med resultatet i hand

inte den bästa av kvällar. Inte direkt pepp kan man väl säga. Men förmodligen ordnar sig allt tills morgondagen. och det hoppas jag verkligen att allt gör. Det blir inte lika roligt om man tjafsar...


lillelördag

- hörde jag en skål eller?
- att du gjorde!

Sådär, dagens föreläsningar avklarade, är hemma för lite mat och läsning ur en av de roligaste böcker jag läst hittills. Svensk politisk historia under 200 år är ju inte fel liksom. Men vid 3 så ska jag hälsa på farsan som är på besök i staden och ikväll blir det lite barhäng med klassen. Det låter som om jag festar hela tiden, men det är inte för inget som jag kallas mojitomagnus i vissa utvalda kretsar!

Idag hade vi också möte med programledaren och det gick bra. Lite upplägg och sådär avklarat och vad vi faktiskt har för valmöjligheter. Och jag brjar bli mer inne på att läsa till en pol mag. Det vill säga läsa ett år till efter kandidatexamen. Varför? Jo därför att jag vill både läsa utomlands (helst i sydamerika och bättra på spanskan) men också att jag vill praktisera (helst på en ambassad) och eftersom vi bara har 30 hp av 180 hp som är valbara så är det enda alternativet att läsa ytterligare 60 hp, varav 30 är praktik och resterande D kurs.

Så mina fyra kommande år kommer se ut såhär då

Termin 1: Statsvetenskap A
Termin 2: Nationalekonomi A
Termin 3: Rättsvetenskap A
Termin 4: Statsvetenskap B
Termin 5: Utlandstudier
Termin 6: Statsvetenskap C

Pol kand examen

Termin 7: Praktik
Termin 8: Statsvetenskap D

Pol mag examen

Sen... ja det vet jag inte :) Men samtidigt tar jag en tenta, en termin i taget. Men detta är målet i vilket fall. Förvisso så skulle aspirantutbildningen inom UD vara något av ett drömmål. Och det är fortfarande vad jag siktar på. Men man kan ha roligt under tiden.

hur lätt det blir att komma in i en vardag?

Dagarna kommer, dagarna går... plugget består... kul att det där med universitet börjar kännas som ett liv, ett drägligt liv och en vardag. Bra det egentligen, orkar bara inte se det positiva.

på något mystiskt sätt så har jag börjat bli smått deprimerad. Less på det mesta typ. Och gillar inte den situationen alls. Men jag vill gnälla, och då tänker jag gnälla också. Jag kanske är lite tråkig, färglös och smått löjlig men kan inte hjälpa det. jag hatar hur höstmörkret bara smyger sig på och jag känner hur all glädje bara smyger iväg från mig. jag orkar inte vara uppåt och när man gnolar på med plugg och plugg och åter plugg och kommer hem i sitt lilla rum och ser att det gemensamma köket bara är rent kaos så vill jag inte vara glad längre. Och då blir jag avig och sur och tar ut det på allt annat, ser inte att det finns andra orsaker. Och så blir jag envis och det tänker jag fortsätta vara.

Åh, jag vet inte ens vad jag vill skriva, bara att det är bra att skriva någonting och få ur sig all skit så den inte sitter kvar där inne. Så... jag är inte den mest positiva killen just nu och kommer nog inte vara heller. Bara så alla andra vet. Men jag försöker vara glad och inte den jävla bitterkuken jag kan vara liksom.

Vad finns det för musik som gör en pepp, när inte ens MIKA kan få mig att dansa i extas? Nej, jag tror jag kankse behöver lite kärlek.

jag vill inte bo i karlstad längre

jag vill hem och träffa syskonbarnen!


NUNUNU


truth is

you make me feel sick, angry and tired

godmorgon! glad idag?


husmoder blev husmagnus

idag har jag vart duktig. Det måste jag erkänna. Otroligt duktig rent utav. Jag har hunnit plugga lite, ordnat med alla böcker så jag slipper köpa några denna månaden (YES) och sen har jag plockat undan i rummet, tvättat men har tappat bort ett antal par strumpor... och även haft tid att laga soppa för ett par dagar och bakat kladdkakemuffins innan jag drog till triogatan och kollade på idol och svenska hollywoodfruar.

