som jag har väntat

 

vad kännetecknar inte våren mer?


en dag i taget

kan man tänka sig, att oavsett vad så är är man alltid säker på att dagarna går framåt. Och dagar blir till veckor och veckor blir till månader och nu vänder vi blad och imorgon är det april. Somamrtiden har vi redan ordnat så nu kan man absolut, på riktigt och ordentligt säga att våren är här. För april, det är en vårmånad, det är inte en halvchansig månad som mars, nej det är vår. Det är converse, det är solglasögon, det är uteserveringar och det är glass. Det är fantastiskt!

dessutom ska första april spenderas mestadels av tiden på en buss så lur och skojsigheter blir jag utan.


bittermagnus

 • jag fick underkänt på tentan
 • och dålig kritik på retoriken
jag har inte haft den bästa av onsdagar helt enkelt

men hur som helst, så är jag här, jag lever och jag är anmäld till omtentan så jag kommer klara mig i vilket fall, det är synd bara. Men sen så har dagen vart okej ändå, infomötet med arne fick mig nya ideer till studierna, fria terminen speciellt. Även om jag har drömamr om washington. Sen är det snart påsk, det är trevligt, och snart är det söndag, då träffar jag jennpa och det har jag längtat efter.

det är synd att det inte är jag längre. det tycker jag verkligen.

tänka sig

mina arga lappar som skrevs igår gav resultat, idag när jag gick ut så var all disk borta.
Skönt att den svenska modellen bevisar sig fungera!

enamorado! totalmente

vem måste se nine?
jo.. jag! lätt.. ja menar.. varför kan hon inte bo i karlstadthis is a kitchen, not a play house

this is not okay and you know it


så lät mina arga meddelanden idag, för nu brast det, mitt kök ser ut som helvete och det är fan inte okej att bara lämna grejer. speciellt inte i flera dagar. Svensken i mig kom fram och den arga lappen skrevs. Men så är det, nu blir jag förbannad.

så kan man lägga tisdagen till handlingarna

med två positiva resultat idag, den ena är att mina böcker har kommit och ska hämtas på kronoparken imorgon.

och den andra är att vi har startat igång kompetensutvecklingsutskottet inom SVIK. Det känns otroligt bra. För jag tror att SVIK har så mycket mer än enbart fest, jag tror att vi kan bli ett ansikte utåt för studierelaterade frågor, att vi kan bli ett bra påverkansforum och ocjkså få möjlighet att själva få en bra komplement till den vanliga utbildningen. Den planerade stockholmsresan är jag otroligt nöjd över att vi kommer kicka igång planeringen till. Jag är en glad ordförande för en glad studentförening idag. Det är bra!


var våren vår

nu tycker jag att det kan sluta vara kallt. att det blir vår och att solglasögonen kan åka fram.
Jag är trött på kylan, ordentligt trött på kylan, och hoppas en aning att vädret är bättre i malmö och i vänersborg.


i know it isn't right

but i want to tell you that i love you
still

när inte ens kafka kan få en att somna, vet jag inte vad som kan. Här sitter jag i alla fall, mitt i natten och förösker somna, har en av de där tillfällena då man bara inte är trött, vilket är otroligt jobbigt. Jag har en lång dag imorgon och jag behöver verkligen sova. Men ja, det går inte så jag testade att börja att läsa kafka. "slottet" verkar vara helt okej, men oerhört svårsmält litteratur absolut. Får försöka lite till och se om john blund tittar förbi.

jag tror kafka var en bitter man förövrigt..

beach2010

ska intensifieras med en vecka i barcelona
för om jag inte kommer till nice är detta det bästa alternativet
speciellt om man ska resa med hansson

Veckobrevet från Bryssel vecka 13 (29 mars-4 april)


Rådet för jordbruk och fiske möts den 29 mars. Jordbruksministrarna ska framför allt diskutera en bättre fungerande livsmedelsförsörjningskedja i EU.
I veckan som gick sammanträdde rådet för utrikes frågor (FAC) och rådet för allmänna frågor (GAC). På dagordningen för FAC stod bland annat en diskussion inför den internationella konferensen om Haiti samt slutsatser om Afghanistan. Allmänna rådet förberedde det Europeiska rådet den 25-26 mars. På Europeiska rådet diskuterade stats- och regeringscheferna ekonomiska frågor, EU 2020 samt klimatfrågan.


Rådet för jordbruk och fiske, 29 mars
Jordbruks- och fiskeministrarna ska diskutera slutsatser om en bättre fungerande livsmedelsförsörjningskedja i Europa samt om framtiden för marknadsstöden. Slutsatserna om livsmedelskedjan utgår ifrån den diskussion som hållits tidigare om kommissionens meddelande om samma fråga vilket presenterades i december 2009. Slutsatserna om marknadsstöden är en sammanfattning av den diskussion som ministrarna hade i januari.

