nej, det är inte okej.

israel har gått för långt. Nu måste man faktiskt sätta ner foten, agera och göra det som är rätt. Det är inte rätt att låtsas som om ingenting. Det är inte okej att se människor svälta och bli av med sina rättigheter och sin frihet, det är inte acceptabelt att stänga in människor eller exkludera människor och det är absolut fel att gå till motattack på internationellt vatten och mörda frivilliga medmänniskor. Den israeliska staten kan inte gång på gång göra som de vill och undslippa reprimander. USA kan inte hålla denna staten bakom ryggen längre, det har gått för långt.Jag vill se en demokratisk, hållbar och fredlig lösning nu. Jag vill agera! Och idag gjorde jag det lilla jag kunde genom att medverka vid manifestationen på stora torget.

dryga dygnet kvar

och jag sätter in högre växlar än någonsin tidigare, har inte planerat att sova alls. Jag ska naila den här jävla tentan. Nu ska jag visa dem att jag inte är inkompetent och framför allt visa mig själv detsamma!

kaffe - check
tentor - check
godis - check

I'm ready to go


 


helgens bästa!

tänk er jag och mlda skrålandes till denna fantastiska låt med en öl i varsin hand och glädjen på topp. Man kan inget annat än att njuta och skatta sig lycklig för fina vänner!

halv åtta hos mig inom kort?

ugnsbakade rotfrukter
barbecuemarinerad karré
champinjongör
och advokadoröra

det är en söndagsmåltid passande en student!

gör om, gör rätt

festen igår, var sjuhelsikes otrolig.
jag lämnar det där faktiskt. Men jag hade roligt i alla fall.

idag så har jag spenderat med att tvätta, kolla på ekonomiboken och låtsas att jag kan allting, imorgon är sista dagen innan tentan, då måste jag kunna det mesta, pallar inte att få omtenta på denna också. Åh jag hatar mitt pluggliv, resten är rätt bra faktiskt.

klockan halv två

är andra drinken intagen! campusfest står vid dörren och jag måste städa min lägenhet, och plugga bli redo att flytta... what a life. Men ja, allt blir lättare med en drink i ena handen och bra musik ur högtalarna. Jag är redo för en rolig dag och en fantastisk kväll.

nu kör vi!


allt luktar tequila

haft en fin produktiv dag, med spikande av valveckeschema, ikeabesök och jag har även införskaffat mig flyttlådor och en skurborste. Jag tycker om mig själv idag.

Det blev fest igår också, det var inte meningen, men jag är ung, jag klarar allt. Och imorgon kör vi igen! Ha en fin helg, nu intar jag mig ett komaliknande tillstånd och ämnar att varadär resten av kvällen.politiker eller präst.. ja jag har ju uppenbarligen valt rätt

idag så höll jag mitt sista tal på retoriken och jag tycker lite sådär övermodigt att jag nailade det som fan. Jag tyckte själv att det var riktigt bra. Och publiken tyckte det samma. Man blir varm i hjärtat av all denna respons och det är så fantastiskt underbart att ha en kurs där utvecklingen är såpass tydlig hos alla. Jag tycker det är hur bra som helst att se oss allihopa utvecklas progressivt och i att tala, det är ju fantastiskt bra. I alla de sammanhang som finns.Politikerbanan verkar allt klart tydligare och jag går och lägger mig med en större dis självförtroende än jag hade när jag vaknade.

ett plättlägg rikare gör en magnus gladare!

pensionären i mig kommer fram allt mer och snart är det oundvikligt att undanhålla min egentliga ålder på 74. Att jag fortfarande låtsas att jag är 21 går väl an ett tag till förmodar jag, men säg inget egentligen.

