Så rätt

I en evighet levde jag som om du inte fanns.
I alla drömmar var du ändå nära, så underbart nära.
Och jag trodde jag fann dig, men du va nån annanstans.
Och varje gång jag funnit nån så såg jag att drömmen inte va sann.

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig,
för jag trodde att du fanns och väntade mig.
Ja, alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött,
för att möta den vackraste mänska jag nånsin mött.


Det var enkelt och vackert, du sa att du väntat mig.
Jag kunde ana att det fanns en himmel på jorden, jag såg den.
Och du bad mig att leva mitt liv alltid nära dig.
Jag följde dina steg och allt jag någonsin drömt om fanns där för mig.

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig,
för jag trodde att du fanns och väntade mig.
Ja, alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött,
för att möta den vackraste mänska jag nånsin mött.


Det finns ingen som lockat mitt hjärta så underbart:
Med all din ömhet får du sorg och smärta att sakta försvinna.
Alla skuggor, allt mörker som förr var så uppenbart
det skingras och tillsammans ser vi ljuset som stiger med solens fart

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig,
för jag trodde att du fanns och väntade mig.
Ja, alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött,
för att möta den vackraste mänska jag nånsin mött.


Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig,
för jag trodde att du fanns och väntade mig.
Ja, alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött,
för att möta den vackraste mänska jag nånsin mött.

Kneg her deg

Snart fixat sommarjobb då! Tänka sig att spendera sin sommar i soliga spanien och få betalt för det. så underbart och helt fantastiskt. Jag behöver verkligen detta, jag behöver något som peppar mig och peppar mig ordentligt. Dock är nackdelen att Sverige försvinner och med det försvinner Vänersnäs. Och en massa andra saker. Men jag vill åka på vänersnäs men spanien lockar ju mer nu. Jag vet inte vad som skulle slå en sommar vid en strand?

the grand philosofer of our time: Me

Utdrag från hermtentan

Kritik mot Locke som utger sig för att var empirist kommer av senare filosofer då en äkta empirist menar att allt kommer från sina egna observationer av verkligheten och att det inte finns någon grund. Locke skiljer sig till exempel från Hume då Locke menar att objekt har en viss egenskap, som en Blueprint där vissa egenskaper ändå finns. Jag menar att detta inte är sant eller hållbart om man ska följa Lockes teori. Om ett objekt har vissa primära egenskaper är det omöjligt att veta vilka det är då vi uppfattar ett objekt med våra sinnen. Om våra sinnen inte är tillförlitliga så kan vi ju inte lita på hur ett objekt verkligen ser ut. Locke menar att man kan lita på exempelvis ett objekts form och utsträckning då detta är saker som kräver att man jämför och mäter, men färg och smak är något vi själva lägger grunden för. Om det verkligen är så är frågan varför olika människor fortfarande kan ha olika uppfattning om storlek och form beroende på olika omständigheter. Om det hade funnits en person utan sinnen, hade det betytt att ett visst objekt inte existerat för man varken kan se eller känna det, smaka eller lukta? Kan olika objekt finnas för en person men inte för en annan? Då kräver det att det finns en självklar sanning att det finns eller en överenskommelse mellan andra att det finns. Detta säger inte Locke något om och jag anser att det är en brist. Locke menar att smak och lukt är sekundära egenskaper som litar på erfarenhet och minne och eftersom att vi uppfattar det olika mellan olika personer så kan man inte lita på det och det finns inte i objektet. Jag tycker att det är fel att utesluta dessa sekundära egenskaper från objektet eftersom att jag anser att dessa sinnesintryck måste ha en grund i objektet och också finnas i objektet. Även om vi tycker att det smakar olika och luktar olika så måste objektet ha en grundsmak, en grundfärg och lukt som finns i början. Något som i grunden utsöndras men kan uppfattas olika. Denna grundegenskap är något som existerar från början och är ingenting vi kan ta bort från objektet. Om man tar bort allting så finns ingenting kvar och man kan inte uppfatta något som inte finns. Därför så borde objektets idé finnas enbart i objektet.