Jag måste erkänna att det är ett roligt program och även om jag tycker lite synd om dem som är med så kan jag inget annat än att småle och faktiskt beundra dem på något sätt. De är så naiva men har ändå drömmar ch försöker på sitt egna lilla perverterade vis lyckas. Det tycker jag är smågulligt.. faktiskt tycker jag det.

hur som helst, ska nog hoppa i säng snart och låta morgondagen komma smygande. Föreläsning är det enda som egentligen står på schemat men det finns massor av annat att hitta på. betala räkningar till exempelvis, eller börja springa? eller både ock... who knows what tomorrow brings?

dagens dagdröm


måndag

jag gjorde en blunder idag, bokstavligt talat. Somnade om när mobilen pep och vaknade kvart över tio, precis lagom till när dagens föreläsning skulle börja. Trevligt sa jag till mig själv och hastigt fick jag skicka iväg ett sms och fråga om någon kunde ta anteckningar åt mig. Läste ändå lite ur politisk historia så jag är rätt säker ändå.. ska läsa lite till så inte dagen går till spillo.

Annars så idag har jag andra sysslor att göra. Jag ska tvätta, (ÄNTLIGEN) och laga lite mat. Städa undan i rummet och skapa en bra studiemiljö. That's my homework. Så dags att sätta igång då kanske.

vem är idioten?

NÅGON har öppnat en surströmmingsburk i mitt hus och nu luktar det så jädra vidirgt... jag måste hålla andan när jag går upp för trappan och stänga in mig på rummet. Den lukten är inte att leka med måste jag säga, och jag hoppas den försvinner snart. Väldigt snart. Det är ju liksom bara 1,5 vecka kvar och då vill jag ju att det ska vara lite trevligt ställe man välkommnar till.

men ett råd är ju, ät inte surströmming!

försvinner

det är just därför som jag inte orkar... att leva två olika liv och ändå försöka mötas på mitten? inte den bästa av verkligheter. eller drömmar, eller sagor. jag är trött.. och orkar inte
skyll det på de sena nätterna, för mycket plugg eller för lite engagemang. Jag vet inte varför, bara att det är just så.


godmorgon och godnatt

12 timmar för sent typ. Nej men jag har allt vart vaken längre, och ätit frukost (havregrynsgröt) tillochmed, men det är väl först nu som jag blitt människa igen :)

hoppas er slappsöndag är lika skön som min

saturday nights

just dance! hur underbart är det inte med helg? fest står på schemat och jag har i princip redna börjat. MIKAs nya album spelas ut högtalararna och life is just great! Ska snart bege mig iväg på fest här intill på campus och kvällen ska avslutas på nöjesfabriken. Vet inte riktigt när festen är slut, men jag får följa strömmen!

sen att livet i största allmänhet inte är en fest just nu måste man bortse ifrån, för festen den är nu, inte imorgon! Och ja påriktigt vet jag inte vad som håller på att hända men jag gillar det inte, men det kankse är något man inte kan undvika heller... jag vet inte. Tror dock att det kanske är det bästa?

fredagsskoj

det här kankse krävs lite historia, nostalgi och små förståelse för löjlig humor. Men det går att googla, jag skrattar så jag storkar


fredagsskoj

det här kanske krävs lite historia, nostalgi och små förståelse för löjlig humor. Men det går att googla, jag skrattar så jag storknar


min bibel

idag så tog jag faktiskt ett stort kliv in i vuxenvärldens mest dunkla rum. Jag har köpt mig en kokbok. Men inte vilken kokbok som helst utan VÅR KOKBOK! och det köpte jag med rabatt från mitt medmera kort. Om inte det är vuxet vet jag inte.

Men grejen med den här boken är att den är så sjukt bra, den är komplett och enkel att förstå. Mamma har använt den flitigt och även jag när jag lagade mat där hemma, och jag ser fram emot att få bläddra sönder denhär boken tills den en dag är så luggsliten och använd som den där hemma. En ny bibel helt enkelt :)

i am golden!

sjuhelsikes vilken kväll det var igår. och på en torsdag? ojoj det börjar gå utför. Eller jag skulle snarare säga att det går uppför. Idoltittande, fet förfest och utgång på ankan och sen svarttaxi hem och jag dansade rumpan av mig. Och det är två tummar upp till partypeepsen. På riktigt, fy fan va kul det är att i vild extas dansa skratta och skrika. Men ja, två tummar ner till överkåta 30 åriga män som ser mig som deras competition... skrattretande ibland, men det förstörde inte kvällen, inte alls. Och imorgon kör vi igen!

