drömma och glömma!

nu fan är det dags, du har intalat dig själv detta i flera veckor, ja månader nästan. Du vet att tiden har vart inne sen länge att bara glömma och skita i det där. Du vet att det aldrig hade funkat ändå och att du ser gång på gång bevis att du inte är den rätta, så då är det dags. Du släpper taget NU, NU! Det finns en annan där, en mycket bättre och du måste inse att det är hon som är den du drömmer om. Det är första dagen på resten av ditt liv, sluta dröm i fantastier! Se din verklighet!

nollningskräftskivan

Våga Toga, tufft att vara full
kröka, pöka inget gulligull
jag säger - våga toga, tufft att vara full
kröka pöka inget gulligull

     

     

   


dagen D för ett år sedan

2008-08-30

[x] [x] [x] [x] [x] [x] [x] [x] [x] [x]

Nu kunde jag äntligen kryssa för den sista dagen, den sista luckan! Nu är det äntligen lördag och nu åker jag. Okej, det är en natts sömn och en sjuhelsikes massa hejdåande som ska göras innan jag halv sex sätter mig i bilen ner till flygplatsen. Men officiellt är det nu lördag och för mig känns det fantastiskt. Fast jag är så nervös att det har gått förbi maggropen och ända ner till lilltårna nu.

Malmöresan var hur bar som helst och riktigt trevlig. Mer skriver jag inte för ingen orkar läsa en lång utläggning om vilken väg vi tog, vad vi åt eller vad vi köpte. Jag hade trevligt i vilket fall och Malmö är en stad som jag mycket väl skulle kunna flytta till. Fast sjuhelsikes vad motorvägar suger...

Fredagen har jag vart en bra dag. Hektiskt om inte annat så har jag både hunnit med att klippa mig, betala av skulder och lämna böcker men framförallt så har jag haft tid med att fika med underbara människor hemma hos
Fanny i Nossebro. Och vad kvinnan kan baka. 4 olika kakor/tårtor och jag kan lugnt säga att himmelriket var nära. Jag njöt i stora drag. En trevlig kväll, om än sen.

För jag hade nog gärna spenderat min sista kväll med familjen kanske, men i och för sig, de har haft sin tid på att umgås med mig och det är en dag imorgon också. Jag kommer hälsa på morfar imorgon innan jag åker och dessutom så ska jag faktiskt in till stan och hämta cykeln tidigt tidigt imorgon. Okej, jag borde sova först. Vilket jag ska göra nu hade jag tänkt. Min sista kväll i min egna säng och det känns ju både bra och dåligt. Snälla du låt tiden gå fort så jag kan bli den där
barcelonabon någongång.


tänka sig vad tiden går fort och hur det med omstarter och utveckling går i ett. För ett år sedan var jag på väg på det stora äventyret i barcelona, nu är jag i karlstad och ännu ett äventyr har börjat. Jag blir smått sentimental när jag tänker på det, det blir jag men det känns faktiskt sjukt bra! Att inte veta vad man ger sig in på är det som är grejen, och där för ett år sedan hade jag packat mina väskor och skulle åka till barcelona och lämna allt bakom mig, det gjorde jag också. Men jag visste inte att jag skulle komma tillbaka, men det gjorde jag.

Och nu läser jag politik och statsvetenskap och tar tag i alla lösa trådar av mitt liv.

konstig dröm

jag tänkte bara berätta vad sena kvällar kan göra med ens sinne.

Inatt drömde jag om at jag var på cykelsemester, eller hade flyttat någonstans i alla fall. Och tillsammans med SVIKarna så cyklade vi och bodde vi i ett hus, mycket likt den korridor jag bor i nu. Vi hade vart på cykeltur till en autobahnrestaurangliknande ställe och där hade jag köpt hockeypulver. hur som helst, när jag kom tillbaka så hörde jag en konstig signal som jag först inte uppfattade, men som var porttelefonen. Jag gick ner och där stod en man i brun kostym som hade med sig en folder. Han frågade mig om min cykel och om jag hade en plastkorg och pakethållare av plast, och jag svarade att nej det hade jag inte och om han inte trodde mig så skulle han kunna få se min cykel, som var fylld av massa saker i korgen, bland annat mammas plånbok. han försvann men istället kom christina schollin dit. Och hon frågade samma saker, men på ett såntdär extremt trevligt falskt sätt och sen klämmde hon ut sig att jag skulle kunna bli polisanmäld för min cykel, den lät för mycket och störde ordningen i huset. Jag skulle ta bort eller byta ut min cykel om jag inte skulle bli kastad i fängelse för det faktum att min cykel lät när jag trampade på den.