Jag håller med om att själen kan ses som en tom tavla där erfarenheter och intryck formar oss men jag tycker inte man kan utesluta att det finns grundläggande egenskaper hos en människa från början. Etik och moral är något som jag tror vi föds med men däremot fördjupar vi kunskaperna och tillämpningen av dessa beroende på hur vi hanterar olika situationer i livet. Jag tror inte att dessa egenskaper kan utvecklas enbart genom att observera verkligheten utan ett såkallat samvete och förstånd måste vi ha i oss. Detta medför också att vi redan från födseln måste ha en känsla, en kunskap om rätt och fel. Genom överlevnadsinstinkter hos ett barn kan man observera vissa beteenden om vad som är rätt sätt för att överleva, och hur man når dessa behov. Hur kan man redan från födseln baserat enbart från erfarenheter veta hur man ska göra för att överleva? Hur kan ett barn veta vad som är rätt och fel enbart för att dennes mamma har sagt så? Det måste finnas en förståelse för fenomenet redan från början, som man handlar utifrån och kan tänka sig olika slutsatser och konsekvenser utifrån situationen och därför menar jag att vår själ kanske är en tavla men vi har försetts med en ram med baskunskaper och ett förnuft som utvecklas och förstärks när vi själva utvecklas genom att dels studera världen utanför men också genom att studera oss själva och våra tankar. Jag ser mig själv som en rationell empirist.


sunday, bloody sunday

When life ment nothing whithout you.

Singing Bee är hur bra som helst :) Jag (och Jennie) hade ju vunnit så lätt. Kanske viss svårighet med första raderna i versen men annars så funkar det som ett bananskal. SItta och käka cheeseballs och dricka saft är ett nöje som man ofta glömmer att uppskatta men som kan vara hur bra som helst och hur trevligt som helst.
 
Imorgon så är det skola igen och dags för fet hemtenta i filosofi, som man för övrigt inte har pluggat på så särskilt mycket. Det borde man kanske göra men jag är lat och kollar på film istället.

Börjar återigen fundera, det är inte bra att lämna en ensam med sina tankar för länge, på hur hösten och sommaren kommer att se ut. Idag fick jag reda på att jag kan komma att jobba som reseledare under sommaren med jag är rädd att jag inte vill plugga längre. Varför ska jag kasta ut minst 5 år på en examen jag inte ens vill ha? Vem är jag och vad är mina ambitioner, det är så jävla jobbigt att lista ut. Jag skulle lika gärna kunna vara i korvkisoken hela mitt liv. Det jag tror är problemet är att jag är ovan. Jag är den första i familjen som kommer att plugga vidare på ett universitet. NÅGONSIN! Förutom Cecilia är jag den enda som kommer flytta långt hemifrån och jag vet inte om jag klarar att vara ensam så länge. Så långt borta. Jag har en trygghet i där jag är nu samtidigt som jag hatar vardagen. Men vad väger tyngst? Vad är det som lockar? Frågorna bara virvlar och jag vill inte vara så jobbig som alla andra som säger att jag inte har en aning om vad jag ska göra. Jag vill ha en plan, jag vill, jag vet bara inte hur jag vill att planen ska se ut.

Jag har redan offrat så mycket för att komma iväg, ska jag då offra lika mycket för att stanna?


<3

everybody's gonna love today

Idag skiner solen och jag ligger i sängen med Amanda och lyssnar på MIka. Kan det bli bättre? Ja egentligen kan det väl det, men jag är lite nöjd just nu. Mika får en på gott humör och det sprudlande i magen blir starkare.

Igår tittade jag på I am Legend och den var väldigt bra. Den var riktigt fin och samtidigt spännande. Det var rörande när han pratade med sina skyltdokor och sin hund. Den ska man se igen.

Idag skulle jag ha dratt till Göteborg med Jennie, men utan fritidskort kommer man inte långt så jag bestämde mig att dra med mamma istället. Mammsen och Magnus, låter lite som ett barnprogram. Nej nu vill Amanda ha mat så det får jag ge henne.


If you're planning a birthdaypartey please say so, you know i don't like surprices but I swear I'll act surprised.

Ska vi gå hem till dig...