Ja just det ja, jag klippte mig igår, och passade på att färga håret lite. Syns inte så stor skillnad och det var lite det som jag ville. Funderar på om jag kanske ska låta det bli lite längre, eller ja vi får se :) Så här ser det ut nu i alla fall. Back in the same tågspår liksom. Bild kommer så småningom!


var är arnold?

men okej... på riktigt. Är inte ni också lite förvånade hur något sånthär bara kan hända? Lilla oskyldiga lagomlandet förvandlas plötsligt till en verklighet likt en kokande actionrulle. Är det coolt eller bara oroväckande? Jag måste ju erkänna att jag finner det hela för komiskt för att vara sant. Ett gäng killar snor en helikopter och utför ett rån och polisen kan inte göra ett smack. Jag bara väntar på att guvernör schwarzenegger skulle komma inrusande och ordna biffen, men nej. Det gjorde han inte och polisen har ännu inte ordnat upp det. En helikopter, hur svårt kan det vara att inte se den, följa efter den? Men men... polis och säkerhet i sverige, det är snarare en komedi än en actionrulle.

Men ja, och man säger att TV, spel och Film inte påverkar barnen?

mitt hjärta har en frusen inneboende

ny delkurs idag... inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Verkar blir mycket mycket pluggande de kommande veckorna och att förstå allt från statsmaktens olika insitituitoner till beslutens legitimitet och legalitet kan vara svårt att få in, men jag ska vara aktiv och duktig. Jag ska klara denna, för jag ska ju som sagt satsa på en statsvetenskaplig karriär och då är det kanske smart att vara påläst om. Tycker inte ni det med?

En ny föreläsare idag också. Freddy, vilket var en överaskning. Det känns sådär smått barnsligt att kväva skrattattacker på universitetet men när det kommer som en chock och man har en man som står och pekar med en pekpinne på ett overheadblad samtidigt som han spottar ut den ena komplexa termen efter den andra.. ja då kommer minnen tillbaka. Men han verkar vara sjukt kompetent och det gillar jag absolut!

På tal om komplexa termer så jag lärde mig ett nytt ord idag och tänkte dela med mig det till er.
Perverterad: snedvriden/förändrad. (inte vad jag trodde det betydde)

Så kan det gå.. på universitetsnivå!

yesbox!

eufori! jag tror jag klarade tentan och inte bara med nöd och näppe utan jag tror jag klarade den ordentligt. Det känns som ett vg och om så är fallet då kommer jag fasiken fira ordentligt! Får inte reda på tentaresultatet förrän i oktober, men man kan fira nu då helt enkelt, och det finns anledning att fira efter man fått reda på tentan också, också för andra anledningar!

Wow, rid på lyckan

dagens TV och samhällstips

vad ska du göra ikväll? Ingenting? ne men kolla på tvåan klcokan 20:30 på debatt
viktigt viktigt!


go with the flow

med ungefär 12 timmar kvar så tror jag att min första tenta kommer att gå super.
Självförtroende är A och O i alla dessa sammanhang av laddad ångest.


för att det inte är lätt att gå på universitetet

jag pluggar pluggar och pluggar, mer info kommer efter onsdag och tentan. Jag ska stänga in mig med böckerna och kunna allt, allt om alla dessa gubbar och politiska filosofier.

TENTA, är jag laddad? ja då :) vi kan låtsas iaf


grön ungdom KS

ja, då har man vart på sitt livs andra partipolitiska möte, men det första med Grön Ungdom. (det andra var med ung vänster när jag var 13 och blev ditlurad av min kusin ewelina) Detta mötet var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. 4 personer som sitter sådär halvtryckta och diskuterar vad man vill göra under året... men ja, det var fortfarande ganska kul. Jag är sugen på att bli partipolitiskt aktiv, i miljöpartiet eller ungdomspartiet.

