31 januari, 2012

globalization - a critical introduction.
Jag vet inte det jag, jag kommer fem sidor och orkar inte mer. Min pluggmotivation är inte den bästa och kommer förmodligen aldrig bli det heller. Jag håller mig vid gott mod och hittar dock sätt att försöka diciplinera mig själv. Bland annat så har hjag ett fullt utvecklat belöningssystem.

Det känns dock rätt gött att vara tillbaka i statsen igen. Det är verkligen där jag hör hemma.

27 januari, 2012

men man kan inget annat än skratta. Killen är fan orange!
Jag älskar det! Och twitterflödet under tiden gjorde det bara bättre.


Btw, att ha ögon som ekorrar som skuttar på osynliga grenar. Om inte det är en raggreplik då vet jag inte.

http://svtplay.se/t/102974/skavlan

23 januari, 2012

idag började vårterminen. Nu är jag inne på det sista året. 60 HP och sen har jag en kandidat. Fantastiskt och spännande. Det är så skönt att vara tillbaka till sitt rätta element. Statsvetenskap B känns som en bra vår.

Sen startade jag också kinesiskan idag. En introduktionskurs förvisso, men det känns väldigt spännande. Ett steg i tagen och mitt mål till våren är att i alla fall förstå det en del. En liten del, men en början. Känns galet,  men ja, men det ska det göra. Det är visst det kinesiska nyåret nu, eller vårfestival. Hur som helst vet jag hur man säger gott nytt år på kinesiska. typ..

En rolig vår. Med mycket studier, och mycket annat. Men om det är roligt så... jag hoppas bara jag känner det sen i början av mars, då det tillhör vardagen.

22 januari, 2012

Efter att ha sett på agenda kan jag bara konstatera en sak. Det var längesedan som jag förstod vad socialdemokratin stod för. Allt snack om nystart och jobba vidare, nya tag och snart, det är inte så man bevarar en välfärdspolitik. Socialdemokratin ska inte behöva skapa en ny politik, den behöver förvalta den politik som har funnits och synts tidigare.

Att det också kräver att man ska ha en stark partiledare trill att göra detta förstår jag inte heller. Partiledaren är såklart en viktig del, men den är inte allt. Juholts avgång kunde ha förhindrats om socialdemokratin hade visat att det finns ett parti bakom och att alla medlemmar är starka tillsammans. No man is an island, eller hur?

Nu ser det svenska politiska läget ut som det gör och en visionslös regering får nya vindar i seglen utan en opposition som vågar stå upp för sin politik. Men det ska inte behöva krävas en juholt för det. Det ska krävas en politik som ger ett alternativ till det som finns, en opposition där socialdemokratin tillsammans med V och MP står starka. Och där går både höger och vänstersossar in.

Nystart my ass, starta från början. Gå tillbaka till politik och gör det nu.


21 januari, 2012lördagskvällens underhållning. Och det kan man verkligen kalla underhållning. ett fem timmar långt filmepos där gräddan av den svenska skådespelareliten triumferar. Fem timmar kanske är i det längsta laget, men har man lite godis, lite vin och några vänner till hands är det inte alls farligt.

Den första mars går jag på teaterversionen. Kulturbyxorna ska på helt enkelt!

18 januari, 2012

Tentaångest, framtidsoro, livsproblem - härlig inramning på livet just nu.
Och nu är det ändå rätt lugnt med tanke på att vårterminen kommer vara fullspäckad!

Hej och välkommen till mitt liv.

17 januari, 2012dagens sanning, är att någonstans där ute, oavsett vad man har gjort eller tänker om sig själv finns det alltid någon som är värre. Alltid någon som är en nivå lägre, och det betyder att det alltid finns hopp. Ibland behöver man bara påminna sig själv om det, som idag.

16 januari, 2012best of today!

14 januari, 2012

Dagen har spenderats i Göteborg, med den finaste tjejen i världen - med min systerdotter. Vi fick en heldag tillsammans som inkluderade Universeum och nästan klappa ormar, kinamat med friterad banan i mängder och disneyprinsessor som dansar runt på is.


I det stora hela en sån där dag som bara världens bästa morbror kan ge världens bästa systerdotter. Men det slår mig att de växer ju upp så fort de där små liven. Detta var förmodligen den sista disney on ice som jag gick på med Natalie där det fortfarande är magiskt och spännande, sen blir det mer för skojs skull. Denna insikt fick mig att börja störtgrina till disneyprinsessor som dansade omkring på is, till tonerna från låtar från barndomen, min och hennes. Tårarna rann ner för kinderna och jag blev väldigt nostalgisk där ett tag.

