what a life!

på riktigt, vilken skit man lyssnade på när man var mindre
och på riktit, tacka gud för youtube!

 


valborg

det är mulet, det är ett stort minus. Men vad ska man göra.. Inte direkt att jag tänker ställa in min dag bara för detta. Nej då, det blir lite omstrukturering bara. bland annat ner till stan och några rundor i bassängen, sen upp till campus och grillning. Det blir najs, jag lovar!

En annan sak som jag tycker är väldigt konstig är att det nu är ett år sen som jag flyttade hem igen till Sverige, det händer mycket på ett år..

han säger han är jag

välkommen sol, ledighet och frihet!
tentaångest adjö.

En grupp tjejer på 15-16 år sitter och pratar vid ett bord medan de äter. De diskuterar språk.
- Man säger ju negro på spanska, det betyder ju svart. Typ un caballo negro; en svart häst.
- Ja, egentligen så är ju neger inget konstigt. Det betyder ju bara svart liksom.
- Men om neger betyder svart, betyder människa vit då?

can't take it

jag skiter i makron, jag skiter i micron, jag skiter i allt
det enda jag vill nu är att du var här

last hours of sanity..

 


what a difference a day makes

24 little hours..

sista rycket inför tentan imorgon.

högerpatrasket, dags att ge upp!

om det går så långt att man måste börja smutskasta och gå till personangrepp, då har man inte mycket att komma med. Skönt att mats odell faktiskt går och bekräftar det vi alla vet om. Högerpolitik är inget som fungerar och maktskiftet är oundvikligt.

Att kramaktigt hålla kvar vid makten genom att dra upp historia och spela på människors osäkerhet och spela på lögner och anklagelser som inte har med modern svensk politik att göra.

läs själva: här

fattig student, njae..

jag har nu betalt mina räkningar, jag har sagt upp mitt bredbandskonto, och jag har skrivit på mitt kontrakt. Nu flyttar jag i juli. Och jag har gjort allt det här och känner fortfarande att jag har pengar kvar. Om jag budgeterar mitt liv nu, som jag borde så har jag 120 kronor att leva för varje dag fram till nästa låning. Jag trivs ganska okej med det måste jag erkänna. Väldigt bra!


dagens filmtips


från nåt jag drömt

salvador dali är lite av min idol

man kan ju alltid låtsas att man gillar måndagar..

det tänker jag dock inte göra idag. idag gillar jag inte alls, men tänker genomleva hela dagen ändå. plugg, tvätt och gymmet sen blir det säkert trevligt. Men måndagar andas bara ångest och panik. Speciellt denna veckan, då jag måste säga upp min lägenhet, skriva kontrakt, göra makrotenta och en massa annat jobbigt..

Men nu till en bra grej då: i helgen är det valborg!

provokativ film?


jaha.. så trodde man ändå att man skulle vara vuxen, eller vuxnare nu. Och nej, det är man uppenbarligen inte, för jag nej, jag kan fortfarande inte tycka att da vinci koden är en bra film. Inte ur ett underhållningsvärde eller historisk kontext. Visst finns det filmer som är historiska som är helt lögn, gladiator exempelvis eller Troja, eller kingdom of heaven.. eller arn. Och som ändå har ett underhållningsvärde och som jag tycker om att se. Men den här filmen får mig att bli lika arg som när jag avr mindre och som när jag läste boken första gången. Någonstans så tycker jag väl att den hånar allt det jag står för, och så tolerant är jag inte, uppenbarligen. Det som irriterar mig mest är att det finns människor som tror på den här påhittate historien, mer än det som står i bibeln..

Visst jag kan se den, men tycker den inte är bra, och historien är platt och det ena och det andra. Men jag har mina kristna glasögon på mig, och får blir detta en löjlig komedi.


en vecka avklarad, en helg avslutad

söndag, den med går mot sitt slut. Som de flesta söndagarna är jag trött och slö (man kan ju fråga sig varför) Vilket är rätt skönt i sig. Jag har nu gjort min sista dag på jobbet.  det är så obeskrivligt skönt på ett sätt, för då har kravångesten försvunnit och jag har frigjort tid till annat, och då menar jag plugga. Men samtidigt behöver jag pengar.. för mina pengar försvinner som smör i het värme. oförståeligt.