Hursomhelst, jag är inte med i nån styrelse, och tänker inte bli det heller, vilket är skönt i sig. Måste fokusera på skolan, och välja själv när jag vill vara mer aktiv och med vad jag vill arbeta med. Det är dock fairtradeveckor vecka 41 och 42 och det är något jag tycker om. så där ska jag försöka hänga på lite vad som sker...

och idag var det kyrkovalet, vilket jag ville rösta på, men dum som jag är tar jag med mig kuvertet hem till vargön, men inte röstkortet. Så jag hoppas att SD inte fick majoritet bara för att jag var så dum och glömde röstkortet hemma. Vad har ni andra för ursäkt?

tentaångesten

Nu börjar tentaångesten att kicka in! Kul :)


in vargön

lördag, halvlek, känner mig redo för resten.
skönt med en paus från allt nytt, allt tempo, allt plugg... som snart blir vardag på riktigt

idag är planen att jag ska besöka morfar och så är det inflyttningsfest och kanske utgång ikväll.

dagens sanning

eller kanske mer gårdagens...
Något som jag har vetat sen länge, men inte riktigt har velat ta till mig.

Man ska inte dricka kaffe efter klockan sex på kvällen och man ska inte dricka två kannor själv om man inte är beredd att vara vaken hela natten.

Har pluggat lite men mest försökt och sova och det lyckades jag med vid sextiden i morses, men jag är fortfarande pigg och redo för dagens utmaningar. Närmast väntas det seminarium! pepp

när man inte vill plugga...

.. så gör man allt annat. Och att längta är något jag gör bäst!

Untitled from Erik Wagner on Vimeo.


hans majestät konungen

det är intressant att vi har så tråkigt öppnande av riksdagen... ja menar, kungen kan ju ha mer pondus när han pratar! Men det är fortfarande ganska intressantMen visst hade det vart lite roligare om det hade vart som i England?

 just det ja, det hade vi ju också! Kolla på lite svensk historia en tråkig torsdag som denna!

 


SD-Kuriren

Nu kommer ett inlägg, ett hatinlägg. Läs och begrunda mina vänner!

Okej, jag tycker SD får alldeles för stor plats i den politiska sfären. Jag tycker det är skamligt av tidningar, tv och den allmänna opinionen att tillåta dem synas så mycket som dem gör. SD är en främlingsfientlig organisation som inte kan accepteras av det demokratiska sverige. Nej, jag tycker inte det är okej att vi tar med dem i debatter eller repotage. Vi borde säga att dem inte ens finns! Ignorera dem totalt för det är så sant som man säger, syns man inte, finns man inte!

Jag fick idag i min brevlåda en tidning. SD-Kuriren. Varför vet jag inte, och vart har de dem pengarna att skicka ut ett reklamblad på 10 sidor? Förmodligen också till de flesta i Karlstad. Men jag tänkte visst, jag kan läsa lite och nu gör jag det. Sen så slår det mig, sida efter sida vad  de faktiskt håller på med. Dessa instränkta, ensamma människor försöker vinna mig på deras sida. Kyrkovalet står för dörren och med debatter om homoäktenskap, kyrkans roll i samhället, Åke Gren med mera så har de vind i seglen, och varför inte då satsa på ett försprång till riksdagsvalet nästa år också. Men bullshit säger jag, denna främlingsfientiga partipropaganda de har paketerat in i ett "rumsrent" partiprogram når inte mig.

Varför är det viktigt att engagera sig i sverigedemokraterna? Jo därför då kan man förändra allt som är orättvist, vi tar hand om våra egna innan vi tar hand om andra, om inte så hamnar sverige i ett moraliskt förfall och vi ska bekämpa halalslakt? Ja men grattis, vilka idioter det finns!

Varför kan inte människor förstå vad detta "småmysiga, hemkära" parti står för? Att de visar tendenser att gå över 4 % spärren till riksdagsvalet (med råge) visar ju på att människor inte förstår? Men vad är då felet, för de dem uppenbarligen står för strider mot vad jag tycker är sveriges absolut bästa politiska ståndpunkt, solidaritet. Vi har vart sjukt bra på detta så länge och visst är inte flyktingpolitiken eller integrationspolitiken den bästa men vi värnar om varandra och varandras rättigheter. och jag är stolt över att vara en medborgare i ett land som vågar sträcka ut en hand och vara ett stöd. På det sättet stödjer vi varandra i sverige, blir bättre medborgare och gör så att sverige växer. Men det som SD kommer med, det är fullständig rappakalja, nonsens och svammel som borde skrattas åt.