Utöver detta kommer ministrarna att ge sin syn på meddelandet om EU 2020.


Veckan som gick

Rådet för utrikes frågor, 22 mars
Höge representanten för utrikes frågor Catherine Ashton och kommissionär Kristalina Georgieva med ansvar för bistånd och humanitärt arbete, redogjorde för deras besök på Haiti. Rådet gav HR Ashton mandat att föra EU:s talan vid den internationella konferensen i New York om återuppbyggnaden av Haiti. Ministrarna poängterade att det är väsentligt att planera för en långsiktig återuppbyggnad under ledning av Haitis regering. Även Dominikanska Republiken måste tas i beaktande då landet har bistått Haiti under den akuta situationen trots att landet har härjats av orkaner och kraftiga regn.

Rådet välkomnade i rådslutsatser utnämningen av den tidigare litauiske utrikesministern Vygaudas Usackas som EU:s särskilde sändebud i Kabul. Usackas närvaro ger EU:s en starkare röst i arbetet för Afghanistan. Första prioritet för arbetet blir att följa upp EU:s handlingsplan. Rådet diskuterade även den internationella Afghanistan-konferensen i Kabul som ska följa upp de prioriteringar om utvecklingen i Afghanistan som man kom överens om vid konferensen i London.

HR Ashton och kommissionär Georgieva har även rest tillsammans i de jordbävningsdrabbade områdena i Chile från vilket de återrapporterade om läget. Utrikesministrarna diskuterade de insatser som EU hittills har gjort samt det fortsatta stödet för Chile.

Kommissionen återrapporterade från mötet med Ukrainas president Viktor Janukovytj som besökte Bryssel tidigt i mars då han träffade höga företrädare för såväl kommissionen som Europaparlamentet. Utrikesministrarna poängterade behoven av reformer för att åstadkomma politisk stabilitet samt viseringsförhållande med EU. Moldavien diskuterades för att uppmärksamma den nuvarande regerings avsikt att anta en ny konstitution genom en folkomröstning före ett nytt val till parlamentet. Ministrarna tog även upp tvisten mellan Schweiz och Libyen mot bakgrund av de effekter som dispyten kan komma att ha på Schengenområdet.

Under lunchen diskuterade utrikesministrarna utvecklingen i Mellanöstern i närvaro av kvartettens sändebud Tony Blair. HR Ashton återrapporterade från sin nyligen genomförda resa i Gaza. Ministrarna uttryckte oro över den nuvarande utvecklingen på Gaza.

Tillsammans med EU-ministrarna från allmänna rådet diskuterade utrikesministrarna frågor kring hur den europeiska utrikestjänsten (EEAS) ska organiseras, delvis som en uppföljning av Gymnich-mötet. Medlemsländerna var överens om att det måste byggas upp en stark utrikestjänst.


Rådet för allmänna frågor, 22 mars
Den viktigaste punkten på dagordningen var förberedelserna av det Europeiska rådet den 25-26 mars. På dagordningen till Europeiska rådet stod de ekonomiska frågorna samt efterföljaren till Lissabonstrategin, EU 2020. Även klimatfrågan diskuterades.

Tillsammans rådet för utrikes frågor diskuterade EU-ministrarna frågor kring hur den europeiska utrikestjänsten (EEAS) ska organiseras.


Europeiska rådet, 25-26 mars
Europeiska rådet diskuterade Europeiska unionens nya strategi för sysselsättning och tillväxt. Man enades om huvudinslagen som inkluderar kunskap och innovation, en mer hållbar ekonomi, hög sysselsättning och social delaktighet. Mot bakgrund av de överordnade målen ska medlemsländerna fastställa sina nationella
mål, utifrån sina olika utgångslägen och nationella förutsättningar. Stats- och regeringscheferna förde också en diskussion om konkurrenskraft, en kritisk aspekt av Europas tillväxtutsikter. Ett medel för att nå de uppsatta målen är att EU ska eftersträva en sysselsättningsgrad på 75% för kvinnor och män i åldrarna 20-64. Rådet diskuterade också hur god beredskapen är inför nästa G20-möte.

I fråga om klimatförändringarna enades Europeiska rådet om att det nu är nödvändigt att få in en ny dynamik i förhandlingarna, och man kartlade de kommande etapperna.

Europeiska rådet kom till viss del att präglas av Eurogruppens diskussion om behovet av en sund nationell politik enligt överenskomna regler med gemensamt ansvar för den ekonomiska och finansiella stabiliteten i området.

Vad gäller Greklands finansiella situation så är nu medlemsländerna i euroområdet redo att bidra med samordnade bilaterala lån som en del av ett paket med en betydande finansiering från Internationella valutafonden. Större delen utgörs av europeisk finansiering.