Jag är så otroligt naiv att det gör ont i mig när jag kommer till insikt. Att man bara tror att allt är är så himla fantastiskt när det i själva verket inte är alls så bra som jag tror.
Och jag fortsätter att vara naiv i hopp om att naivitet blir realitet. Varför måste man vara så dum. Inte ha en B plan eller ens en fallskärm. Men det är det som är så underbart. Att bara kunna kasta sig ut i blindo mot en ljus framtid är hur skönt och befirande som helst. Det är bara det när man öppnar ögonen så gör det så ont.
<3

Jag vill tacka livet

idag fick jag tillbaka mitt ID kort och fick räkmackor till mat idag. Otroligt gott och bra för mig.
Igår så vann Sverige handbollen mot Spanien och jag önskar att Gud gör mig gladare och får Sverige att vinna mot Tyskland. Jag vill till OS!

Sometimes when everything feels right. when nothing can't go wrong it's not a dream or illusion. It happens for real and all pieces of life fit together in perfect harmony. I hope this time will come to me aswell.

att leva i exil

Prinsar och Prinsessor

Kollar andra delen av tv4s tvserie Prinsar och prinsessor och ja, med min lilla kungafetish så är det ju inget nytt direkt.

Greklands kronprinspar Pavlos och Marie-Chantall är ju lite roliga dock. Hela situationen är ju annorlunda i Grekland och man vill kanske veta mer. Det är skoj i vilket fall att läsa om och studera ett kungahus i exil. Vars konungs syster är drottning av Spanien.

Få se om man kan reda ut detta. Kungens mamma var dotter till Danmarks kungapar, drottning Ingrid var svensk och syster till Gustav V.  Kungens syster är gift med Juan Carlos II av Spanien. Mountbatten är grekiskt och pince Philip av Storbrittanien kommer från huset Mountbatten. Lite ordning i den kungliga genpoolen.


Nu käkar jag glass och njuter. Snart är det helg igen och helgen efter kommer Ida och hälsar på. Jag längtar som tusan och har velat detta riktigt länge nu. Söta Ida <3

Måste börja med DÅM också. Och Värmlands DÅM...Skaraborg och Göteborgs DÅM...skoj :)

<3


Herre min Jesus

Jag hatar att inte kunna sova...

Just because

Just because

Otroligt makalösa, det är vi!

Styrelsemöte

IDAG har jag haft styrelsemöte med distriktstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund i Älvsborgs distrikt. Wow vad vi var effektiva. Värsta effektiva klubben liksom. Alexandra fick vara mötesordförande och jag blev sekreterare och man kan se att om ett protokoll blir 6 sidor långt av beslut, ja då har man beslutat ett antal saker. Jag är nöjd och det viktigaste som händer nu är FÅM och DÅM.

Det känns skönt att man har bestämt sig att man är inne på sista varvet nu. 3 månader kvar som distriktsordförande för UNF Älvsborg och vem vet när jag kommer tillbaka, eller ens OM jag kommer tillbaka. Jag kan dock inte släppa det allt för mycket. Jag riktar min blick mot Värmland och förhoppnings så sitter man i Värmlands ds nästa år. Om man är kvar så att säga.

Vi bestämde också att vi ska ha en liten DÅMturnering också. Först ut är Värmland och Karlstad. Se upp för här kommer jag och jag tar dig med storm!

<3

Vi måste verkligen sluta träffas såhär...

Då har man träffat dreamteam igen och som alltid blir man lika förvånad hur kul man kan ha det! Vi kompleterar varandra på sånt sjukt sätt att det kan bara sluta i succé!

Det bästa är dock hur jag och Jennie är gifta. varav dessa är standard kommentarer i vårat förhållande:
Nej, Magnus det går inte, Hur ser du ut i den?, Du sitter i baksätet, med mera. Och det är lika kul varje gång.
 När man sedan tar han dom sitt adoptivbarn Martina så höjs standarden på tillvaror enormt.. Idag så konstaterade vi att vibrationen på mobiltelefonen låter olika på olika material! (Einstein, släng dig i vägga)

Singstar med dreamteam-Lätt igen!
<3

Life as it should be

Idag är jag glad. Eller jag var glad i vilket fall.

Jag har haft en del av det praktiska i mitt projektarbete, En alkoholfri drink, tack! Och föreläsningen gick otroligt bra! De flesta kom och jag hoppas att alla var nöjda. Visst man kan inte behaga alla men de flesta!

