29 februari, 2012

Precis lämnat in hemtentan. grymt nöjd och ganska så stolt faktiskt.
Det har vart intensivt absolut, men nu är det över. Nu kan jag andas ett tag och fokusera på att leva också. Imorgon bär det av till Stockholm och sedan till Norrköping och Borås i helgen.

Roligt värre!

28 februari, 2012

Det är inte för inte som jag känner mig jävligt nöjd med mig själv. 3 av fyra frågor avklarade, den sista frågan har jag inte greppat ordentligt, men har tentaseminarium imorgon för att försöka få klarhet i den och lite respons på det jag skrivit hittills. Jag som inte ens hade börjat igår. Men när man läser lite kurslitteratur och staplat upp dispositionen så lossnar det mesta.

Problemet kvarstår dock, att jag är lat och inte kan komma igång om jag inte har en jävligt tight deadline. Hur fan ska det gå med B- och sen C-uppsats? Jag har 10 vckor på mig att förbättra mig, och nösta delkurs är också en hemtenta så kanske helt enkelt ska börja med en gång. Fixa böcker nu då.. eller nåt.

Men jag är nöjd med dagens/kvällens/nattens arbete. Absolut! Nu, sömn.


27 februari, 2012

Försöker nu att skriva på hemtentan i internationella relationer. Och jag måste nog villigt erkänna att jag är besegrad. Jag vet inte vad jag ska skriva eller hur jag ska skriva. Jag vet inte vad som är relevant och det värsta är nog att jag inte har en liten susning på vad jag ska utgå ifrån.

Jag har tills fredag på mig egentligen, men jag har inte det i praktiken då jag ska vara i Stockholm på torsdag så då blir det svårt att inte vara klar. Målet var en fråga om dagen innan helgen, men där är jag inte. Inte ens nära. Så, där har man svaret på varför jag sitter här, mitt i natten.

Och sen är det visst oscarsgalan.



26 februari, 2012


..sakta jag faller, som löven till marken.
Jag har förlorat dig.
Allt som jag lämnar blir bara minnen,
Jag är påväg igen
på väg från dig..

25 februari, 2012

Min lördag spenderades i Hällefors. Fantastiskt. det är liksom ordet. Att vara ute i kylan, göra en massa roliga aktiviteter tillsammans med fantastiska människor är liksom det som är grejen



 




21 februari, 2012

Lars Vilks föreläsning på universitetet var helt okej.
Att prata yttrandefrihet är alltid ett känsligt ämne. Och frågorna är många. Vilks har en särskild position i det hela med tanke på muhammedkarikatyrer och rondelundar. Men ja, frågan är ju var gränsen finns mellan provokation och kränkning. Vem ska dra den gränsen?

Problemet är väl när det inte längre finns en skillnad mellan offentligt och privat. Att kritik blir personlig. Men om den inte är personlig för mig som ger kritiken är det då mig det är fel på?

Jag har inget svar på frågan. Och det fick jag inte idag heller. Men ja, detta löser ju inga problem heller.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=4977734

19 februari, 2012

min hatkärleksrelation till björn ranelid fortsätter


13 februari, 2012


9 februari, 2012

Jag fick VG i rättskunskap II, 15 HP rikare idag och det gör mig lycklig och förvånad. Ikväll ska det firas, oavgsett hur rinnig min näsa är. För jag är mäkta lycklig och den känslan måste man ta tillvara på!

8 februari, 2012

ibland kan det bara bli lite för mycket. Ibland behöver man bara pausa livet en stund.



7 februari, 2012

Idga gick statsministern ut med att jag ska jobba till 75. Nej tack sa jag då. En åldrande befolkning är problematiskt när pensionsystemet inte bär kostnaderna. Men det är inte att jag ska jobba längre som är lösningen. Inte alls. jag blir bara arg när man säger så. Om man istället hade satsat på offentlig sektor, skapat skatteintäkter och fått ungdomar i riktigt arbete istället för i arbetslöshet skapas förutsättningar för ett skattefinansierat pensionssytem. Om man låter alla människor vara med och bära kostnaderna får också alla vara med att dela vinsterna. På lika villkor kan tilläggas. Ungdsomlöner för att sätta ungdomar i arbete leder till lönedumpning och minskade skatteintäkter. Att människor jobbar längre kommer leda till att offentliga utgifter ökar. Arbetsskador och förtidspensioner bland annat.

Systemet är kanske inte perfekt, och det finns en poäng att sätta upp det på agendan, men med detta? Nej, Reinfeldt, tänk om, tänk rätt. Jag har i alla fall tänkt att ha en värdig ålderdom, nöjd efter min samhällsinsats och kunna få vara glad och aktiv med annat än jobb.