Om någon kan tyda drömmar så får ni gärna förklara detta för mig. 


saturday

ska alldeles strax hoppa in i duschen och dra ner till biblioteket i stan och hämta ut en bok. sen blir det mina vänner att börja på alvar öppna böckerna. Ikväll är det kräftskiva och det är egentligen även brännbollsturnering just nu, men den får jag faktiskt lov att skippa. 

så bort från datorn och börja dagen, biblioteket stänger 3 och då vill jag änna redan vara hemma :-) 

ja och just det ja, blue moon var skitkul igår. Men det snackar jag mer om sen

in karlstad: the partey!

jag säger bara att nollning is the shit! Festen bara fortsätter och nu, nu är det dags för mig att ta lite bilder på vad vi gör. Kameran har jag ju glömt 4 dagar av 4 vilket inte är okej, men idag är det förfest och sen välkomstfest på blue moon bar! Alcazar på scen och jag tror på ett sjuhelsikes röj.

Igår så var det barrunda (utan togan) och karlstads uteliv är några (ganska många) snäpp bättre än trollhättan och vänersborg. innan detta så har det vart fest på nöjesfabriken, rundvandring och femkamp på gubbholmen. Det slår nästan studentveckan i galet festande, och jag jag bara hänger på.

men... nu ska jag nog ta och börja dagen, hämta böcker och kanske ta en fika inne i stan. mat är i alla fall prio ett!


my place!

sådär, vad ni alla har väntat på
min lya på 24 kvadrat!

just come and visist!

6 hours to take off

YES jag klarade det! det är värt stående ovationer från alla som känner mig, och från alla andra med. Jag vaknade i tid, hittade till rätt sal och var med om min första föreläsning på Karlstads Universitet. Nu har det börjat sådär påriktigt. Och om 6 timmar så ska alla polkandare mötas utanför huvudingången med ett lakan och nollningen kan ta fart och mina första trevande steg med dem som ska bli min familj börjar ordentligt. Jag räknar inte denna förmiddagen sådär eftersom alla var supernervösa och väldigt reserverade, det var alltså inte bara jag som var den enda personen som blir extremt blyg i början av mötet med andra människor - det tyckte jag var skönt.

Igårkväll så var det födelesdagsfirande på min korridor. Min granne fyllde 23 och det bjöds på tårta och saft. Ett sjukt bra tillfälle att snacka lite med de andra som bor där och jag kan nu konstatera att jag bor i en internationell korridor tillsammans med 5 iranier, 1 fransyska, 1 tyska, 1 kanadensare och 4 svenskar. Det kan finnas fler som jag inte sett, och någon siffra kan vara fel också, jag pratade inte riktig med alla igår. Men jag är i rätt rikting i alla fall.

Karlstad i sig är en mycket fin stad, det tycker jag verkligen. det enda jag är trött på är att det är långt till konsum och det innebär motion något som inte uppskattas direkt... men man biter tag i det sura äpplet och promenerar, igår had ejag inget annat val då toapappret var slut.

Föreläsningen som jag hade idag var lite av introduktion och jag är sjukt exalterad, politiska teorier och idéer är något som jag blir sådär smått pirrig i magen av och professorn/läraren (vad är skillnaden) som vi kommer ha i dessa 2 första delkurserna verkar vara en såndär som jag kommer bli när jag är i den åldern, sympatisk småvirrig och oerhört engagerad, det gör mig ännu gladare, det gör det!

Ikväll blir det nöjesfabriken och studiestödet har kommit, vilken tur jag har
dessutom skiner solen :-)

karlstad day 3

nu så har jag bott  på Duettgatan, Kronoparken, Karlstad, Sverige i 3 dagar drygt. Jag har hunnit prata sådär lite med mina korridorare, om än de flesta är internationella... det verkar vara många internationella som bor på campus för övrigt. Till min stora lycka har jag även klarat mig utan internet, då min dator återigen har gjort mig besviken.

Hur som helst så vill jag bara säga att jag lever, jag trivs, jag njuter. Att universitetslivet börjar imorgon och nollningen med den, det gör mig inte alls nervös. Okej, jag är ganska så pirrig. men målet är att bli social och skaffa ett nätverk så fort osm möjligt även om jag är superblyg i början tror jag att det ska göra mig gott.

Adios, Espero que todo vaya bien qon usted!

bjuder på: ta mig tillbaka känslan


drömmar!

all i really want is to love you

är helt fast i if it kills me av jason mraz, sen den var med på so you think you can dance. Den är på repeat ungefär hela tiden. Vilket är trevligt, den liksom reflekterar vart jag befinner mig just nu.