Billabong mousserande vin Gott och ett bra alternativ för Champgnefrukosten och som ska köpas in för inte bara min studentfest.
Peach Sjukt gott persikovin

Juldrink

Is
Glögg
Grape tonic
Citronskiva

Highball glas

Men sedan kom man hem och i sin niva tillvaro hade man trott att allt var perfekt men ens drömmar krossas när verkligheten hinner ikapp. Men jag ska inte sluta kämpa. Jag tror på att det finns något där och jag ska fortsätta hoppas. Även om du just nu är glad åt något annat


<3


Underneath your clothes

Idag är det onsdag, vilket betyder att snart är veckan slut. Jag vill att det ska vara helg nu. Imorgon är det dock torsdag och då ska man ju som vanligt ha projektarbete.

Vad var det Christine sa idag? Det handlar om att visa ungdomars alkoholvanor och dess konsekvenser och visa att det finns alkoholfria alternativ.
Och imorgon ska jag visa dem allt, Det är dags för provsmakning med Föreningen Fruktdrycker^^

Jag kan inte sluta tänka på dig. Jag blir upriktigt glad när du säger hej.

Styrelsemöte på lördag då: WOW

När inget längre finns

Jag gjorde bort mig och visade en sida som jag aldrig hade velat visa och ska aldrig visa igen. Jag är ledsen för det men nu är det över.

Dags att blicka framåt igen och ja jag har redan börjat växa. I long for a hand to hold etcetera etcetera. Det är lite sjukt egentligen att man blir helt förtrollad, väntar på att du ska komma in och drömmer sig bort. 
<3 

Home, back and back again?

Kollar runt lite på Ryan airs hemsida och det slår mig att det skulle vara kul med en road/flight trip i spanien. Åka till Madrid direkt efter studenten, stanna ett par dagar åka till ngn strand ngn stans och sedan tillbaka till Madrid och hem igen. 2 veckors semester med bara relax på schemat. Men det gäller att hitta billiga biljetter. Och att skaffa ett jobb.

Sista lovsdagen

Idag har man bara slappat och laddat batterierna för fullt och det har gått bra. Sett Konungens Återkomst och myst med min paradisask och cider. Allt gick bra tills man fick ett sådan här reality flash

du tror att du är så mkt bättre än alla andra och du försöker hela tiden förändra dig själv...
med saker som att pierca dig, skaffa en massa tatueringar, färga håret...för att du tror att du kmr kunna bli en helt annan person.....och sen flyr du hela tiden, du verkar tro att gräset är grönare på andra sidan


Vad glad man blir helt plötsligt och vilket jädra bra avslut på jullovet.

När livet går uppför

Snart börjar skolan igen och det känns bra. Livet börjar äntligen gå uppför och det tycks inte sluta heller. Om 5 månader tar jag studenten och efter det vilar framtiden för mina fötter, jag kommer att kunna förändra för jag har viljan att förändra. Alla möjligheter finns och jag är redo!

materialismens baksida

Jag hatar när mina saker går sönder, Här har man köpt nånting så funkar det inte. Detta är andra gången som mina glasögon går sönder på exakt samma ställe med en veckas mellanrum. Och vad är det för dag idag? jo det är söndag, trettondagen och allt är stängt. Så nu sitter jag här och är nästan blind och är arg på allt och alla. Men mest på Gud för att han skapade söndagen och på handlarna som inte har öppet så att alla materialister kan stilla sitt behov idag med, Men imorgon är en annan dag

Nytt år, nya möjligheter

2008 ska bli året då jag förändras till det bättre. Ett nytt år ger nya möjligheter, nya förutsättningar och jag är redo att gå ut i det vilda.

Jag förstår inte varför egentligen men det är konstigt att man längtar bort. Ser på horisonten och glömmer det man har brevid sig. Jag blir så arg på mig själv att jag är så egoistisk och kan inte förstå att det jag vill ha finns framför mig. Jag vill kunna nöja mig men det är svårt. Längtan att få komma bort är för stor, den har tag i mig och jag låter mig frivilligt följa med och det känns bra. Jag vill inte bara vara medelmåttig, jag vill inte nöja mig med det, jag vill ha ett vision som är större, vars räckvidd sträcker sig utanför Vänersborgs kommuns gränser och även Sveriges gränser. Jag vill kunna förändra jag vill kunna vara en del av en förändring och jag ser inte den förändring om jag stannar kvar.

It's time to make a change and  to change myself


RSS 2.0