Hur som helst, om inte jag hade vart jag hade det inte vart lika roligt, så därför så kommer jag inte skämmas över det faktum att jag idag köpte mig ett plättlägg. 50 spänn på solareturen gjorde att valet var givet. Men om man tänker såhär att ett pättlägg är något som är en del av det svenska kulturarvet och jag är stolt över att få föra den delen vidare, i studentkretsar.

hur fel har jag haft egentligen?

tänker dra till gymmet och hoppas att det nyttomaximerar dagen.. eller att jag får en hjärtattack. för nej, jag mår inte fantastiskt just nu, tyvärr. Men såhär ska man inte må.. det är inte okej.

men efter träningen så känns det en aning, eller snarare jävligt mycket bättre. Skönt att, kanske inte på ett konstruktivt sätt, få ur sig lite av frustrationen och känna sig nöjd över sig själv för en gångs skull, för när man ser att man kryssat i sina vikter och att man gjort sina minuter på löpbandet, då är bekräftelsen maximal.. men det kommer säkerligen kännas lika förjävligt imorgon.. kul

vilken härig dag, sha la la la

Åh hur underbart är det inte, att ta en söndag och göra den sådär sjukt bra som den alltid har potential att bli men som den sällan blir? I dag blev dock en sådan bra dag. Pizzakäkande på mamma rosas, plump, kubb, glassätande och segande till töntigaste filmerna ever gör den till en sån bra dag. Och vi bestämde oss tidigt att det fick bli en pluggfri dag och så satsar man gärnet resten av veckan.

Jag är nöjd, och går och lägger mej med den känslan.
God natt!

en liten påminnelse bara


Här kommer en sista påminnelse inför Christian Holm imorgon!
Kl. 09.15 i sal 1B309 Sjöströmsalen talar han om demokratiläget i Vitryssland! Från kl. 08.45 bjuder Utrikespolitiska föreningen i Karlstad på frukost, ta chansen redan då att prata med Holm!

Holm är riksdagsledamot, tillika ledamot i Utrikesutskottet.

Hoppas vi ses imorgon!
Utrikespolitiska föreningen i Karlstad.

Är det inte härligt att vara universitetsstudent liksom?

en bra dag, trots allt

det blev en riktigt bra dag idag, trots potentialen att bli en riktigt kass dag. men jag tog slag i saken med en gång och började plugga till makroomtentan, varför inte liksom och tillsammans med en av mina vapendragare blev det en stund pluggande av tentor och övningar. Sen lite välbehöveligt samkväm som en fredagskväll kräver. mycket trevligt och ett skönt avbrott liksom.

Att vi sedan ser jerry mcguire och allt påminner om dig,
är en annan, men mycket trevlig sak.

typiskt!

Klarade inte makron, men var inte långt ifrån vilket gör mig sådär irriterad.
men det finns inte mycket att göra, får satsa på omtentan den 4 juni och sen ta sommarlov, man kan inte göra mycket mer. Men sur är jag, förbannad likaså. Men man kan ju konstatera att nationalekonomi inte är magnus heimdahls grej, så finansminister eller ekonomisk ansvarig blir jag aldrig inom politiken.

Det är fredag, helg och plugg!

no he dejado de esperar

jag saknar dig, tanken på dig
möjligheterna med dig

på riktigtdet här är ju bara äckligt pinsamt.
Hur mycket förtroende har hon liksom..


07:12

uppe alldeles för tidigt för att kunna tvätta, det var dags kan man väl säga.
Skönt dock att solen skiner, det blir en bra dag och det är skönt med att börja dagen på riktigt

living at the university

säkerhetspolitisk konferens
säkerhetspolitiskt rollspel
retorikkurs

idag blir en 09:00 - 21:00 dag, vi får se hur mycket jag har tyckt om den här dagen när jag kommer hem igen. Men just nu ser jag rätt så mycket fram emot det. Inte ofta man får gå på en säkerhetspolitisk konferens, första gången jag gjorde det var ett halvårsedan. Det märks verkligen att tiden går fort, för fort enligt min mening.

beach 2010..

sommaren kommer, men vart tusan ska jag spendera den?
jag har inget jobb, jag har inga planer, inga direkta åtaganden?