Men helgen har bjudit på mycket trevligheter. Det har vart en riktigt riktigt riktigt bra helg. Bland annat har jag nu käkat sushi (säg det fort tre gånger i rad) för första gången i sverige och i karlstad, med mycket trevligt sällskap. Sen har jag fått sommarjobb. Det är en bra känsla. Men ja, jag hade viljat spendera hela sommaren i Karlstad. Men det kommer jag i och för sig, för i fredags var jag och kollade på lägenheten och nu när jag låtit det sjunka in så är jag mer än bara lite exalterad.

Helgen var en bra början på våren och sommaren måste man väl då med facit i hand erkänna. Nu ser jag fram emot valborg nästa vecka. Mjukglasspremiär för tusan. På riktigt, då mcflurry inte räknas.

helsingfors?

såg att norwegian hade biljetter från sthlm till helsingfors otroligt billigt.. det väckte mitt ressug. Och man kanske ska åka iväg, se världen lite? helsingfors i början av maj, det låter inte helt fel.. egentligen

planet earth turns slowly


vad hände liksom?

jag trodde jag var så klar som möjlig
så var det med den självinsikten.. grattis mange.
hur som helst så det dumt och tro att man bara kan göra a och inte b
det vet jag. och det ska jag bli bättre på.

Om hon var här skulle ja få ge all den kärlek ja har,
om hon kom som ja hoppas och drömmer om,
om hon bad skulle allt bli nytt som ett oskrivet blad,

first impressions

sitter nu i en trappuppgång och väntar på att lägenhetsinnehavaren ska komma hem. Han hade uppenbarligen bråttom och åkte in till stan, trots att vi hade kommit överens om klockan 2.

men snäll som jag är så väntar jag och mitt första intryck är lite att jag hatar trappuppgången. Det är en mycket ful persikofärgad vägg.. men den är inte det viktiga ju, det är hur lägenheten ser ut inifrån. men det verkar som om det är ett okej område, det finns mycket rörelse och blandade människor, det är bra.
dock är det lite långt borta från allt, och inte ens vägg i vägg med pekås, som jag hade hoppats på.. men vad ska man göra, vill jag bo kvar på campus? nej, vill jag ha ett eget kök? ja. Då är beslutsfattandet redan klart, om lägenheten i sig inte ser åt helvete ut.

nu tycker jag det har gått 20 minuter.. var är han!
och första intrycket återigen kändes så fel. Lägenheten var inte den fräshaste jag sett,speciellt inte badrummet, men med en tapetsering, ett nytt badrumsskåp, lite hyllor och nån växt så kommer lägenheten bli perfekt.Nu såg det inte ut som folk bodde där, knappt några möbler. Och ja, ett stort kök, kan man önska något mer. Jag får skaffa mig en kökssoffa, bara för att. Och ett stort köksbord, och varför inte en massa andra saker med. Jag har uttrymme till det nu. Sen, i sommar så ska vi sitta på min feta balkong och dricka bärs och leva livet!

kontraktskrivning på tisdag!

it's coming closer

Ooh, ooh, ooh,
I feel my temperature rising
Help me, I'm flaming
I must be a hundred and nine
Burning, burning, burning
And nothing can cool me
I just might turn into smoke
But I feel fine

fredag

- vad är det för en dag idag?
- det är en underbar dag!


självfallet säger jag till mig och hoppar upp ur sängen. Okej, nu ljög jag. Men jag måste vara effektiv idag. Det är fredag och en hel dag kan inte gå förlorad på grund av att man var ute igår. Nej, jag har stora planer för dagen faktiskt. Det är plugg nu, sen fredrik lindström föreläsning, sen blir det lägenhetstittande och ikväll är det så ska det låta. Fredagen ska börjas nu! På med partymusiken och så kör vi.

Måste jag berätta att pengarna har kommit? Hur underbart är inte det?

stupid stupid

torsdag, mitt i natten, så kanske man ska kalla det fredag. Blev utgång efter jobbet. Förfest på faggoten, som senare blev till utgång. Tempel är fortfarande inte mitt favoritställe och förmodligen sista gången jag åkte dit av egen fri vilja. Men ja, det var trevligt, det måste erkännas, att komma ut och dansa av sig lite energi. men det fanns något som saknades.


sometimes i'm just stupid
don't think at all
tonight all i ever wanted was to spend time with you..

hitta tid

torsdag idag, äntligen! torsdag innebär snart helg, torsdag betyder dagen innan låning. torsdag betyder helt enkelt en lycklig magnus.