Fan, partierna måste på riktigt kämpa för att få bort denna cancersvulst på det demokratiska sverige och få sina väljare att förstå att SD inte kommer leda till det Sverige de vill. Jag kommer i alla fall aldrig tycka att det är okej att SD bankar på dörren till riksdagens maktkorridorer, aldrig visa tycke för ett främlingsfientligt parti i regeringsposition och alltid visa opinion mot främlingsfientliga åsikter. Och denna propaganda de kommer med den får mig inte på deras sida, nej istället får den mig att kämpa hårdare. SD ska förintas!

life goes on

sitter i mitt lilla studentrum och har inte planerat att lämna det direkt idag... det ska pluggas med andra ord! iofs är det studenttorsdag idag, men tror inte jag har ork eller ekonomi just nu till det. Dessutom är det seminarium imorgon (??) och det vill jag föröska vara pigg och fräsh till. Nej istället för sådant skoj så blir det någt annat oskyldigt skoj, mer lagom en dag som denna, då jag har bunkrat upp med fika, kaffe och en stor dos självdiciplin.

Just det ja, jag måste till apoteket också. Har fått munsår och det är inte okej!

inte jag....sånt händer inte mig

Fan vad fantastisk jag är! egoboost som tusan, jag är klar med mitt första PM på universitetet, och fy fan vad bra det blev! Jag är så stolt över mig själv, och med all rätt. Jag vet att jag är så superbra som jag kan vara när jag skriver och blandar ord som normativitet, legitimt, totalitär stat och suveränitet som om de vore de mest vanliga orden man använder. Dessutom så var det diskussion idag och jag rockade, tillsammans med många  andra, fett enligt mitt tycke. Jag trivs i akedemikernas finrum - i alla fall för ett tag. För jag rider på vågen.


såhär glad är jag!

Nu gäller det, en vecka kvar innan min första tenta så då får jag se till att plugga. Ska bli klar med boken imorgon, så jag får försöka att sätta mig och läsa. kaffekannan kokar och livet ska se sig bra ut.

Igår så fick jag världens, vad ska man kalla det, diss..? det slog mig så plötsligt. Men ja vad ska man säga, även om allt är slut så går livet vidare

quiero ir a barcelona

idag är det måndag, vilket i sig alltid innebär jobbiga tider. Jag tycker visserligen att tisdagar är värre, om inte värst men samtidigt är inte måndagar roliga, inte alls. Speciellt inte när man pluggar som en galning och vet att man har en dag på sig att skriva klart sitt PM och tre dagar på sig att ha läst klart boken. Tentan är liksom om en vecka och jag vill vara färdig med allt då så jag kan gå igenom, diskutrera och skriva tentafrågor. (fast det klart, jag har aldrig vart så här förberedd innan känns det som, aldrig riktigt haft framförhållning när jag pluggar)

Men oavsett det, oavsett kaffeintag och fokusering så längtar jag lite bort. och idag längtar jag till barcelona!


emmapemma

jag har inte sagt det här så ofta men det är sant

jag älskar min lillasyrra! och saknar henne otroligt mycket.. mer än vad jag kunnat ana


min emmapemma

lazy sunday

goddag denna fantastiska söndag. Vad har hänt i världen? nej inte så mycket, inget alls tycker jag. Jag försöker hitta motivationen till att ordna med allt som ska ordnas med, men den verkar inte finnas någonstans. Men oavsett vad så har jag försökt att plugga hela dagen.

Och imorgon är det sista veckan innan tentan, typiskt!

tuffa vänner

okej, det är coolt att ha en vän som Marina Nilsson. Fy fan vad stark hon är asså

no more dreams to sharefinally i know it´s time to say goodbye
suddenly all by my self i feel alive
can't live a lie, no reason to cry


ordbajs?

sitter på universitetetsbiblioteket och försöker få igång mitt PM, har smått skrivkram och tycker inte att allt hänger ihop som det borde göra... vilket i sig suger ganska fett! Men det går framåt i vilket fall. Jag sitter på biblioteket, dock med internet (som jag ska stänga ner strax) och det går bra mycket lättare här än vad de gör hemma, kanske beror det på hur det faktiskt ser ut i mitt lilla korridorsrum...

hur som helst så ska jag fortsätta lite nu med mer ordbajsning och se till att läsa mina 50 sidor som ska läsas idag,sen bestämmer jag att det får vara nog.


tjockismagnus

jag känner mig rätt fet och slapp just nu. Och det påverkar allt från självförtroende till livsglädje och att ens orka upp ur sängen. Det har, kan jag erkänna, blivit för mycket av det goda nu i sommar och det har fortsatt den senaste tiden också här i Karlstad.