Jag ska förvisso flytta den 1a juli, jag ska på barndop. men det är i princip också det enda jag ska göra. Än så länge har jag inget jobb, så ingen direkt inkomst. Vad ska man då göra? Första sommarlovet på väldigt länge.. det känns läskigt. Men spännande egentligen. jag funderar dock på att läsa en sommarkurs, göra något, aktivera mig på något sätt. Och har då snöat in mig på en språkkurs, i alicante. 6-8 veckor på en sandstrand i soliga spanien.. det finns inte mycket som talar emot det egentligen..

men jag är en velig människa.. återigen

jisses, det där med att bo i korridor

hade som sagt min städvecka förra veckan, och skulle ha städat i söndags, men på grund av end el grejer missade jag det så då tänkte jag att jag städar imorgon istället, det vill säga igår, men det blev inte tid till det heller. Men när jag kom hem satt det inte en utan två lappar på min dörr där det stod "why don't you clean???" ja du, varför städar jag inte, det kan man fråga sig, men jag tycker inte det är okej att städa ett kök som ser ut som helvete och det på grund av två tre personer som aldrig tar ansvar efter sig. De diskar inte, torkar inte rent spisarna, plockar inte rent på borden utan de förväntar sig att vi andra gör det. Därför städar jag inte, för jag tänker inte ta hand om alla andras skit.

Men städa det var jag tvungen att göra idag. Jag har torkat, skurat och dammsugit, dammat och donat. Nu är köket fräscht, någorlunda i alla fall. Förutom ett bord. Och det är meningen att det inte heller ska vara fräscht, för det är inte vår skit, det är två - tre personers ansvar att fixa det. Jag hatrar att dela kök. Jag tycker det ska bli fantastiskt skönt att flytta härifrån om en månad.

varför ska jag städa när alla andra inte gör det?i met you in barcelona

we had too much sangria
and i'm the one to blame!


robin hood ikväll klockan 18

jag är laddad
och det varvälspenderade pengar, mycket trevlig actionfilm. Jag tycker den var helt klart värd att se.

i eurovisionscirkusen...

det går liksom inte att undgå, tyvärr.. och häromdagen så diskuterades det vilken låt som faktiskt fastat i hjärnan och vilken låt som är bra.. och jag kom och tänka på den här. Fråga mig inte, den är helt enkelt vidrig. Men vadå lite schlagernostalgi såhär en regnig söndag är inte fel. och om du liksom jag hamnar till slut på golvet och kippar efter andan, då är det bara ett plus :)


de senaste festerna i bilder

grillfest på campus


och grill och kubbfest på trio10 


should i settle for less?

don't think so..it is that simple, and i am hoping that you understand that
or that you should some day.

that's why

In a very unusual way, one time I needed you.
In a very unusual way, you were my friend.
Maybe it lasted a day,
Maybe it lasted an hour,
But somehow it will never end.
In a very unusual way, i think I’m in love with you.
In a very unusual way, i want to cry.
Something inside me goes weak, something inside me
surrenders,

And you’re the reason why


i don't want to be patient.


jag vaknade för 6 minuter sedan. Det är inte okej att vakna såhär sent, det är inte bra. speciellt inte när man skulle bli medtvingad till någon konstig zumbaträning. Kankse var det mitt undermedvetna som sa åt mig att inte vakna. Men nu är jag vaken, redo att starta dagen, lördagen. Det kommer bli en helt fantastisk dag, eller jag vet inte men hoppas på detta. Det som är planerat är öl och kubb på gubbholmen och eventuellt korridorsfest ikväll.

men innan det måste man börja dagen, och det får man göra på de bästa av sätt. Genom att säga Hej, Fråga vilken dag det är och svara med att det är en helt klart underbar dag!


i extas...

jag har suttit en helkväll och kollat tillsammans med bra människor en av de mest upphetsande filmerna jag någonsin sett och förmodligen någonsin kommer att se. Under vissa stunder så kunde jag inte ens andas, jag kunde inget annat än att stirra in på skärmen och drömma mig dit. Fast det klart.. om jag hade vart där hade jag förmodligen fått en hjärtattack.