En lycklig men aningen stressad magnus:
infomöte sthlmsresa
övningar i makro
jobb
och utgång..

Sen.. måste jag städa.. det är liksom inte okej längre!

onsdag

lillördag enligt vissa, inte enligt mig, inte idag.
Idag har dagen tillägnats universitetet och studente har arbetat flitigt, och arbetar fortfarande lika flitigt. Men nu ska jag inte prata om det. för det börjar bli tjatigt. Nej nu ska vi prata om drömmar. Jag vaknade imorses av ett sms som sa att det snöade ute, och jadå, jag tittade ut över ett vitt campus. Jag blev en aning bitter (och tack och lov att det inte nu finns kvar) och började genast tänka på annat. Bland annat ifrågasatte jag varför jag är här i sverige. Vart är solen, vart är våren, vart är livet? Var jag så korkad när jag gav upp livet i Barcelona för att flytta hem, jobba i en korvkiosk och komma upp hit`, till ett snötäckt karlstad, när jag kunde dricka sexy beer på stranden i barcelona ochleva la vida loca i den mån jag själv ville. Jag önskade mig tillbaka dit idag, åtminstånde för en stund. Men jag har bestämt mig nu, att oavsett jobb eller inte så måste jag iväg, jag klarar inte av att sitta instängd längre, jag måste ut i världen, se lite mer.. känna lite mer. Så i sommar, bär det av. Barcelona/Nice/Prag.. det kvittar egentligen vart. bara jag kommer iväg och får näring till min ressugna själ.

Jag kan inte hindra det som sker
och inte låtsas mer
Jag kan inte längre leva där förnuftet rår
vad mitt hjärta slår

one down, one more to go

så hur ska vi nu fira att jag dels orkade göra hela omtentan men också att jag gick därifrån med känslan av ett godkänt. Nu skrev jag på alla frågor och det måste räcka för ett godkänt, även om jag inte helt hundra svarade korrekt, vad är exempelvis korspriselasticitet.. men hur som helst, nu lever jag på illusionen att jag får ett godkänt, så nu är det dags att börja samla kraft och ork till makrotentan, nästa vecka.. herregud, livet för en universitetsstudent är inte lätt, inte alls.

tenta

börjar dagen med att blicka ut genom fönstret och vad ser jag? snö..
det är inte okej.. inte alls!

men dags att bli tentapepp i alla fall, jag är nästan redo, och tror jag kommer klara detta.


:D

 

och det är helt normalt för en 21 årig universitetsstudent, förkyld och illamående på köpet, att bli helt till sig av den här, inget konstigt alls.

tentaplugget dagen innan

gick ju lite åt helvete..
mått skit hela dagen, så det har vart in och ut ur sömnen och knappt orkat titta på boken

jag har ätit och dricker hela tiden, det är ett tecken på att jag är frisk imorgon.
då ska jag fan klara tentan. Jag kan dethär.

day before tomorrow

och jag är inte direkt peppad på att sätta mig och dygnsplugga idag. Kroppen mår inte sådär fantastiskt utan tror jag har en liten förkylning, fryser och hostar om vart annat, men what to do, jag kan inte skippa omtentan imorgon, det går liksom inte. Bara sen är borta imorgon, annars måste jag skippa jobbet igen och jag känner mig en aning usel om jag inte åker dit.

Huvudvärkstabletter och halstabletter är min räddning nu, kanske även massa nyponsoppa. Förmodligen allt som jag kan få tag på. Jippie

annars är det bra, bara bra :)

plugg och plugg

nationalekonomi hit och nationalekonomi dit.
det är mycket nu, det är nåt som är säkert.
men efter tenta och jobb, på lördag, då kan jag andas ut.
men jag vill nu! jag hatar att vänta, och skulle lätt hoppat över vardagarna nu.


jag har på känn..

att ikväll kommer bli en bra kväll
att ikväll kommer bli en bra kväll
att ikväll kommer bli en bra, bra kväll!

varför jag väljer swebus istället för sj?

enkel punktlista:

 1. Det tar lika lång tid från karlstad till hem till mig med swebus som med sj
 2. Det är billigare och jag får medmera poäng på mina biljetter
 3. Jag slipper åka till öxnered för att stiga på
 4. Gratis internetuppkoppling (som fungerar)
 5. Ellutag vid sätena
 6. jag hann se min omgivning, och även fyra rådjur!
 7. Swebus blir inte försenade och skyller på is på vägarna..

back to normal

nu beger jag mig mot karlstad igen!
mot slitet, mot plugget, mot livet!

det har vart trevligt med en helg utanför studentrummets väggar

något dumt?