Därför så vill jag, med nyfunnen beslutsamhet, börja träna. Typ på Friskis eller något annat billigt och faktiskt bli smalare mer tränad och få större ork till resten av livet därefter. Jag är inte nöjd med hur jag ser ut just nu, inte alls faktiskt. Och jag kan lura mig själv att tro att sexpacket kommer en morgon när jag vaknar upp... det kan det i och för sig göra, men då krävs det att jag arbetar.

Så nu är det två veckor till av slappt slafsande beteende, i början av oktober, när csn ger mig lite pengar, då ska jag börja träna. För jag tror att om jag lägger dem pengarna jag lagt på chips, dricka och godis (och annat osunt) på ett träningskort så kommer det gå ihop.

tjockismagnus, försvinn!!!

att han blir en honför ni som undrade hur sittningen gick... ja varsegoda

influensatider

jag har ont i halsen - svininfluensa - död?

Jag är lite smått nervös asså. Men samtidigt så tar jag det med en nypa salt. Bara för att man har ont i halsen betyder det inte att jag ska isoleras. Dessutom är varenda sate sjuk nu så varför inte hoppa på trenden liksom.

Hur som helst måste jag i vilket fall till Universitetet om en halvtimme.
Tentaångest? jag börjar förstå vad det innebär


återigen en ny dag

så bär det av till universitetet, för förelsäsning men också tentaplugg
PMet gör jag hemma, datorn blir för krånglig att bära med sig. Men det måste vara klart till helgen, that's it.

återigen en ny dag

så bär det av till universitetet, för förelsäsning men också tentaplugg
PMet gör jag hemma, datorn blir för krånglig att bära med sig. Men det måste vara klart till helgen, that's it.

nu vill jag ha hjälp

okej, jag vet inte vad du vill eller känner eller tycker och tänker - egentligen. För man kan inte så som jag ser det gå ett steg och sen bara stanna där. Så nu är det upp till idg, antingen tar du ett steg framåt, eller så tar du ett steg bakåt. Bara du gör det klart för mig vad som gäller. Jag kan inte vara så här förvirrad hela tiden.

Machiavelli, Rousseau och jag.... + en penelope

Skriver lite på mitt PM som är i full rulle. Framsidan är fantastisk och förhoppningsvis kommer det snart också finnas ett innehåll. Men det är svårt att veta vad som är bra och inte nu när man är inne i osäkerhetens dunkel ch det är det första PM som ska skrivas på universitetsnivå liksom. vet inte hur mycket formalia och så det ska vara, men jag går på idén att hellre för mycket så jag får ta bort än att jag ska ta för lite och organisera om hela arbetet.

Men sen ärligt talat Machiavelli och Rousseau.. hur kul låter det på en skala i sig? Men bra musik på och morot i form av godispåse så ska det gå så bra så. Bara det att det inte är lätt att koncentrera sig när penelope är på skärmen...


det gör ont! fatta att det gör ont!

jag tänker inte, överhuvudtaget, hymla med att jag är förbannad. Jag känner mig så sjukt hjälplös att det är frustrerande. Jag vill, med alla medel tillåtna bara skrika och banka och slå och försöka att få dig att förstå att fan, det är inte rätt det du håller på med.

Jag förstår att du inte har det lätt. Jag hoppas att du förstår att jag inte tror du gör det för att verka cool eller passa in i din stil eller va fan vad som helst. Men jag huppas att du förstår att jag tycker inte att det är ett sätt att försöka hantera problemen.

