fördubbling av alkoholfritt

Fördubbling av försäljningen av alkoholfritt på Systembolaget

Enligt statistik från Systembolaget har försäljningen av det alkoholfria sortimentet fördubblats sedan år 2000. Robert Damberg, förbundsordförande i Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) är glad över ökningen och tycker att det behövs fler alkoholfria alternativ på krogen och på systembolaget.

  

- Vi hoppas att det här är en trend som håller i sig, och att vi snart får se lika mycket schyssta alkoholfria alternativ som alkohol på både krogar och systembolaget, säger Robert Damberg.


Sedan år 2000 har försäljningen av det alkoholfria sortimentet fördubblats, från 400 155 liter till 806 847 liter år 2007.  Men UNF tycker att utbudet är för dåligt.


- Systembolaget och krogarna måste följa trenden, säger Robert Damberg. Idag finns fortfarande bara ungefär ett 30-tal alkoholfria alternativ på systembolaget och på många krogar får man fortfarande nöja sig med vatten och cola.


UNF tror att den ökade konsumtionen av alkoholfritt beror på den ökade alkoholkonsumtionen.


- Alkoholkonsumtionen har ökat med över 30 procent sedan vi gick med i EU. Med mer supande blir det såklart mer skit av alkohol, och då lessnar fler och väljer att festa nyktert istället, säger Robert Damberg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0