I practice every day to find some clever
lines to say
To make the meaning come through
But then I think I'll wait until the evening
gets late
And I'm alone with you

The time is right
Your perfume fills my head
The stars get red
And oh the night's so blue
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you

la familia..

så är det släktmys och lilla köket blir fullsatt, jag tycker om det, men är inte direkt på humör, familjen behövs, absolut. men i mycket små doser utspridda under en lång tid.

men trevligt det är det, och le det ser jag till att göra hela tiden. För trots alla små löjliga diskussioner, klagomål och petitesser så är ändå min familj den bästa i världen

millenium

satt återigen som fastnaglad framför tvn, och jag som inte har läst böckerna undrar nu hur det ska gå för lisbeth salander. Kan hon någonsin bli hel igen? spännande är resan i alla fall.

Nästa lördag så blir det att sitta i soffan och glo på upplösningen
du får gärna sitta bredvid

big big girl!

Grattis till Matilda Martinsson, hon fyller nio idag!


april 17th

När vet man att det är tenta på gång? Jo när man löser ekvationer och rabllar kurvor och axlar i drömmen. Inatt har jag löst ut sparfunktionen och räntan på det, för att förstå nuvärde i en efterfråga och utbudskurva.. inte helt sammansatt och korrekt men på godväg förmodligen

plugg står på schemat idag också. Monopolistisk konkurrens och oligopol ska vara fokus. och såklart katarina katz föreläsningarna

April 16

du ska veta att
jag gick från stationen till torget fånigt leende
sprudlande och glad, på grund av dig

japp, dessa fantastiska syskonbarn!

Idag är jag i vargön och det första jag gjorde var att spendera tid med syskonbarnen. Dessa små liv, små underbara energiknippen som ger mig så ofantligt mycket kärlek, mer än vad jag egentligen förtjänar. men de ska veta att de har en morbror som älskar dem så ofantligt mycket och som det gör ont i varje gång man måste säga hejdå. När ser man dem igen liksom? Det måste bli när gabbe fyller, kosta vad det kosta vill, även om det blir en omtenta på global ekonomi kursen. Det är det värt, tusen gånger om.

och idag, idag var smälte jag, och nu vet man vad som får mig att smälta ordentligt. När de skulle gå så följde jag med till bilen och gabbe ger mig dels en bamsekram men sen också en slängpuss, jag ger en tillbaka och genast tar han den i handen och trycker in den i hjärtat. jag stod och blev alldeles varm, det var så enkelt, så genuint. Vackert och fantastiskt, inte alls tvingat eller pretantiöst utan något han ville göra och som fick mig att stå helt handfallen. Jag var en stolt morbror. Och det är jag oavsett. Natalie är fantastisk hon med, och det märktes att de inte ville åka.

men sen..att de se de bli stora, natalie är nu sju och jag är nu lika gammal som camilla var när hon var gravid med natalie, och i och med detta så kunde camilla se mig med en barnvagn. Detta skrämmer mig en aning,  men inte alls så mycket som jag hade velat att det skulle göra.

el sol hace mucho!

don't go waisting your emotions

fri dag, fredag!

uppe och ska stax diska och plocka iordning lite, sen blir det när till stan och ta bussen till vänersborg. Hem över helgen och mysa med familjen, trots att jag inte var hemma för allt för längesen, men det vankades kalas och cecilia med familj kommer upp. På tal om kalaset så var jag riktigt duktig igår, det måste erkännas. För jag tog mig tid att göra en egen present, det är inte många som gör det. Iofs, jag gjorde inte något supermärkvärdigt men i alla fall. Jag gjorde det.