En asbra lördag helt enkelt.

13 januari, 2012

jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag är arg, och då blir det oftast attjag brusar upp och börjar där jag inte borde börja.Men på riktigt, vad håller folk på med egentligen? att träna folk för innebandy ska aldrig ha sexistiska inslag. Idrott ska vara demokratiskt och man ska lära sig om att alla är individwer och tillsammans en enhet. Då går det inte att göra såhär. inte alls. Inte alls!

12 januari, 2012

är det någon som vet vad kristdemokraterna håller på med egentligen? Nej, jag trodde inte det. Jag är inte så insatt i debatten men av det lilla jag har läst så vill jag inte direkt läsa mer. Tvångssterilisering av transsexuella? Att byta kön och bli avklippt. Känns inte 2012, det känns mer 1942, och i Nazityskland. Ja sure thing att KD är socialkonservativa, men nu låter de också som att det finns en ambition att bli nationalsocialistiska också.

Men ja, om SD går att bli KD borde väl KD bli SD, rimligt inte sant?

Kan man inte låta människor vara dem de är, få leva fulla liv och inte tro att kön gör dem till bättre föräldrar. Föräldraskapet är mer än vem som är mamma eller pappa? Det är kärlek som binder ihop en familj, kärlek som stärker än människa. Kärlek som får välden att bli lite bättre.

11 januari, 2012

Vissa dagar är inte som alla andra. Idag är en sån dag. Där allt inte går som man vill, där man är irriterad och mest av allt bara vill vara adolecent och slå i dörrar och skrika på sina föräldrar. Men mina föräldrar är inte här och jag slår inte i dörrar för jag är en vuxen människa.

Men jag vill inte vara det idag. Idag vill jag vara irriterad och gnällig. Idag vill jag vara sur och arg. Kanske äta en ben och jerrys och se en deppig film så jag kan vara ännu mer irriterad över livet. Fy. Värst av allt är att jag inte vet vad jag är irriterad på, kan inte riktigt sätta fingret på det. Jag känner dock att det måste finnas något, för det står mig upp i halsen och måste ut.

just idag är jag stark, just idag mår jag bra,
Jag har tron på mig själv på min sida.
Jag har väntat så länge på just den här dan
och det är skönt att den äntligen kommer


5 januari, 2012

Idag startade Vänsterpartiet sin kongress och en av de stora frågorna och krigen har varit om man ska ha en eller två partiledare. Ombuden ansåg att Vänsterpartiet kommer ha en partiledare och därmed basta.

Varför det är så farligt att ha ett delat ledarskap förstår jag inte, jag tycker personligen frågan är löjlig och trivial. Det är faktiskt pinsamt att man ödslar sån tid på att diskutera en sådan fråga. Partiordföranden representerar partiet, den är inte partiet och man kan inte lägga allt på denna post.

Ett delat ledarskap visar styrka, det visar att det finns kompetens och en förmåga att lyssna inåt och utåt, att partiledaren är till för medlemmarna och till för att visa politiken. Det handlar inte om att förminska personer eller kvotera in, det handlar om att skapa och representera. Två är bättre än en, och flera är bättre än två.

Ett parti är mer än sin eller sina partiordföranden och det är tråkigt att vi inte får se det, att debatten ignorerar detta. Kolla bra på vad man gör med socialdemokration och "juholtifierar" den. I miljöpartiet är det inte någon skillnad på om det är Åsa eller Gustav som pratar, för de pratar som representanter för miljöpartiet, och politiken är densamma.

Nej, vänsterpartiet, diskutera istället hur man tillsammans ska skapa en välfärdspolitik istället för att prata om vem som ska representera den.4 januari, 2012Två helt jävla awesome böcker. De är de två första delarna om Victoria Bergmans svaghet och kan säga att det var längesedan som jag blev uppslukad så av böcker. Läste precis klart hungerleden och som ett resultat av detta så kan jag inte sova. Tankar som flyger omkring och jag har en hög puls och lite rädd, det är jag om jag ska erkänna.

Tredje delen kommer i vår och jag kan knappt vänta.

