lite och med nya friska tag så kan du ta tag i pluggandet.
  • Dela upp. Oftast har man inte bara en sak att göra, utan det är att läsa, skriva, och massa annat som ska göras, speciellt innan tentor. Så dela upp arbetet, läs inte ut en bok i taget utan läs mer ett par kapitel och sen gör något annat.
  • Man måste våga peppa sig själv. Och säga att man är bra. För ta me fan det är du när du sitter och pluggar som ett as. Hur många är det som orkar det du gör? det är inte många och du ska vara stolt över att du gör precis det du kan. Du är så jävla duktig och alla borde vara stolta över dig, och det ska du vara över dig själv också!
  • Ta det lugnt. Stressa inte utan när dte blir tufft så måste du pausa och kanske gå en promenad samtidigt som du kanske funderar lite på vad du har läst och vad som verkar vara mest tufft.
  • Att skriva stödord, post its med begrepp och bilder brukar hjälpa mig. Sätta upp dem lite var stans och titta på dem, associera med saker så kommer faktan att stanna i hjärnan, om inte har man roligt på vägen.
  • Fråga och diskutera med andra är också väldigt trevligt. Speciellt när man kombinerar det med ovanstående. Boka ett grupprum och ha hand om olika fakta uppgifter och ha små föreläsningar för varandra. Inte bara lär du dig ditt ämne perfekt utan du har chans att svara och ställa frågor som senare kan komma på tentan. man lär sig genom att lyssna läsa och prata. Perfekt kombination med trevliga vänner!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0