Europaparlamentet
I veckan som gick höll Europaparlamentet mini-plenarsession. Ledamöterna diskuterade som första institution prioriteringarna för budgeten för 2011. Ungdomar, ekonomisk återhämtning och forskning är områden som parlamentet särskilt ville belysa. HR Ashton gästade parlamentet och diskuterade formen och uppsättningen av den nya Europeiska utrikestjänsten. Budgetansvaret för den nya strukturen och frågan om vem som ska ersätta HR Ashton vid hennes eventuella frånvaro, var exempel på frågor som ledamöterna oroade sig över.

Vidare beslutade budgetkontrollutskottet att skjuta upp beslutet att ge Rådet ansvarsfrihet för sina räkenskaper för budgetåret 2008. Detta på grund av vad utskottet beskrev som brist på öppenhet och dåligt samarbete från Rådets sida.

Europaparlamentet håller stängt nästa vecka och öppnar åter den 6 april.

Nästa veckobrev kommer vecka 15 (12-18 april).

det är dags att tänka efter..

fundera över livet i största allmänhet
framtidsdrömmar i synnerhet

måndag

måste verkligen se till att det händer saker från vecka till vecka, för nu är det bara ytterligare en vecka att lägga till handlingarna, och jag känns varken klokare, lugnare eller visare. förmodligen är jag det.. men det känns inte som det. Idag blir det besök på kommunen, och eventuell klipptid också. Jobb senare ikväll.. och denna måndagen kan glömmas bort.

Jag börjar veckan med att längta tills torsdag och senare söndag!


kravallen
dagen efter

idag mår man som man förtjänar
men roligt det hade jag absolut.

från det ena till det andra så är det otroligt långt att gå från basungatan upp till campus.

insikt

 

Den döda fisken följer strömmen
Den som lever simmar i motsatt riktning

 


kravallen ikväll...

och opeppad till max är jag, men det ska ändras på. Om förfesten börjar klockan 2 då finns det inte så mycket mer att göra än att se till att komma i stämmning. Kameran ska med, overallen ska på och livet ska njutas. Vem har egentligen sagt att vara student är jobbigt, det är fullt ös medvetslös mestadelen av tiden, men skulle aldrig hoppa av tåget, trots opepp vissa stunder. 

sen måste jag se till att fixa cykeln, vill inte betala för mer busskort..

all you need to live

så har man varit duktig, och betalat räkningarna för denna månaden. 4500 drygt försvann från mitt redan så tomma konto. men ja, jag har mat i frysen, jag har betalat resan till malmö, jag anar inga extra stora utgifter i april då overallen är betald. Men det är fortfarande inte kul, jag hoppas på att i april så får jag lite extra pengar från jobbet, då blir livet en aning lättare.

off.spring in picturestecken från ovan?

har lyckats skära mig två gånger på loppet av 15 minuter.
är jag omedvetet självdestruktiv.. och varför?

off.spring twenty ten

avklarat. och mer än nöjd, dock otroligt slutkörd efter allt vad den här dagen har krävts, av planering, tid och engagemang, men är fortfarande supernöjd över att den blev hur lyckad som helst. Proffsig rent ut sagt. Nu blir det att ladda om för kravallsittningen imorgon. och eventuell utgång på koriander ikväll.


overall över allt

ja men nu har man fått overallen som jag sagt tidigare, och även provat den, den sitter en aning tight, men då prövade jag med jeans, får köra utan helt enkelt., och laddad som fan för pimpningen av overallen det är jag. På lördag kör vi!

yes, äntligen!

så tog jag tummen ur och åkte och tränade, första gången på mycket länge, det känns fint. Det känns bra. Det känns som att jag är på gång. Nu gäller det bara att inte tappa det här.

malmöbiljetten är bokad, någon som har förslag på vad man kan göra i göteborg 40 minuter?

crazy but i believe

så var det låning idag då
och genast så blev det utgifter..

400 spänn på overall
160 på tyg och tyglim
100 på pizza
150 på sittningsdryck

det vill säga 810 spänn bara sådär, på ingenting. det är 10 % av hela min månadsinkomst, plus så måste jag betala min biljett till malmö, och hem till vargön, sen blir det hyra, telefon, böcker med mera som ska betalas..
sjukt det där alltså. Tack och lov så kommer april bli mer okej, då har jag fått pengarna från jobbet. men i alla fall. Grönsaksoppa och nudlar kommer jag nog aldrig ifrån.

twilight

en aning pinsamt absolut.. men jag fick boken, mest på skämt, i present och lovade att jag skulle läsa den. Nu har jag gjort det och måste motvilligt erkänna att jag inte kunde lägga ifrån mig den, varför har jag ingen aning, den var inte direkt bra.. extremt töntig egentligen.. men läst den, det har jag gjort nu. och jag ska nog läsa resterande delar med, bara för att. och kanske se filmerna med.. men bara kanske


vem är du?

du börjar skrämma mig, på riktigt.


trött, tröttare, magnus

känner att jag går och lägger mig innan kroppen och hjärnan kapitulerar.
imorgon blir det upp äckligt tidigt för att dra ner till stan, sen tillbaka till uni och off.spring möte, sen föreläsning med den fantastiska maria wetterstrand och efter det blir det jobb med off.spring innan jag äntligen kan åka och träna.
Fin torsdag ser det ut som.