oh what could it mean, to a daydream believer like me


en mycket pinsam grej

är att jag har läst tre av fyra böcker ur twilight serien, och tycker det är väldigt konstigt hur det hela utvecklade sig. Jag fick första boken i födelsedagspresent, som skämt! och tänkte att jag kan väl läsa den, bara för att ha något att håna sen. Och ja, den var inte direkt bra, ganska patetisk och pretantiös och dialogen var urkass, men likväl fastnade jag. Kärleksdravel är inget som jag brukar tycka om, inte alls. så jag tycker det är förundrande att jag sen då köpte andra och tredje delen. Det värsta är nu att jag kunde inte lägga ifrån mig tredje boken heller, trots att den fortfarande är lika patetisk. glittrande vampyrer som sliter varandra i stycken är inget som lockar att läsa om, men jag sitter här likväl och funderar på hur jag ska få tag i fjärde boken, få slut på den här besattheten och lämna den här perioden bakom mig, det sjuka är att jag inte vill, och varför.. ja det vet jag inte. Det hela hade vart lite bättre om jag hade haft en flickvän som var besatt så jag kunde komma undan med det, lite för att få pluspoäng,  men nej.. inte ens det. Men litteratur som litteratur säger jag i tron på att det är sant, filmerna tänker jag då aldrig se. Och efter det här är det kafka, dostrojevski, hemmingway och tolkien som gäller. Jag kanske ska lägag till en Horace Engdahl diktsamling eller nåt så jag på riktigt kan gottgöra min nu pubertala fanatism..

det här är hanssonen av mina närmaste vänner som ska söka till idol på söndag,
håll tummarna riktigt ordentligt!

framåt, mot oändlighet och vidare

det är dags nu, det är vår, det är hög tid!
jag tänker då inte ligga i gräset och se molnen flyga förbi, även om det är jävligt skönt..
men jag är inte sån, aldrig i livet

man lever bara en gång, jag vet vad jag vill, det ska inte vara svårt
det är bara det här med att börja som är jobbigt.. men visst engagemang är jobbigt ibland

interpellationsdebatt om för långa matköer i skolan..

idag har jag tagit min kommunfullmäktigeoskuld, dock enbart som besökare, så det kanske inte räknas? jo det gör det, det vet jag att det gör! såklart att det räknas. Och jag som trodde att det skulle bli tråkigt, men ack vad jag bedrog mig. Visst det var inte det roligaste att lyssna på tre monotona männ som pratade om översvämmningsrisker i karlstad och klarälvsdeltat, men det var intressant, och något som jag inte hade fått veta annars.

Det skrämmer mig dock en aning att jag blir så exalterad över demokratisk formalia och process. Att bli uppspelt och längta tills man själv kan trycka på replikknappen vid sin stol och det där med acklamation, det är fashinerande och spännande. Jag gillar det absolut, sen att det också blev en debatt var riktigt roligt, om än den inte var fantastiskt intressant var det ändå liv i dessa folkvalda ombud. Nästa gång ska de ha en interpellationsdebatt om för långa matköer på gymnasieskolan. Mer spännande än så blir det kanske inte i karlstad kommun, men jag är fortfarande lika exalterad.

Det bor en folkvald (kommun)politiker i magnus, en liten man, mycket lik en pensionär, men som växer sig starkare och starkare för varje dag. Det känns som jag hittat rätt, jag har mitt mål, jag vet vad jag vill. Äntligen! Och vad som krävdes var en torsdagseftermiddag och ett fullmäktigesammanträde för att få mig att förstå det. (okej, jag har ng vetat det här ganska länge, men jag blev extremt peppad idag!)

och högt där uppe, himlens mantel strödd med stjärnor

hotspotdagen med föreläsning av paolo roberto, inte alls en och en halv timme bortkastad av mitt liv, det var riktigt intressant och roligt att få höra saker från andras perspektiv än från sitt eget. Men hotspot i sig är inget för en pol kand student med lust på offentlig sektor. Vissa av kommunerna visste inte ens vad vi är för program, och det är oroväckande att det inte finns en tydligare koppling, då det är vi som  kommer ta över deras jobb sen när de är för gamla själva. Jag är glad att off.spring finns, för där finns forumet, och så slipper man ekonomistudenterna..

nu är det microtentaplugg som gäller ett tag! Kaffet ska kokas och allt annat förträngas, imorgon ska jag hem och då ska jag sitta och plugga konstant, med amanda i knät och maten serverad!

you make me wonder, can it be, can it be me

säg hej till SVIKs styrelse!

det är vi det, ett fint tänkande gäng!