3 januari, 2012

I dagens NWT kunde man läsa en debattartikel som ligger väl i tiden. Den utbildningspolitiska debatten präglas av det och det dryper av förakt. Detta var en ganska liten insändare och av en ganska trivial karakär, men det som ligger bakom är allt annat än det. Jag skulle vilja gå så långt att säga att debatten som förs är ett hot mot ett demokratiskt samhälle.

Ett universitets syfte är att utbilda, fortbilda och att ligga i framkant i samhällsutvecklingen. I det innebär inte enbart att man ska ha ett utbildningsutbud där studenter blir attraktiva för den arbetsmarknad man riktar sig till. Det innebär inte heller att forskning ska vara trendkänslig eller att det ska finnas ett lönsamhetssyfte bakom allt man gör. Det finns något mer. Något som dagens utbildningspolitik glömmer eller kanske rentav bara ignorerar.

Universitetet ska vara mer än en arbetskraftsfabrik som ska serva det lönsamma kapitalistsamhället. En utbildad befolkning måste räknas av mer än dem som gått kandidat eller mastersprogram. Utbildning är fortbildning och kompetensutveckling. Det är viktigt att människor, oavsett var de kommer ifrån eller vad de har för bakgrund kan känna sig välkomna till universiteten och att det erbjuds en akademisk fördjupning inom områden man känner till eller intresseras av. Att tillhandahålla ett kursutbud som innehåller pilateskurser tjänar sitt syfte.

Man kan vara utbildad på många sätt, men att begränsa utbildning som man gör genom att minska på kursutbud och tvinga lärosäten att satsa på områden som skapar arbetskraft och lönsamhet stänger man ute många som vill men inte kan utbilda sig. När man gör det fördummas befolkningen och vi skapar kunskapsklyftor som i sin tur blir en klassfråga.

För min del så ser jag inget problem med att ett universitet har kurser inom pilates eller orkidéer, så länge de vilar på en akademisk vetenskaplig eller konstnärlig grund. Universitetet ska vara ett forum för kunskap - utbyten såväl som inlärning. Jag kan inte ranka kunskap efter lönsamhet, inte när samhällsnyttan går före.

3 januari, 2012


2 januari, 2012


Rebecca och Fiona i Filip och Fredrik på frågan om de är socialister:"Ja såklart är inte ni det?". Filip outar att han är Miljöpartist varpå Fiona kontrar: "Det är så lätt att säga att man är miljöpartist. Ingen ställer följdfrågor-det är ett problem."

Att vara miljöpartist för min del betyder inte att jag är fast i en ism eller ideologi. Jag tror på att politik måste betyda en vilja till förändring. Att människor är villiga att kämpa för en eller flera saker för att tillsammans skapa en bättre värld, inte bara för oss utan för våra barn, barnbarn och framtida generationer. Jag tror att miljöpartiets politik är vägen dit.

Idag lever vi i efterföljderna av Per Albin Hansson och folkhemmet. Det var för 50 år sen. Världen ser inte ut som den gjorde då, men många ideal finns kvar. Jag tror också på allas lika värde, att det inte ska finnas klassklyftor och att alla har rätt till att skapa sig ett hem för sin familj där man kan trivas i. Jag tror på att arbetet ska vara ett komplement till livet och inte tvärt om.  Visst kan man säga att jag är mer röd än blå. Men jag tycker det är fel att utgå ifrån att högervänsterskalan alltid måste gälla. Det är inte hållbart.

Miljöpartiet för en hållbar politik i ett hållbart samhälle. För det kräver att vi ser på världen med nya ögon idag. Så vi kan fatta beslut som inte har fattats tidigare. Att vara fast i ideologier där framtidsvisionen redan är utkristalliserad räcker inte. Vi måste fatta aktuella beslut som ger konsekvenser utanför ideologiska utpier. Det gäller kärnkraft och utbygdnad av järndvägsspår. Men det gäller även familjepolitik och immigrationspolitik och det gäller utbildningspolitik.

Jag tror på en politik och ett parti som samlar hela samhället, som bygger hela samhället och som driver ett samhälle framåt. På alla nivåer, inom alla områden. Vi har skapat oss en egen framtidsvision. Och det är jag stolt över.

1 januari, 2012

Ivanhoe+Pizza och vi har en kombiation som inte bara följer nyårsdagens traditioner utan det är också en trevlig eftermiddag.

God fortsättning!

RSS 2.0