5 februari, 2012

Idag blev det oundvikligt. Jag har tänkt på det länge men det blev rätt uppenbart idag. Jag har tvekat och velat men måste för en gång skull bestämma mig. Beach2012 ska det kännas bra att gå med badbyxor. Jag måste träna bort magen och ta besluten som är nödvändiga för detta. Inga mer semlor, inget mer onödigt godis. Jämn träning och en sund diet. Yes, det är dags nu. Jag var på väg sen hamnade jag i soffan och i morses kändes tillochmed mjukisbyxorna för tighta.

4 februari, 2012


3 februari, 2012

 

 

 

 


2 februari, 2012

SVT debatt idag fick mig att fundera. Jag blir förbannad när människor inte ser (eller väljer att inte se) att det finns ett klassamhälle. Vi lever med olika förutsättningar att lyckas och det finns hinder och klassklyftor som måste överbryggas. Idag ser vi att de fattiga blir fattigare och de rikare blir rikare och de som har makten vill inte göra något åt det.

Vi lever i ett klassamhälle, och det är okej. Så länge som inte klassen begränsar den personliga möjligheten att utvecklas. Det är vad som är det essentiella. Skattesystemet bygger på allas lika värde och att alla är med och bidrar till samhällsutveckling och en ökad välfärd. Om vi minskar skatterna ökar vi också klyfterna. Vad gör 500 spänn mer i plånboken i månaden om det i slutändan krävs att du kan betala en sjukhusräkning på 50 000?

Miljöfrågan är också en klassfråga. Med politiska insitament kan man förändra beteenden och med en miljöskatt (som trängselskatt) skapar man budgetutrymme för satsningar på grön politik. Men det kan också ske via gröna bidrag - som miljöbilspremien, solcellsavdrag, subventioneringar på KRAV och rättvisemärkt med mera. Men som det ser ut nu, med dyra lokaltrafikstaxor, och en kostam omställning har man inte råd att tänka ekologiskt och hållbart. Vi ser det hos privatpersoner, som i uländer.

De rika, de har råd att göra en omställning men de har också råd att betala sig bort från skiten. Låta någon annan ta hand om det och känna sig sorglösa. Vi ser det med utsläppsrätter som med mycket annat. Att betala sig fri frn ansvar är definitivt ett problem och det är ett klassproblem.

Att se människor då som ignorerar eller bagatelliserar klassproblematiken får mig att bli så arg. Om inte vi alla ser fördelarna med att alla delar lika så stannar välfärden, och utan välfärd.. vart är vi då? Jag är förvisso med i ett parti där inte klassfrågan diskuteras och problematiken läggs ofta inte fram. Men det är viktigt. Det är av yttersta vikt att vi minskar klassklyftorna och ser till att klass och ekonomisk härkomst inte begränsar individers och samhällets frihet och utveckling. Det är statens ansvar, och det förutsätter en stark skattepolitik där de som kan är med och bidrar mer så att de som inte kan får möjlighet. Med det kan vi lösa många mer problem.

2 februari, 2012

 

word

1 februari, 2012

Idag hade vi seminarium om Globalisering, och dess effekter.
Vi enades ganska snabbt om att det är kapitalism som är drikraften i att utforska och utveckla den globaliserande processen. men vad det är, det vet jag inte.

För min del handlar globalisering om medvetande. Att ens egna medvetande sträcker sig längre än till karlstad, värmland, sverige och europa. Att det jag gör nu påverkar och influerar inte bara andra människor i min närhet utan även många, många andra.

Tycker jag om det som sker? Till viss del absolut. Vi kan se att universella problem sätts upp på en global agenda och måhända att vi inte är där med en lösning nu, så är vi påväg. Växthuseffektens problem tas äntligen på allvar av flera länder och även kontinenter. Vi tar ansvar på lokal nivå för en lobal fråga.

Sen medför ökade transfereringar av människor och kapital att suveräniteten minskar och juridisktionen förlorar i betydelse samtidigt som kryphålen blir fler och större. Trafficking, organhandel och droghandel är effekter på en ökad globalisering, nya problem som inte synts tidigare.

Men samverkan mellan människor är en grundsten i en hållbar fred och välfärd. Globaliseringen visar på ett tydligare samarbete - ett embryo av symbios som är viktigt att ta tillvara på. jag ser transnationella företag som exploaterar naturresurser som en nagel i ögat och en drivkraft som inte går att satsa sina pengar på. Globalisering ska drivas av människor inte av kapitalet, vinstintressen måste vara i sista hand drivkraften i ett globaliserande samhälle. Idag, som imorgon.

1 februari, 2012

 

men herre jesus, det är vegetarisk mat, det är inte gift.
Barn och människor över lag kan och bör äta vegetariskt ibland.

vi har tiotusen kineser som köper en stadsjeep idag, och då ska de svenska barnen tvingas att äta vegetariskt med tanke på miljön... någon mer som inte håller med att hans argument håller?


RSS 2.0