 

(föresten, det är jag längst ner till vänster)

from a distance

ett år kan gå så fort, minnen försvinner, tankar skingras och känslor förändras
men här är man ändå, och det är fantastiskt!

Carpe diem

det är inte klokt, men solen skiner idag igen! ut och gör dagen helt enkelt, och eftersom jag inte har jobb idag så vet jag vad jag ska göra.. jag ska sitta ute i solen, i alla fall fram till klockan sex, då jag ska på retorikkurs. egentligen har jag säkert massor av inlämningar som ska göras där, som på allt annat, men lever i en liten bubbla fram tills tentorna är avklarade, tills dess får ingen komma in i mitt hem.

let the sunshine in!

att fira med ett glas vin

att tisdagen är avklarad, det tycker jag låter som en helt okej idé. Veckans längsta och tråkigaste dag är nu avklarad, med mycket hjälp av goda vänner och den underbara solen! Våren kommer med stormsteg och snart vaknar jag upp av att det är gröna löv och tunn jacka  och solglasögon är regel och inte undantag. Håll tummarna nu att det blir så.

Jobbveckan är även den avklarad denna vecka, nu jobbar jag nästa gång söndag, och fokus ligger på microplugg och sedan makroplugg. det ska gå finfint. TENTAN SKA AVKLARAS! Men för att peppa sig själv blir det nog ett glas vin till den nya bok jag började med igår, känner att Kafka och Tolkien får vänta, jag har hittat något annat. Lite så att jag skäms, men vad ska man göra..  :)

take the chance, capture the day, fall in love

ska vi skriva hemliga meddelanden på futhark?

tisdag, och solen skiner fortfarane, det gillar jag. Kankse man ska ha SVIKs styrelsemöte ute för en gångs skull? Eller kankse inte, men ute i solen vill jag vara. Jag vaknade en aning för sent och sitter en aning för länge här för att känna mig helnöjd med livet. ska koka pasta och sen blir det iväg till uni, där målet är att vara på plats elva. (istället för då halv tio som egentligen var planen) Men vad ska man göra när man drömmer?

Omtenta om 8 dagar.. det är inte klokt
Tenta om 15 dagar.. det är sinnes

återigen, en ny dag

och jag har börjat ta tag i livet, det känns en aning fel att pågrund av felrättande egentligen ha fått godkänt på tentan, men ja det ska bli skönt att få göra om den faktiskt och aknske få tillräckligt höga poäng som för ett VG! Man kan hålla tummarna iaf. Plugget går framåt, det är i huvudsak en stor framgång.

jag börjar annars bli trött på jobbet, och känslan av att inte ha en fritid, och att halvhjärtat låta plugget komma i andra hand, likaså andra utanför skolan åtaganden som SVIK, KUU, UPF, GU.. så jag måste ta mig en funderare för än så länge så kommer ite dygnet att uttökas med fler timmar.. hur mycket jag än ber om det. Någon gång tar det stopp, och vi får se när helt enkelt.

come closer, please

när du hör den här signalen, då vet du att det är dags att vända blad

kommer ni ihåg de här kassetterna man hade när man var liten. ljudbokskasseterna med disneyavsnitt, typ darkwing duck eller bumbibjörnarna? Jag hade darkwing duck.. och massa andra, men kommer just nu ihåg bara den. Och i blrjan av denna var det en man som berättade hur man skulle göra varje gång man vände blad och så kom det ett ljud, ett ganska läskigt ljud faktiskt, och så bytte man sida på den lilla boken så man kunde följa med. Jag undrar om de finns kvar?

Vilken nostalgitripp egentligen, och kassetband, kan det vara så att jag tillhör en av de sista generationerna (om än kanske den sista) som använde sig av kassetband och freestyles? Jag vet att min första CDspelare fick jag när jag fyllde nio.. och den hade fortfarande kassetband på sig, och jag var nog inte den hippaste i klassen. Men det är något speciellt med kassetband, det där knastrande ljudet och det finns en viss tjusning med att kunna vända på bandet och få ny musik. Teknik går så fort, jag kommer ihåg hur det var att samla CDskivor och discon som faktiskt krävde att man skrev ett nummer på en låt i ett album när man ville att de skulle spela låten, när inte spotify fanns..