Onsdagen har bestått i att all överskottsenergi är förbrukad och jag är missnöjd, otroligt missnöjd över min prestation på jobbet.. jag kom över första provitionsgränsen och det är ju bättre än igår, men fan så mycket sämre än förra veckan. hur som helst.. jag jobbar, jag tjänar pengar: that's it!

känsla idag:

och hjärtat slår ett slag för var förlorad dag

är det inte lite cheesy, fast fortfarande rätt okej för en onsdagsmorgon. men han är ju lite patetisk.. men vem är inte det säg


Godmorgon förresten, det regnar ute och jag välkomnar regnet med öppna armar! äntligen kan snön försvinna och våren komma. Det känns fint, jag vet inte hur längesen det var jag längtade så mycket till att kunna äta glass ute på en gräsplätt och tycka att livet är bra fantastiskt. men livet är rätt bra oavsett, ja menar, vad gör lite snö och lite kyla när det är inombords man känner något. Det kan lika gärna vara vinter utomhus, men i mitt hjärta är det vår, så är det. (och jag översatte lite där från engelskan)

quiero ir a barcelona, ayer si fuera posible.

how you make me feel


crappy crap

skitdag på jobbet idag
inte alls bra..

men imorgon är det en ny dag! alltid en ny dag
no he dejado de esperar

fettodräkt

jag måste verkligen ta tag i träningen igen, det börjar imorgon
nu har jag inte tränat på två veckor, det är alldeles för lång tid, men det är förvisso mitt egna fel, då med tanke på vad jag har på armen så får jag inte. Men imorgon är det okej igen, så då är det dags att ta på sig träningsoverallen och ta tag i kroppen som ska bli trimmad tills sommaren och till nice igen. Det ska gå!

reser mot nya horisonter

jag tycker inte om att jag fortfarande är fast, men att erkänna det själv är väl första steget kanske. Hur som helst måste det bli bättre, och enda sättet att få det att bli bättre är att blicka ut mot nya hrisonter, nya drömmar och nya mål. Livet är och ska fortsätta vara, fantastiskt!

åh jag önskar du finns kvar
när solen stiger
när natten blivit dag, vill du ha mig då?
för jag vill öppna mig för dig
när solen stiger
och när månen blivit hel, vill du lyssna då?

talk to the elbow

because the hand is on vacation..

nej men på riktigt.. vad är det som är problemet egentligen? en måndagskväll full med tvtittande är vad jag behövde. och behöver. så det är rätt skönt att jag slapp jobba. men oavsett så är det fullt upp denna veckan. med skola, jobb, möten, off.spring kravallsittning och en massa annat

jag har cravings you know

el lunes


idag skulle jag jobba, trodde jag, men var uppenbarligen inte bokad
så jag fick gå hem, så här sitter jag, så då får man plugga istället

frågan är, vad ska man äta idag?

..

har jag fel när jag önskar att du fanns här hos mig

HT 10

tog slag i saken och anmälde mig till rättsvetenskapem för höstterminen nu. Det är förvisso fram till den 15e april, men kände att jag lika gärna kan anmäla mig nu, med tanke på hur lat och seg jag är annars (plus att jag missade att anmäla mig till nektentan)

Men nu sitter jag här och bläddrar på lite olika fristånde och distanskurser på halvfart som man kan läsa utöver. Jag vet att man löser statistik på andra pol kand program och därav så är det lockande (eller mer övervägande) men är sugen på något annat, retorik II går inte förrän på våren.. men har ni några förslag på något roligt.. eller tar jag mig vatten över huvudet

tre

tre ynka dagar tilsl pengarna kommer. jag måste verkligen lära mig att hushålla med pengar.. men vet inte riktigt hur man gör.. det är jobbigt! Men ja, tre dagar det tror jag att jag kommer klara av. 7 kronor om dagen att lägga på onödig lyx det tror jag kan fungera.

maybe this time

vilken underbar morgon!!!


om man nu ska vara realistisk för en stund så nej, det är ingen underbar morgon och knappast någon underbar vecka. Eller snarare så kommer det vara fullt upp. Plugg måndag-onsdag, jobb måndag - torsdag, offspring på fredag, maria wetterstrand på torsdag, kravallsittning på lördag.