Jag talar om filmen nine. SE DEN FÖR TUSAN!
ja menar.. kolla in liksom!


hell no!


det känns så otroligt fel att skriva såhär men jag gör det ändå.
Jag tänker låtsas att jag är glad, att det inte bekommer mig, som om livet går vidare
men i sanning det gör det inte, jag är inte glad, jag är förbannad
eller mest ledsen och besviken.

men det hade vart roligt

idag började mpkongressen, jag önskar jag var där.
men inte så, istället måste man plugga och prioritera annat
men det hade vart roligt.

tack och lov att svt forum finns :D

was time for change

efter flera år så har jag nu beslutat att ta bort mina ögonbrynspiercingar, för nuvarande kan tilläggas. Detta på grund av att den ena är påväg ut ur ögonbrynet och att den andra är jobbig. Dessutom har jag irriterat mig på dem ett bra tag och tyckt att de varit mer i vägen. De kanske inte riktigt är en del av mig och min personlighet längre. Så däför tog jag ut dem för att känna efter om jag är jag utan dem. Annars så är det väl bara att ta om dem liksom.


Men man lever bara en gång, det kräver också förändring.


fortfarande inget glassväder..

Jag blir så depremerad! jag vill ha mjukglass och nu har jag gått två veckor över tiden. men ja.. vädret tillåter inte riktigt att man ska sitta ute och käka glass och njuta av livet. och inte vädret enbart, schemat är åt helvete just nu också. Hur har de tänkt att man ska kunna skriva en rapport på 10-20 sidor på 3 veckor om Ugandas ekonomi, samtidigt som man ska hinna plugga för globaltentan? (och inte att förglömma en eventuell makroomtenta) Men glass vill jag ha vilket fall.

glad folknykterhetens dag från det ena till det andra!

så var det med det..

jobbet i sommar sket sig, vad ska man göra när kiosken köps upp? Men det är surt, jag kan jobba en vecka, och det är åtminstånde några tusenlappar.. Sen får man se det till vad det gör. Ville jag jobba i sommar? nej det ville jag egentligen inte. Nu har jag tid till att resa och kanske även ta en språkresa eller sådär ett par veckor. Barcelona eller Nice låter faktiskt inte helt fel. men jag behöver pengar, för jag kan inte leva på mamma och pappa hela sommaren liksom, dessutom har jag 7000 att lägga på två hyror. Men någonstans är jag ändå lättad. På ett mycket konstigt sätt. Paniken den kommer strax.

Någon som har ett sommarjobb över eller är väldigt rik och vill ta hand om mig en sommar?

men även den längsta väg måste börja med ett första steg

jag tycker det är en aning komiskt.. livet i största allmänhet. Man kan inte riktigt bestämma om man ska skratta eller gråta mestadels av tiden och inte heller vet man vad som är givet eller inte. Hur saker och ting förändras så fort och det räcker med att bara säga A eller göra B så har allt blivit kaos och ordning är ett minne blott. Man kan väl se det som Guds sätt att hindra livet från att bli tråkigt. Eller om det mer handlar om att man ska vara redo för allt och aldrig känna sig för trygg eller för nöjd med hur livet ser ut.

Jag kan bara se till hur detta året har förändrats och hur mycket jag har förändrats samtidigt. Det som jag trodde skulle hända i september förändrades redan i oktober, framtidsplaner förändrades igen och visioner och känslor blev inte alls som man hade trott från början. Och det tycker jag är komiskt. Mycket komiskt, och en aning irriterande, men har äntligen börjat se att det är okej, hanterbart och nog rätt underhållande - lite spännande liksom.

Just nu så går jag på en väg, mot en framtid, och jag trivs. Vi får hoppas att just den här vägen tar mig lite längre. Fast det klart, det är nog samma väg, bara lite olika delar av den som man går på.