Nostalgi är fint, nostalgi är mysigt. och hur jag kom att tänka på det här vet jag inte. Men kommer ni inte ihåg dem ni också? Nostalgi kan nämligen delas!tan lejos

undra om man ska flytta till umeå..
jag kommer ju aldrig vara riktigt nära dig ändå

b&j och budgetbubblan sprack

men vad gör man inte när vårvädret kallar och man förtjänar det efter att ha jobbat arslet av sig. VÅREN ÄR HÄR, och nu hoppas jag vid min gud att det inte blir en köldknäpp och snöoväder (som det för övrigt alltid blir) för då kommer jag nog krevera.

oh what could this mean for a daydream believer?

soldag söndag

och jag ska jobba..
KUL

men jag ska trösta mig med en glass sen ikväll, det ska jag allt. eller ja, kväll, jag slutar klockan sex, då är solen fortfarande uppe och jag kan njuta lite sådär extra. Man kanske även ska kosta p sig en fruktsallad, men en såndär vanlig banan-äpple fruktsallad. Det skulle vara gott, och jag har trots allt 23 kronor som jag får spendera idag. men nu blir det jobb så jag i maj kan uttöka min budget mer!

i'm a daydream believer!

heading towards the sky, yes indeed


att-göra-en-lördag-listan!

 • tvätta [x]
 • städa rummet [x]
 • dammsuga []
 • damma []
 • skura golvet []
 • sortera papper []
 • plocka iordning köket [x]
 • ta ut allt skräp [x]
 • damsuga köket och korridoren []
 • skura köket och korridoren []
 • årsmöte med grön ungdom [x]
Jag är redo!
och med facit i hand också väldigt nöjd
der där med damsugning och skrurning gör jag imorgon, innan jobbet.
och sen efter jobbet då ska jag plugga!

magnus is a rich man!

and money makes the world go round!

dryga 6000 tillbaka på skatten, det betyder att i juni är jag en rik man. Eller mer rik än vad jag trodde att jag skulle bli, för jag räknade med restskatt, men nej, jag får pengar och slipper ha panik över jobb och att betala hyra i sommar och samtidigt leva.

Barcelona.. jag kommer i augusti, that's for sure!

haha, kul!

sen så tänker man, att ja.. varför inte
dags att handla kläder


barcelona!

quiero ir a barcelona,
estar en el sol, en la playa
con una cerveza en mi mano y un cigarillo entre mis labios

 

quiero estar libre, dame un libertad sin obligaciones


friday at last

kan man tänka sig hur fort veckorna faktiskt går.. det är en aning mysko måste erkännas.
hursomhelst är det fredag idag, jag ska mot uni och tentaplugga se blir det iväg och klippa sig. En bra fredag förhoppningsvis, speciellt om jag faktiskt lyckas att börja plugga nu. jag behöver det, behöver det så otroligt mycket. Men jag får skylla mig själv att jag inte klarade tentan och vet att om jag bara pluggar lite till så kommer jag att förstå vad det handlar om, och också därav klara tentan.

Fredagen ska i alla fall börja med frukost!


+
jag är frisk
det är fredag

-
det är tråkigt väder
tretimmarsföreläsning

jag har blivit sjuk

feber och huvudvärk

roligt!


speciellt när jag inte har tid över huvud taget att ligga i sängen, med täcket över huvudet.

torsdagen

det regnar, jag har tränat, ska till uni och sen jobba
det blir en dag som många andra helt enkelt..

men kaffet har kokats, jag ser glad ut och jag har precis käkat
livet är underbart, och det ska jag komma ihåg idag.
JAG ÄR POSITIV!

i hope you realize

that you still have mejag är din, och jag tycker inte om det.
för hur mycket jag än försöker så är du där.

det är jobbigt, jävligt jobbigt. men jag erkänner, det är lika bra
jag är fortfarande kär, jag kan inte låtsas mer.

den fattiga studenten

ja du.. denna månaden som alla andra är inte okej när det kommer till hushållning av pengar. Jag har dryga två veckor innan pengarna kommer igen och jag kommer leva på existensminimum, men får lite skylla mig själv när jag fikar istället för att dricka soppa. Men tror egentligen inte det är så problematiskt.. jag har mat i frysen och jag har fortfarande pengar på kontot. Men det är inte som att jag kan göra exakt vad jag vill.