Men med kaffe går allt, visst är det så!


nothing better

min morfar är lite av min idol
och jag tycker om honom.


there's always tomorrow

jag vill tillbaka till göteborg. Jag vill bort från karlstad och all denna snö som fortsätter att komma. Det är dags för vår nu, det är dags att sitta utomhus och dricka kaffe och det är dags att mysa i värmande sol. Det ska vara slut med att förfrysa tårna av sig och rumla runt i snö och halka på alla dessa isfläckar. Jag vill tillbaka till göteborg, där var det varmt, där var det isfritt och det var trevligt.

Jag var ju i göteborg, fredag-lördag. I fredags begav det sig till wendelsberg och hållandet i UNF:s ombudskurs, samt en hel del annat, men främst. Jag blev rätt nöjd över ombudskursen, men på grund av den sena tidpunkten och att det är inte kul med att lyssna på en pratglad kille en fredag, speciellt inte när man är 14 så gick det kanske inte hem fullt ut. Men jag är nöjd med den, absolut.

I lördags så sa jag hejdå till de som var där "på riktigt" så de fick hålla sitt distriktsårsmöte ifred, och istället så begav jag mig in till göteborg och kvalitetstid med kusinen, hennes flickvän och kusinbarnen. Det blev en tripp till universeum, alltid lika roligt att träffa dem, även om det inte blir så ofta längre, och inte alls lika ofta som jag vill.

Men det är ju lite av ett återkommande tema i mitt liv, att sakna människor som jag alldeles för sällan träffar.

hemkommen från göteborg

och jag är nyförälskad
i staden
i rörelsen
i livet sig självt

mer berättar jag imorgon.

tempel

måste erkänna att temel var lite av en besvikelse igår, samtidigt som att ja, det var fortfaranade roligt att ta på sig dansutstyrseln och dansa gärnet. Men nästa gång ska allt ytterligare en växel sättas in, och då utan all denna alkohol, man dansar aldrig nykter någonstans.. det får det bli ändring på.

it is there in black and white

 


second time around

beger mig till göteborg fredag-lördag
ombudskurs för UNFälvsborg står på schemat, och jag är en aning nervös, det måste erkännas. men ja, det är mer trevligt, absolut! Kommer bli roligt att träffa alla människor, varav vissa man inte träffat på två år. Läskigt det där egentligen hur vägarna i livet korsas och hur många människor man möter. Jag trivs i mötet med andra människor, det är en sak som är säkert.


säg hej då till illussioner

 

Something has changed within me
Something is not the same
I'm through with playing by the rules
Of someone else's game


utgång på ingång

med 24 kronor kvar på kontot så är tanken att jag ska in i dimman
tempel står på att göra listan!


makroekonomi

och jag förstår sådär hälften av alla ord som sägs.
Bland annat funderar jag om tecknet för pi och inflation är densamma?
Hur räknar man ut inflation? vad är en BNPdeflator och skillnaden på nominell och real BNP..

Men jag har tilltro till mig själv, och känner att dethär kommer ge mej en nystart. Jag ska ge mig hän åt ekonomiska studier och låta resten av livet komma i andra hand. OM jag klarade microtentan är det av ren tur och inget annat, jag tänker inte förlita mig på lady fortuna denna gången.

try defying gravity


marionett, vem har du gett dina trådar

det är livet som går framåt, på något sätt.
men ja det finns fortfarande en del pusselbitar som ska läggas.

introduktion i macroekonomi idag, sen blir det jobb

nu när man ändå talar politik.

Vad händer med Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna? Är det bara tomma ord och gamla fasader? Finns det politik bakom partierna eller är det bara en stor blå sörja?Eller ja, det är ju snarare orange än blått... men i alla fall.

man, man, man, man, man, man, kvinna, man, man..

idag tittade jag på en interpellationsdebatt om kvotering och ja, jag är en aning skeptisk till kvotering. Men jag tycker det är bra att man ser problemet att kvinnor skjuts bort från maktpositioner av den enda anledningen att de är kvinnor. Att män ger makt till andra män är en samhällsförankrad sanning och så länge som man inte gör något åt det så säger man att det är okej.

Där välkomnar jag förslagen att staten reglerar och garanterar ett utrymme för båda kön i grupper som har en maktposition, så länge som det inte är en självklarhet, men jag tror också att genom att lagstifta om kvotering i bolagsstyrelser så kommer fler kvinnliga förebilder träda fram vilket ger ett uppsving i fler kvinnor som söker utbildningar och jobb på mansdominerande områden.