Men fysiskt befinner jag mig just nu i vargön for the last time (på länge) då jag imorgon tar mitt pick och pack och blir värmlänning. vilket är nästa äventyr och ett som jag ser fram emot ganska mycket. Man vet inte riktigt vart man i världen hamnar eller vart man är på väg men samtidigt är det kanske det som får en att gå upp på morgonen och omfamna livet i sig. Och nu blir det snart live ifrån studentkorridoren och de äventyr som döljer sig där är bara att begrunda. Men 2 veckor i toga är bara början, och det är inte fy skam det heller.

Jag lovar att en bild på magnus som en ung Platon kommer upp det också, men måste börja först, och det gör jag på tisdag. imorgon är annars planen IKEA, bygga ett beboligt hem och pizza, innan mamma och pappa åker tillbaka och lämnar mig i mitt rum på 24 kvm och gemensamt kök, där, där ska äventyret börja!

flödesschema


* plocka undan i badrummet
* plocka undan i hallen
* plocka ut köket
* diska
* packa ner torrvaror
* städa undan i vardagsrummet
* packa ner kläder
* damma
* dammsuga
* skura
* slänga skräpet
* mycket-mycket mer


det är jävligt skönt när man faktiskt ser resultaten :-)

packa... åka... borta...

imorgon är det den sista dagen här i vänersborg och jag har massvis av saker att göra. Dessutom ska jag jobba 15-19 så det blir en fantastisk dag, med mycket stress och mycket panik över allt som ännu inte är fixat. Dessutom är mitt psyke inte i harmoni, alldeles för mycket känslor alldeles för lite tid och olika platser i livet för att allt bara måste bli fel... även om jag inte tror att känslor någonsing kan vara fel...

hur som helst fredagens attgöralista
 • plocka undan i badrummet
 • plocka undan i hallen
 • packa ner kläder
 • diska
 • plocka ut köket
 • packa ner torrvaror
 • städa undan i vardagsrummet
 • damma
 • dammsuga
 • skura
 • slänga skräpet
 • mycket-mycket mer

morfar, idolen

min morfar, min idol fyllde 86 år idag
det tycker jag är coolt. riktigt coolt

gammal bild, äldre morfar

19 augusti

19 augusti... då har jag namnsdag. Så grattis alla Magnusar där ute. :-)

so you think you can dance

varje tisdag och onsdagkväll under de senaste månaderna så har jag suttit fastklistrad framför tvn och inte mcyket har kunnat hindra mig från denna traditionella bisyssla i livet. För då kommer nämligen s you think you can dance, och även om jag inte alls kan dansa så gör inte det mig något, för konst oavsett hur det än demonstrerar ska påverka och det här påverkar mig så oerhört.
så idag, då har man suttit här och verkligen grinat. Fy fasiken vad fantastiskt det här programmet är  Jag vet inte ens hur jag ska säga något mer, det räcker med att se på det igen. Och jag kan kanske inte så mycket, men det gör inget för hur som helst så dansar de så fantastiskt och att det finns människor som faktiskt kan skapa såhär, det gör mig glad.

man blir inget annat än påverkadsen är det här min absoluta favorit. ja menar hallå eller :-)


jag är förälskad...

mycket spännande

på lördag... lördag, om 4 dagar så flyttar jag till min lägenhet i solstaden karlstad :-)
och jag hade ju som sagt smygstartat idag med att åka upp och skriva kontrakt och fixa lite smått i lägenheten och jag är mer än nöjd. dessutom åkte pappa och jag till ikea och nu har jag öven en soffa och en ett nytt duschdraperi och tvättkorg.

nu är det jobb resten av veckan i denna fantastiska kiosk sen blir det att börja nytt äventyr. (oj värst vad positiv jag är, vad underbart!)

good golly miss molly


jobbade idag, det gick hur bra som helst. Nu är jag hemma hos moder och ska snart bege mig ut och kolla älgar med bästaste vännen.

och faktiskt så såg vi en älg efter långt letande. Men där stod den i mörkret på vägen och tyvärr fick vi ingen bild på just den älgen, men vi har en här. på en annan älg.

Nu ska jag ta och krypa till kojs, det blir en lång dag imorgon med kontraktskrivande och lägenhetskollande i karlstad. Det ser jag fram emot på riktigt och skönt att spendera sin lediga dag någon annanstans än i vargön. Fick min lön idag så nu kommer jag kunna köpa mig en bäddsoffa, men kanske inte så mycket mer, men det är en början i alla fall.