Men jag har ändå vart i malmö och hemma och jag har även ätit ädelostfylld fläskfilé.. så det går väl ingen nöd på mig, men oavsett vad så sitter jag och längtar tills jag kan köpa onödiga prylar som kakfat och vinglas och en och annan dvd, dessutom kan man inte missa en födelsedagsfika!

mot karlstad, uni och livet

bubblan sprack och det är tillbaka till verkligheten som gäller
kul

violeta parra


Gracias a la Vida que me ha dado tanto
me dio el corazón que agita su marco
cuando miro el fruto del cerebro humano,
cuando miro el bueno tan lejos del malo,
cuando miro el fondo de tus ojos claros.


and i will follow

sitter här i vargön och bestämde mig igår för att åka hem imorgon istället, på morgonen så jag kommer direkt till uni. vilket är trevligt. För vargön, det är fint. (Ibland) ska snart iväg till stan och fika med systeryster! eller ja, det är klockan fem, men i vilket fall, det är snart i min värld, för som tidsoptimist behöver man tid att komma i tid.

ayudame!

jag har blivit erbjuden lägenhet. en etta på 51 kvadratmeter med balkong i västerläge. Inflyttning första juli och jag ska åka och kolla på lägenheten senare i månaden, men jag har stora förhoppningar att få den. Och jag hoppas, ber till gud och håller tummarna, och skulle bli evigt tacksam om ni gjorde detsamma.För just nu skiter jag i att den ligger i rud, jag vill bort från korridoren, och då kvittar läget.

men då kör vi på det

vargön!

så var man hemma hos familjen för mellanlanding ett par dagar.
mysigt absolut! och jag har förhoppningsvis hittat en familjemedlem.

vamos a la playa

sista kvällen i malmö, påskafton har vart fantastisk
och det är med vemod jag packar väskan mot vänersborg.

men misströsta ej, jag kommer tillbaka!

Glad Påsk!

fint väder, trevligt sällskap och god mat
önskar jag er alla :)

malmö

dag två är nu avklarad här i malmö
och våren är här..

det finns inte så mycket mer att säga än att jag njuter!
vi ses snart!

kallopsmannen

på en fullsatt buss som ska gå från en punkt till en annan under en ganska lång tid så vill man självfallet ha matsäck med sig, det förstår jag, jag är likadan och hade idag packat med mig mackor och en påse godis. normalt bussnacks liksom.

men vad förvånade mig var något helt annat och detta kommer gå till historien som en av de mest bisarra händelsera i mitt liv, hittills. och om man har bott hos paquita så är det inte mycket som kan toppa det, men detta kan. Mina vänner, låt mig berätta om kallopsmannen!
 
på bussen sitter vi när helt plötsligt från ingenstans en man tar upp en hink. okej sin matlåda tänkte jag, några mackor i en såndär lingonsyltshink, inget konstigt alls så långt. men nej serni, det var inte några mackor i den här hinken, det var kallops, en hemmagjord kallops med potatyis, morötter, lagerblad hela paketet, och detta ska han nu börja äta. okej.. det är lite konstigt att ha med sig kallops, speciellt på en buss men visst det är mat och det är väl egentligen ingen skillnad på det som på mackor eller en risifrutti. (vi vet att det inte är sant men i alla fall) det blir konstigare, för mannen, som för övrigt bär vita handskar, har inte med sig gaffel eller sked. Så vad gör han, jo han tar hinken och sörplar i sig kallopsen. bit för bit, potatis för potatis hinkar han i sig bokstavligt talat helt oberörd om sin omgivning. tills det sista är slut och då tar och lägger undan hinken och börjar lösa korsord.

och där satt vi, resten av bussen helt förundrade om vad som hade hänt samtidigt som kallopsoset dunstade bort. mycket mysko. och det är något som bara hade händer i mitt liv

största aprilskämtet

våren, my ass!
snön vräker ner utanför fönstret.

gud, det är dags att lyssna nu


RSS 2.0