Lika mycket är jag också öppen för förslag om kvotering på sjuksköterske och förskoleutbildningar, där män är underrepresenterade. Ett jämlikt samhälle ska vara jämlikt på alal stadium, det handlar inte bara om i maktpositioner.

men det är en lång väg kvar innan vi kommer få en fullständig jämvikt bland kvinnor och män, det är lång väg kvar innan kvinnors kapacitet likställs med mäns, och mäns kapacitet likställs med kvinnans. Men vad historien har visat oss att en mansdominerad värld förblir en mansdominerad värld och med demokratiska styrmedel för man utvecklingen framåt. Ett lagförslag om kvotering är en början, ett steg på vägen. Att skynda på processen till det samhälle som vi alla eftersträvar, där man räknas efter sin förmåga och sin kapacitet, sitt engagemang och sitt driv mer än om man heter Carl eller Carina.

idag

idag vill jag till prag

debattämne under retorikkursen

Storsatsningar på vindkraft

Bör vi satsa på vindkraft för att komma ifrån de fossila bränslena? Vilka framgångar har man haft hittills med alternativa energikällor i Sverige och i andra länder? Vad talar emot vindkraft? Var ska vindkraftverken placeras – i bebyggda trakter eller i vildmarken? Förfular amläggningarna landskapet så mycket att det är skäl nog att avstå?

kan det bli mer perfekt för lilla magnus?


lyckorus


mirakel

jag tror fan att tentan gick bra, 20 poäng måste jag ha fått. det känns som det gick vägen, att indifferenskurvor, monopol, budgetlinjer och perfekt konkurrens satt i huvudet. Jag känner mig som fan glad alltså. Tänk. tänk om Gud var med mig idag och tack ni underbara som höll tummarna!

nu får vi se om tre veckor om ni hade rätt.


this is my time, my friend

så var det dags
att göra tentan för omtentans skull

lycka till, till mig själv!

så är det bestämt

jag ska till malmö över påsk, det känns fint!


men det är tråkigt att inte vara hemhemma, det finns folk jag vill träffa
mer än något annat

did you give the world some love today babe?

paus i pluggandet med på spåret, finns nästan inget bättre tycker jag.
funderar också på att bli fruktplockare i chile eller nåt
ja menar. varför inte?

Gud, min Gud. Du har övergivit mig

11:55
tanke just nu: tentan kan dra åt helvete - jag kan dra åt helvete
12:08
tanke just nu: hur är formeln för elasticitet?
12:33
tanke just nu: varför har jag inte pluggat tidigare för?
14:15
tanke just nu: vad är egentligen meningen med att räkna ut elasticitet och jämviktspris?
14:55
tanke just nu: hjulet snurrar men hamstern är död
16:04
tanke just nu: vad är priselasticiteten vid jämviktspriset?
16:35
tanke just nu: är jag värdelös för att jag inte förstår dethär?
17:33
tanke just nu: ja men det här kanske går bra ändå
17:55
tanke just nu: helvete heller att det här kommer gå bra, jag är värdelös
19:26
tanke just nu: okej då, så värdelös är jag inte, jag är faktiskt rätt bra

en dag kvar till tentan

plugga som ett as, det är roligt
microekonomi, microekonomi, microekonomi. Gud vad jag älskar microekonomi!

ett paket till lilla jennie...ja, jag tror på mirakel
vart kommer du ifrån?
din sexiga grej
sexig grej, sexig grej

sen dansar vi, i sann telletubbiesanda i varsitt rum, i varsinn stad, vid varsin skärm. Men jennpa, du är alltid lika nära ändå. Vänskap går inte att distansera. Jag saknar dig här sörru

en söndag i raden

och idag kom mamma och hälsade på, eller ja hon hälsar fortfarande på.
Vi har hunnit med en del idag faktiskt, och föräldrar är bra trevliga måste jag säga. Vi har bland annat fikat, shoppat och spelat bingo. Och imorgon ska vi hinna med att handla mat till mig, det ser jag fram emot. Men det är fint att bara ha familjen nära ibland, det enda som saknas nu är amanda. det hade vart toppen. men nej, katten fick stanna hemma.

take the chance

bollen ligger hos dig nu

buenos dias!

hoy, mi madre viene para visitarme :)

men först ska jag städa och göra lägenheten respektabel. Och plugga borde jag göra också, men nej.. det kommer en annan dag, det är fint mange.. skjut upp saker. livet blir så mycket enklare då. blir det inte det?
- nej det blir det inte!

men hur som helst. dags att starta dagen, till er alla, en riktig god morgon!

fast du hade viskat kom


hacer bromas

no he dejado de esperar


en lördag i raden

plugg och städning stod på schemat idag, enbart plugg och städning.
Hur långt kom jag? gissa..

precis! typ ingenstans.Men jag är i princip färdig med ombudskursen, det är framsteg. Men pluggandet har blivit ett fiasko och jag tycker inte om att jag är såpass likgiltig när det kommer till microtentan och studierna över lag, det är mycket pengar som framtidsmagnus har investerat i det här, då får nutidsmagnus se till att fixa det så att man kan sen kan få ett välbetalt jobb och betala tillbaka sina studielån. Men som jag håller på med nu, det är i allra största grad pinsamt.