Jag tycker det är mer än "inte så farligt" när du säger att du bara äter ordentligt om du måste, att du måste träna för att bli smalare, mår dåligt när du äter och bara kan koncentrera dig när du är hungrig. Det är för mig otroligt farligt. Det är skrämmande

Och det är skrämmande att jag inte kan göra något åt det. Och om det nu finns något jag kan göra, snälla. Snälla säg det till mig! Jag kan inte stå och se på, stampa på samma ställe och se dig själv skada dig och må mer och mer dåligt. Hjälp mig fatta hur jag kan få dig att fatta

att vara eller inte vara... EN TELEFON

okej, jag erkänner, den är gammal, ganska dålig och ni har sett den förut. Men snälla nån, det här är så kul!


min plats på jorden

vad skulle hända om man elt plötsligt vaknade upp och allt hade vart sådär tvärtom och inte alls som man förväntat sig?

the end of it

hela kroppen värker, och jag vet inte riktigt varför heller. men det är väl kroppens sätt att säga att nu får det vara nog med långa nätter, tidiga mornar och fullt ös mevetslös emellan. Men nu är det ju slut också. Vemodet har lagt sig ordentligt men samtidigt så är det sådär småskönt att nollningen har slutat och man kan fokusera ordentligt på den kursen som egentligen är målet liksom.

målet för idag har annars varit att öppna upp kompendiet och läsa några sidor (klart) laga lite mat (klart) se lite film (klart). Slappsöndag, sen blir det en aktiv vecka så ta vara på tiden ni cokså :)


today is a good day!

städa lite
plugga lite
ner till stan lite
äta lite

FESTA MYCKET


Hon blir han och han blir hon på mellanstadiediscot
det här hämtar jag inspiration ifrån!


att göra avtryck

sitter just nu och ska börja med hemstudierna för PMet och läsa lite ur de gråa boken. Så är det att vara ledig. Funderade på vad jag ska äta för mat och har bestämt mig för varma mackor. Det är ganska gott faktiskt. 

Mer har jag inte att säga egentligen... livet går sin stilla gång och om jag inte kommer igång med PMet så blir det aldrig intressant. Sen laddar jag för imorgon, då ska vi nämligen ha sittning med SEKE och det är tema 90tal. men inte bara det, utan också hon blir han och han blir hon!

what a difference a day makes

statsen flyter på ganska bra enligt mitt tycke. Jag har tillochmed börjat med mitt PM om politiska idéer. Vi har förvisso bara 2 veckor på oss och jag och självdiciplin med egna uppsatser är inte den bästa, så jag tänkte bryta mitt sista minuten skrivande och börja med en gång. Så imorgon, med min nyvunna hurtighet ska jag sätta mig på morgonen med en kanna kaffe, kompendiet och överstrykningspennan och börja läsa lite texter. Funderar på machiavelli och någon upplysningsfilosof. Då tror jag det blir enklare för mig att förstå de båda någonstans handlar mer om realpolitik än vad exempelvis Platon gör. Prio nummer två blir att läsa mer ur Politiskt tänkande. Förstå mer hur alla dessa stora män tänkte och hur jag tänker kring dem. Imorgon eftermiddag blir lite svårt då det är flottbygge, flottrace och utgång på nöjes som gäller, men då har jag åtminstonde gjort något effektivt på förmiddagen och kan belöna mig själv.

Men då ska jag nog bädda upp bäddsoffan och sova lite så jag är utvilad imorgon.

Livet som student?

Jag har funderat lite och jag tror den här bloggen ska börja handla om något. Jag hade ju tänkt att skriva om mig själv. men det är inte så roligt... eller ja det kan det kanske vara, men jag behöver profilera mig lite bättre. så jag tänkte att vad är inte bättre om jag börjar skriva mer om mitt liv - fast som student? kanske lite tankar om det och det jag faktiskt ycker är superintressant, politik. Sen att mig själv får mer utrymme ibland det får jag väl leva med.... men nu är det alltså bestämt? bra

Nollningen för oss Nollor är i full gång, och det tycker jag är kul. intensivt men fortfarande så är det så roligt att man vill fortsätta. Vi SVIKare (StatsVetareIKarlstad) går runt i lakan, kallat toga, och gör aktiviteter efter aktiviteter. Ni vet ju redan, att vi har jaft kräftskiva. Den var kul, och igår hade vi coctailparty där vi var uppklädda och fina.
     

Och idag var det spökbollsturnering på Universitetet. Det gick sådär, eller ja, helt ärligt så förlorade vi. Men vem har sagt att statsvetare och sport går ihop... det gör ju liksom inte det, det är därför vi är statsvetare. Vi trivs med icke fysiskt ansträngande aktiviteter som musknappsklickande, mötesformer och fikapauser. Men med, det var vi!
      
 


sviks hejjarklack, den i mittenraden

 


RSS 2.0