Life works in mysterious ways..
viktiga ting i livet

idag borde jag plugga
idag borde jag betala kåravgiften
idag borde jag städa
idag borde jag göra massa saker


men istället tänker jag åka och fika
universitetslivet är ju fantastiskt!

and so it was the end

klockan är 03:08 och den sista av twilightböckerna är nu utläst. jag är inte stolt över mig själv, men jag är däremot nöjd över att jag börjat läsa igen, kunde kanske ha valt en annan serie, eller fortsatt med sagan om ringen. Men jag får erkänna ändå, bitterljuvt, att dessa böcker har vuxit och att även sista boken var helt okej.

Men fan jag fixade det!

det är fan inte lätt när det är svårt

och just nu är det svårt
mycket svårt att ta det lätt på saker och ting


good luck chuck!

 

jag gjorde det, jag klarade microekonomikursen

hur jävla fantastiskt är inte det!!nu tar vi makron också


fest hos mig, nej det var fest hos hansson!

jisses vad jag lyckades att överaska hansson igår. att fylla år är en stor sak så när jag sa att jag skulle vara i karlstad istället för hemma förstod jag att det skulle bli besvikna miner. Men jajg tänkte att va fan, jag beställer biljetter hem så jag kan överaska hansson, vilket jag gjorde och det blev många glada miner.

Skratt, musik, whisky, cola och glada vänner gjorde att kvällen blev hur bra som helst och hem cyklade jag sådär halv tre..  vilket man får lida för idag, men vi har passerat mellerud och än har jag inte spytt så mina förhoppningar är höga av att klara dagen utan bakfylla. nästa fest med hansson blir när man är hemma igen, och ja, då blir det en stor fest, det kan jag lova!
goddag solstrålen!

jag kom på mig själv med att sjunga små glada trudelutter lite sådär tyst för mig själv. antar att det är ett bra tecken egentligen. för trots det gråtrista vädret så vet jag att det inte kommer att regna och jag ser solsken ändå. Care to join me?

"jag ska måla hela världen lilla mamma
full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha"

jag saknar dig


fantastisk kväll

jag älskar min overall
jag älskar svik
och bilder kommer upp så snart datorn fattar att kameran är ikopplad..

att längta efter frihet

 


ängeln från sjunde himlen

en dag att lägga till handlingarna, det har vart mycket idag. Plasmagivning, föreläsning, styrelsemöte, milkshakande och retorikkurs. Ändå är jag nöjd över dagen. Imorgon kommer bli fantastiskt dessutom. Grillfest på campus, och brännboll, en magnus i overall och ett par öl, det kommer bli episkt, och jag lovar bilder.

donde estas?

husmannen magnus!

efter träningen fick jag ett ryck. mycket sjukt.. men så kan det vara ibland. Jag ställde mig nämligen och bakade. och nu sitter jag här och njuter av frukten av mitt arbete. hallongrottor är sjukt underskattade och likaså knäckflarn. Fikamagnus kommer bli populär kan jag lova imorgon på retorikkursen.

flyg älskling, flyg!

inatt drömde jag om att jag var tillbaka på abccollege i barcelona, med en ny klass och med gema och esther som mina lärare. Det var sjukt, för den var äckligt verklig. Oftast brukar inte ansikten och detaljer vara så tydliga, men just i den här drömmen var allt detaljerat, och människor som jag aldrig träffat förut och som jag minns sådär tydligt.

Hur som helst så var jag i barcelona och jag gick i skolan igen, på samma nivå som innan och jag skulle dock göra ett kommunikationsprov och prata om mitt nuvarande liv, och detta gjorde jag på spanska. I drömmen kan tilläggas, hur fota brukar man drömma på ett B språk? speciellt när man inte riktigt har vart mitt inne i det på väldigt väldigt länge.

Och just det ja, jag minns att jag skulle fråga gema om hon hade talat med paquita.. varför jag ens var orolig för henne, det vet jag inte. Men summan av kardemumman är väl att jag just nu längtar efter barcelona så mycket att jag drömmer om att vara där på daglig basis.

reinfeldt och sahlin

jag blir så less på den svenska partipolitiken, eller ja nu är det blockpolitik. gränser suddas ut och folk skiter i vilket känns det som, och inte hjälper det att vi har två stycken ledare, dels frånr egeringen och dels från oppositionen som är som sur mjölk. de gnäller på varandra och kommer inte med konkretiseringar.