Sen det där med städningen, det ordnar jag imorgon innan morsan kommer. det ordnar sig fint.24 kvadratmeter tar ungefär en timme att städa iordning och disken tar en kvart att diska upp. för trots att jag är kille, trots att jag är 21 och singel så vill man ju ändå visa upp ett någorlunda respektabelt hem till sin mamma. Även om jag trivs bättre när kläder är utspridda lite överallt och jag dricker ur fem kaffekoppar och 10 glas samtidigt.. jag hoppas att jag inte äcklar er nu, jag är trots allt väldigt trevlig.

sen blev det melodifestivalfinalen ikväll.
vi hejjade allihopa på salem al fakir men kunde glädjas ändå, det är ju trots allt mest trams.. lite smålöjligt, lite småhypat, men ändå en tradition med gamla anor och folkfestsfaktorn är ju relativt maxad.


..

Did you ever know that you're my hero,
and everything I would like to be?
I can fly higher than an eagle,
'cause you are the wind beneath my wings.

It might have appeared to go unnoticed,
but I've got it all here in my heart.
I want you to know I know the truth, of course I know it.
I would be nothing without you.

green and blue and red and...

trio10 var som en färgpalett igår.
svikfest med tema färg! det var mer än trevligt.

idag är det nya tankar som gäller. Jag måste ner till konsum
på något sätt så har jag tappat bort ett paket ägg, en paprika och en purjolök

filmtips

när jag fyllde år så gick vi på spontanbio, för att göra något särskilt och minnesvärt. Inte trodde jag att jag skulle få se en av de mest fängslade, rörande och vackra filmer som jag någonsin har sett. Och jag vill bara promota lite extra för den här. Den är brutal, men fantastisk. Och den har vunnit en oscar.

Precious


med sarkasm kommer man långt

men hos mig har det nått gränsen, jag är urless på det just nu.
bollen ska inte ligga i mina händer. Jag har kanske äntligen fattat

we'll climb so fast
to fall again
but not for me, not this time.

fredag

idag så står microekonomiplugg på schemat, och powerpointpresentation ska göras för ombudskursen. men ikväll smäller det och det blir verksamhetsårets första SVIKfest, med temat "var en färg" vilket är oroligt trevligt! Vi får hoppas på att den blir legendarisk, men med introduktionen av svikatres kan det inte gå fel.

men nu återgår vi till pluggandet ett tag. Det blir kul :)

höjden av vuxenhet

pensionärsmagnus har nu gjort skäl till namnet.
jag har köpt en gjutjärnsstekpanna, det är vuxet!

men.. nejje!

fan, fan, fan, fan, fan
jag glömde anmäla mig till microtentan. Sista anmälningsdag var igår och jag glömde totalt bort det. TYPISKT
men ja, nu får man hoppas på att det finns plats åt mig ändå, men det är ju inte säkert. Åh vad jag hatra mitt disträa jag ibland. Det här är inte roligt.

humor, gammal förvisso

men fortfarande är det här stor humor
jag älskar det!


humor, gammal förvisso

men fortfarande är det här stor humor
jag älskar det!


den stora födelsedagspresenten

jag ska idag, klockan 12:00 sätta mig ner och få inpräntad för livet en ny tatuering. Jag är nervös, exalterad och tycker det kommer bli otroligt roligt. Jag har funderat på motivet i ett och ett halvt år ungefär och tycker att nu, äntligen, är det dags.

Bilder kommer ikväll när den är gjord. Men här har ni i alla fall motivet!

 

och såhär ser den ut på riktigt!


födelsedagen

 • födelsedagsväder (fint)
 • födelsedagsfina människor
 • födelsedagsföreläsning
 • födelsedagskladdkakekäkande
 • födelsedagsfika
 • födelesdagspresenter!
 • födelsedagsbio (precious)
mycket trevligt må jag säga!

i väntan på 21

så är sista dagen på första året som vuxen snart slut..
det känns ju inte sådär viktigt egentligen

men så är det :)


slutspurt

en vecka nu, sen är det tenta!
och när i helvete ska jag hinna plugga?

nej, varje vaken tanke ska skänkas nationalekonomin!


håll i dig nu

för ett år sen, i strålande sol, efter  ett antal glas cava satt vi utanför freixenetfabriken. njöt av livet i största allmännhet och jag njöt av sista dagen som tonåring i synnerhet. Hela tillvaron var bekymmersfri och jag älskade verkligen den dagen, för ett år sedan.