Pictures will come soon

sjukling

okej, som kanske alla andra män, så är jag - Magnus Heimdahl patetisk och ynklig just nu. Det är synd om mig och INGEN bryr sig om hur lilla ensamma jag hjältemodigt kämpar mig framåt och klarar av ytterligare en dag. Jag är sjuk! så är det, kom igen tyck lite synd om mig. ta hand om mig... eller ja. det är en förkylning och den har inte ens brutit ut ordentligt än utan jag är mer trött sliten och fryser samtidigt som det ör ont i varenda liten lem i mig. Uppkurad i soffan och utan ens lite godis. Men jag hoppas att jag blir bättre snart, jobb hela veckan också.

Hur som helst i torsdags och igår så hade jag mitt livs tid. Superkul verkligen. Det får man göra om. Om en vecka flyttar jag till karlstad och då börjar festen på riktigt. På måndag, när jag är frisk som en nötkärna eller ynklig som en.. (vad är man ynklig som?) ska jag till karlstad och sådär smygstarta. Skriva kontrakt och sådär. Men nu, nu ska jag tycka synd om mig själv igen. Gärna med lite sympati från resten...

torsdagskväll

efter ett långt 8timmars pass på korvkiosken så är det dags att ta på sig mina dansskor och bege sig med gamla klasskamrater till lipz en stund. Är inte riktigt 100 på partykänslan men den kankse kommer under kvällen. Hur som helst så är det livet som ska levas nu när man är ung.

Shit pommes jag flyttar om en vecka, igår fyllde syrran år, nästa torsdag fyller min alldeles speciella morfar 86 och det är coolt, mycket coolt. Tiden den går rätt så fort och livet går rätt så mycket i den riktning jag vill. Saknas bara lite partyparty på det här bara och jag tror att det här kan få mig känna den där speciella partykänslan, tror inte ni det också`?

Om inte så får jag mig ett gott skratt sådär på torsdagskvällen.

finally

a men kolla, magnus har fått lägenhet :-) från och med den 16e augusti så bor jag på duettgatan 3 i karlstad och flyttar permanent gör jag den 22a augusti. Kul måste jag säga
nu är det dags att ta tag i allt då och börja fundera över adressändring, bredband, möbler och allt såntdär... är otroligt fundersam egentligen och lite nervös.

Nu ska jag packa ner kläder i lådor, jag jobbar ju i princip nonstop tills den 22a så man får ta tag i allt när energin finns.

från i fredags


 
 

jag tog med morfar och gun på fika ute på skräckland i fredags förmiddag. Våfflor och kaffe och glass och bara att kunna njuta gjorde hela fredagen fantastisk. Det är inte ofta man kan göra sådär med morfar och gun och man måste ta hand om de sina innan man flyttar. Och dessutom tycker jag ofantligt om min morfar, han är lite av en idol för mig.


let me live the life that i wanted...

hur som helst, måndag idag och ja, det är faktiskt näst sista veckan på jobbet nu. En svintuffvecka väntar med 11-19 pass i stort sett fram till söndag. Kul kul.

Har inte direkt uppdaterat under helgen men det har hänt sådär lagom mycket och lagom kul har jag haft. Bland annat har vi haft en egenkomponerad kräftskiva och sen har jag handlat förnödigheter tills den dagen jag flyttar hemifrån på riktigt och börjar studera. Det vill säga om mindre än två veckor. Räknar jag ner? njae... kanske lite

Och just det ja, Lassemannen har vart borta under helgen, ganska länge och överbeskyddande som jag är så var jag riktigt orolig. Men han kom fram, helskinad tillslut ändå. En granntant hade honom i knät. Han hade bott unde rverandan under natten och förmodligen virrat bort sig lite. Tur att det finns hjälpsamma pensionärer då. För det är så jag tänker, jag tänker inte att det var så att tanten hade planerat att kidnappa lasseman.

Dessutom så har vi båda två, lassemannen och jag, namnsdag idag och det är pågrund av vi båda två är döpta efter min morfar. Lite kul det där, och vi ska fira med att dela på ett kilo räkor sedan ikväll när jag har kommit hem.

vargön nästa

det slog mig att denna lördag är min sista lediga lördag innan jag flyttar till karlstad. Det är najs. och riktigt läskigt. Ungefär som när jag skulle flytta till barcelona för ett år sedan. Ska snart bege mig till vargön för lite egentid och packtid. dags att börja nu lägga ner sitt liv i små flyttlådor och vara nöjd med det sen.