Okej, budget är kankse inte det som är det viktigaste i livet, speciellt inte för mig som student, jag är fattig oavsett om det är socialdemokraterna eller moderaterna som bär facklan, men för dem borde det vara viktigare, de borde brinna för det här.

Jag vet dock att jag vill inte se fyra år till med en moderatledd regering, jag vill ha förändring, helst en grön sådan. men om jag får nöja mej med en rödgrön så får det vara så, det jag vill se då är en mona sahlin med självförtroende, en mona sahlin med krut. Jag vill se en opposition som lever! det fick inte jag se i dagens debatt.

dig a little deeper

mitt cravings för att åka utomlands är nu så stort så jag vet inte vad jag ska göra. Igår bad jag min pappa att ta med mig till paris. Men det gick ju såklart inte, men jag vill iväg, jag vill prata dålig engelska eller helst franska och spanska. jag måste öva på spanskan. Men jag får väl vänta.. men det hade vart så jävla skönt att åka bort ett tag. Se något nytt och få lite perspektiv.

Måndag återigen, hur kommer det sig att veckorna går så jäkligt fort. Jag förstår inte..
idag ska jag lyssna på försvarsminister tolgfors. Det är kul att få gå på universitetet ibland, speciellt när man får möta viktiga människor och känna sig mer än vuxen ibland.


solen, hej hej!

typsikt att solen inte kom i fredags, eller igår, utan idag. Men den är här. Det är väl huvudsaken. välkommen säger jag! Jag omfamnar dig med öppna armar. annars blir det gymmet idag. det är skönt med slappsöndagar också.

let it be, let it be me

det kommer inte att funka
att bara låta det vara...

upp till kamp!

första maj tåg och talare har fått mig på så sjukt jävla bra humör. Även om jag inte är socialdemokrat måste jag ge en eloge till detta politiska engagemang, drivenhet och arbetsinsats som socialdemokratin har gett sverige och mig. Det är fantastiskt hur man kan stå upp för sina rättigheter i sverige, våga säga vad man tycker och agera när det är något som är fel. Och som miljöpartist kändes det inte alls fel att gå i tåget. jag tror på frihet, solidaritet och rättvisa.

Jag ser fram emot en valrörelse där vi tillsammans med socialdemokrater och vänsterpartister kommer kicka ass av högerfalangens skitpolitik. Det är dags att agera och startskottet har ljudit. Nu är det dags att gå in i ledet och kämpa för en ljusare, hållbar framtid.

un año despues


första maj!

Vintern rasat ut bland våra fjällar
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här! I purpurvågor
guldbelagda azurskiftande,
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.

Första maj idag, hur underbart är inte det då på en skala? synd att vädret inte är sådär fantastiskt som jag hade hoppats, men det gör ingenting. för vad ska få en på dåligt humör när man hör körsång på tvn och ska på demonstration senare idag? Första maj idag, det är förtusan fantastiskt. våren kommer tillbaka och jag måste erkänna att jag är mer än lycklig över detta faktum. Kanske det tillochmed det blir en mjukglass idag ändå, så inte traditionen bryts helt och hållet.

Det var ju valborg igår också, en mycket trevlig valborg på de flesta sätt. Blev en del att dricka och det fick jag lida för när jag skulle lägga mig senare på natten, men det var fortfarande trevligt. Mycket folk vilket är trevligt och jag är inte helt hundra på i vilken byggnad jag avslutade kvällen. Sen kunde det ha fått sluta på ett bättre sätt, men det ordnar sig alltid. Det är ju trots allt vår och snart sommar, det är ju trots allt maj!

Ja, jag kommer! Hälsen glada vindar
ut till landet, ut till fåglarne,
att jag älskar dem, till björk och lindar,
sjö och berg, jag vill dem återse,
se dem än, som i min barndoms stunder,
följa bäckens dans till klarnad sjö,
trastens sång i furuskogens lunder,
vattenfågelns lek kring fjärd och ö.

RSS 2.0