Det var också den dagen som jag på riktigt förstod att det var på riktigt, och då, där på perrongen, på kvällen som jag såg hur drömmar hade blivit verklighet. En verklighet som idag är nostalgi. Jag saknar den känslan, jag saknar den dagen. Jag saknar att vara flera hundra mil hemifrån men samtidigt vara så nära man kan vara.

Och idag, ett år senare sitter jag där jag inte trodde jag skulle sitta. Men lycklig. det är jag absolut. Nostalgisk må hända, men vad kan man annars vara, när livet fortsätter.

oscarsgalan

året då jag tycker att man lever som sagt bara en gång.. och det har innefattat bland annat en bollywoodfilm och påbörjandet av sagan om ringen.men nu har jag också sett på en hel oscarsgala och är tyvärr inte helt frälst, vilket är synd. Dock så har det gett mig och vännerna som var över under kvällen lite uppslag på filmer som ska ses i år.

bland annat
 • precious
 • up
 • up in the air
 • the hurt locker
 • the blind side
 • a serious man
 • an education
 • invictus
 • the last station
 • the messenger
och självklart...

  nine


idolen!

Jan Eliasson

mannen, myten, legenden. Jan Eliasson

göteborg, älskade göteborg

lördag och jag befinner mig hos moster och ska alldeles strax borsta tänderna och bege mig med spårvagnen till linnéplatsen och andra dagen av UFS konvent här i gbg. UPF Karlstad finns ju liksom inte riktigt än, men oj vad vi har fått ett bra välkomnande.

Och jag har kommit på att utrikespolitik är något som får hela jag att bli varm, jag har hittat rätt. dessutom skiner solen.

Jag tycker inte om att jag saknar dig så fruktansvärt mycket..


in i dimman

det blir alice i underlandet ikväll
och uppenbarligen utgång på det.

riktigt fett najs, det som händer nu för lilla mange är att han tar en alvedon och fyller petflaskan med vin. Här kommer inga ursäkter. inga alls!

realisation?

jag är en lat människa, en extremt lat människa. Jag skulle ha städat och pluggat idag och knappt kommit halvvägs med något, nej jag har i och för sig tvättat. men det är allt. Jag måste plocka iordning i rummet, dammsuga och göra det fint, för i helgen är jag inte hemma.

Jag är i göteborg. Och kommer hem sent på söndag och då är det oscarsgala som gäller. Så då måste det se respektabelt ut i mitt hem.. men det gör det inte. så jag skäms en aning för mitt beteende. det gör jag verkligen. men kan faktiskt skylla på att jag inte mår sådär hundra som jag egentligen vill göra. Men negativitet drar ner en bara, det är inte okej.

visa mig himmelen


skiftessittning

så mycket sittning blev det inte, men god mat och trevligt sällskap gör mycket för att få en fantastisk onsdagskväll. Bilder kommer så småningom.

Nu är det i alla fall helklart, överlämningen är färdig och SVIK är i den nya styrelsens händer. Men jag har stor tilltro till oss och föreningen, oavsett om vi är små i förhållande till andra, finns viljan finns också kapaciteten att bli större, växa och utvecklas.

2010 är året då vi ska sätta SVIK på kartan. Och vi har börjat bra, riktigt bra!

nej nej nej

jag är påväg att få en rejäl förkylning. jag nyser och jag är tjock i huvudet, och     det kommer så otroligt olägligt. Jag har i princip inte vart sjuk sen förra året och att kommer nu när jag ska iväg på konvent i göteborg. det är så jävla surt. Jag köpte mig nyponsoppa, tog fram nässprayen och alkogelen, allt för att förhindra den här äckliga förkylningen. jag har faktiskt inte tid till detta. nej nej nej


nemen hejsan!

tisdag redan, imorgon har halva veckan gått
och jag har fortfarande sjukt mycket att göra denna veckan, men skulle inte byta för något i världen, det är det som är så jävla skönt, att man faktiskt trivs såhär.

om en vecka är jag 21... det är sjukt, jag börjar fan bli gammal jag. Men, det är fortfarande skönt att "barnasinnet" är kvar, och min lust och längtan till att se alice i underlandet är otrolig. Jag måste bara se den, och jag måste bara se den nu. Någon som vill hänga på? Snälla? :)

jag jobbar nu också, och det känns hittils bra

hemska magnus och hans humor

är en brutal sådan, men jag trivs med den, absolut
men människor utan självdistans är hysteriskt roliga
och kanske är det därför ett av favoritprogrammen är american idol?


livet är en fest och fyllan värmer bäst

festbilder från lördagsfesten, skulle blitt fler men vi hamnade i dimman ganska fort och i dimman finns inga kameror, så enkelt är det.
 burn burn burn

mot uni och vidare!

i missed my turn to smoke but i feel fine


RSS 2.0