Kolalde runt på youtube och hittade den här!och folk undrar varför jag är rädd för ormar?

lördagskänsla


a little BIG crush

måste ju bara berätta lite om att jag är smått förälskad i denna kvinna. Hon är så super så det är ofattbart. I varje film hon är med i så sitter jag som fastklistrad och hon har förmågan att göra en skitdålig film superbra. Exempelvis i vicky christina barcelona där den enda ljuspunkten är denna fantastiska madriska, med sin eldiga spanska blossar upp passionen i filmen. Men bäst är hon oavsett i vilken film hon är med i och ja, jag är förälskad.

Men vem skulle inte vara det liksom?

ledig lillördag

idag har jag vart i metropolen trollhättá med bästaste amelie, och snart ska jag hem till mamma och grilla lite. Det har vart varmt idag vilket jag har gillat skarpt. Dessutom gjorde jag också månadens samhällsinsatts då jag gav blod. Det gör inte ont, tar en halvtimma och du mår fasiken mycket bättre efteråt, så dags att du anmäler dig du med.

Jag har även REAliserat idag. Dock inget soffbord men lite tröjor och julsaker. Jag är lite av en julfanatiker så när det var 70 % rea på guldfynd hittade jag lite saker som jag absolut kommer ha använding av under december månad. Och nej, jag har fortfarande ingen lägenhet. Men... solen har gjort mig glad och positiv så nu tror jag att det löser sig ändå.

basta ya!

igår så städade jag lite här hemma, det behövdes. Sen åt jag ben&jerrys fantastista glass cookiedough. Kommer förmodligen äta ännu mer av den snart. Idag är det onsdag, vilket innebär en dag då jag ska lämna blod, fika och kolla soffbord. Förhoppningsvis innebär också denna onsdag att jag kommer få en lägenhet. Vi får hoppas det i alla fall. En annan god nyhet för mig är att jag har smått börjat äta frukost. Inget sådär stort, men lite flingor och frukt. Det är stort för att vara jag. Snart fyller Nathalie år också. Hon fyller 6, det är stort och jag har absolut ingen aning vad man kan ge henne.. det där med presenter till barn är svårt när man själv bara är fokuserad på soffor, gardinstänger och porslin. men jag tror att det ska gå skitbra det med, det är trots allt jag som ska inhandla denna present till denna fantastiska tjej.

Dessutom skiner solen idag. Fantastiskt! shortsen på helt enkelt. Och efter en massa energihämtande så kankse även jag ler hela tiden igen. Avsaknaden av solen för min den gör ganska mycket på mitt humör.

tisdagsfunderingar

Hur skulle världen se ut
om alla människor lyckades hela tiden?
Utan sådana som mig så skulle ju världen inte gå framåt.
Nej jag bjuder på det här,
så att den gråa massan slipper göra mina hjältemodiga misstag.jag är deppig just nu. Och jag vet inte riktigt varför heller. Men det är kanske paniken över att inte veta vad som hönder i ens liv och alla akuta olösta frågetecken. Men samtidigt är det ganska skönt att inte veta framtiden heller. Hoppas bara att jag blir gladare snart.  väldigt snart.

fattar du inte vad du gör med mig, mitt liv och hela min existens?

bad news

min ekonomiska situation kommer tvinga mig att avbeställa min tatuering. Det tycker jag är smått tråkigt. Men jag kommer få ett fantastiskt hem istället. det kommer jag. Men fortfarande lite tråkigt. jag var sugen på att gadda mig nu ju.

sen verkar det som STUB bra ger ut dyra lägenheter... jag vill inte ha en dyr lägenhet. Jag vill ha en billig och bra lägenhet. dessutom regnar det idag... jag gillar inte regn, det är tråkigt att jobba då. Men jag fick ett trevligt glatt mail förut av lägerledningen och det gjorde mig varm om hjärtat. Tack så mycket :-)

rock with you

måndagmorgonen kom fort... knappt någon sömn alls. Och nu måste jag till jobbet och lassemannen sprang ut så kommer gå runt orolig hela dagen. Men måndag... inte en rolig dag alls. Eller ja, för mig är tisdagar värre. Det förvärrar saken att man ändå nu har jobbat typ hela veckan i sträck... man blir trött då, det blir man. Men inget man kan förändra ändå. grattis magnus, du har plecis blivit bitter på riktigt :-)

NEJ ALDRIG!sommaren med göranmåste bara säga att en hel biograf kan inte ha fel. Med magnus i spetsen så skrattade vi igenom 1,5 timme utan paus. En av de roligaste svenska filmer jag har sett. Misslyckade försök till kärlek är bäst på bio och det ger även mig lite hopp :-) lätt att ni som inte sett den ska se denna film och ni som har sett den måste ju se den igen! jag går och lägger mig denna söndagskväll med ett stort smil och en glad mage. redo för en ny vecka där onsdagen är huvuddagen.

Puss och godnatt

RSS 2.0