ni är mitt kött och blodHandens fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp, ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro

pensionärsmagnus - fail?

Jag köpte tågbiljett igår, och tänkte att det är nog smart att ta platsbiljett eftersom att söndagar brukar vara jobbiga dagar i den obokade vagnen.

Tåget kom och jag gick till vagnen. Den vagn som såklart var längst bort så fick först springa till vagnen för att ens hinna på tåget. Väl inne, så lear jag efter min plats och ja, kan man tänka sig att just där satt det två personer.

De två enda till i hela vagnen kan tilläggas. Här kommer vi till problemet. För inom mig skrek pensionärsmagnus att det var min plats och jag vill ha min plats. För tänk om det skulle komma på fler folk och då skulle jag behöva förklara mig varför jag satt där jag satt och inte där jag skulle sitta.

Å andra sidan skrek den förnuftiga magnus att chansen var ganska liten och att jag lika gärna kan sätta mig någon annan stans, det fanns platser.

Så för en gångs skull segrade förnuftet, men pensionärsmagnus var irriterad hela vägen hem. För rätt ska ändå vara rätt..

det verkar så lätt

sommarplaylisten går på högvarv de sista timmarna av semestern.
Känner mig grymt peppad inför morgondagens utmaning.

Önska mig lycka till

Lördagen har bestått av:

mig, läsandes i solen.
mig, ätandes
mig, drickandes kopiösa mängder coca cola
mig, framför amerikanska klichéfilmer

mig, nöjd som fan.

afternoon delight

Sista dagen hemhemma, imorgon bär det iväg till karlstad, det nya jobbet och slutet på sommaren.
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, men jag tror jag någonstans är lite finsk, för det finska vemodet finns här och ambivalensen är extrem. Alla motpoler finns där oavsett känslospektrum. Men jag har haft en bra semester. En grym ledighet. Och jag är nöjd.

Nu saknas bara sista minuten resan, men den kommer väl i september.

vargön.

Jag kan väl ärligt erkänna att jag trivs med att komma hem. Ibland i alla fall.
Vi får se hur länge det håller i sig, men om någon vill hitta på något, helst fika, så är det bara att säga till.

#hemhemma är helt enkelt bäst när man är med människor man känner sig hemma med.

överlämnad

Idag hade jag en snabbmen effektiv överlämning till jobbet. Nästa vecka börjar jag som studentkoordinator för de internationella studenterna på KAU. Det känns grymt spännande och jag känner väl lite smått att jag kommer få panik under vägen, men det kommer säkert att gå bra. Jag planerar och strukturerar från början tänker jag, så kommer utmaningarna inte bli alltför svårtagna.

Men jag är pepp, pepp som fan. Det är lite som jag är på rätt väg. Jag infirar de löften jag gav mig själv när jag var yngre och det känns grymt tillfredställande. Jag är ju ändå bara 22, vart ska det sluta liksom.


panikpackning

beger mig till vargön ett par dagar.

Eller ja.. jag ska till alingsås och en massa annat med, men hemtrakterna blir det i alla fall. Vilket kom lite som en impuls. Katterna ska med och jag borde väl städa lite granna innan jag åker..

the empire strikes back.

söndagsunderhållning på absolut högtsa nivå,

Min söndag har annars inte alls varit produktiv, och det är väl så den ska vara. Blev kallad till hemfest igårkväll så det blev faktiskt en riktigt sen kväll. Men, det är väl så det ska vara antar jag det med. Lördagar spenderas bäst i sällskap. speciellt med folk man tycker om.

Sista veckan på semestern börjar nu. Hemfärd och flyttfix står på agendan och på torsdag åker jag med anna till vänersnäs. Om allt går vägen vill säga, men det får man ju hoppas att det gör.

det är liksom inte det samma...

 

 

time to come back i say!


oui, oui, oui


...

je nes sais pas

lördagsnöje.


Osloattacken

Tänkte kommentera lite om mina reflektioner kring det som hänt i Oslo. Även om inte jag kan göra det lika bra som alla andra. Men först och främst måste jag säga att jag tycker det är fantastiskt hur alla sluter upp bako och alla är eniga om att Norge är ett. Det finns inte direkt några politiska motstridigheter utan nu står man starkt, enade och stöttar varandra. Det borde man göra hela tiden.

Sen är själva situationen hemsk, horribel och avskyvärd. Oavsett om det är Al Quaida eller ETA eller som i dethär fallet en "lokal" terrorist är det aldrig okej att attackera det demokratiskt politiska systemet med våld, hot och mord. Det är inte acceptabelt att rikta attacker mot byggnader, politiska institutioner eller människor som symbliserar det politiska systemet. Det är avskyvärt att det ska gå så långt att man mördar människor för att få ut sin poäng - om det ens finns någon vill säga.

Jag ber för människorna i Norge, jag hoppas att de mår bättre imorgon och att vi inte slutar arbeta för en mer demokratisk, mer vänlig och en mer solidarisk värld. Nu om något behöver vi det.

sånt här sysslade kåren med förr

 

PORR


#semester

Semester i vargön ett par dagar..

det är rätt gött, men rätt långtråkigt. Så med det sagt. kom gärna med förslag

si faltas razon?

Ibland så är inte kärlek detsamma som verkligheten,
men då måste kärleken bli verkligheten.
för man kan inte leva utan kärlek,
oavsett vad verkligheten gör så segrar kärleken.
Ty kärlek är inte logisk,
den verkar utan naturlagar, den verkar framåt.

Det är vad som gör den sann.

detta kallas historiaför 7 år sedan blev jag nykterist igen. Efter att tidigare ha vart medlem i junis, mycket på grund av min morbror i min barndom hade jag vart borta ett tag.  Men sen kom megahelgen. Jag gick i 7an eller 8an (har lite svårt att räkna nu) och vi gick en kurs, jag och några vänner, däribland Hansson.

Efter denna kursen fick vi åka på en helg, en Megahelg i Alingsås. Vilket vi också gjorde. Denna helgen var fantastisk. Inte bara det att vi hade väldigt roligt, utan för att jag kände mig rätt hemma. Vi var i Lerum och hade vattendisco så vi fick se ESC i efterhand, men oj vad vi roligt vi hade. Det var under denhär helgen jag bestämde mig för att bli medlem i UNF. Vilket jag också blev. Men sen gick jag ur... men denhär helgen fick mig att må jävligt bra.  Tack vare denna så fick jag lära känna underbara människor, vara med om otroligt mycket och växa som människa

Och kul att den här låten får mig att komma ihåg hela denhär tiden. Men så är det väl när man slentriatwittrar och kollar runt på youtube.

#schlagerlåtarviönskadevihadeglömt

enough for now

hur min kropp känns nu är ett bevis på att dagen har varit bra. Jag tror att vi sett i princip allt som är turistigt i Oslo, och för att bara ha gjort det under en dag känns makalöst. Det bådar gott för fler besök, eller andra resor.


Godnatt, sov gott, imorgon skiner solen

gissa vart jag ska imorgon :)


sanningen..

Jag har inte haft tid att raka mig på ett par dagar och det syns. Grejjen är bara att det är rätt bekvämt så frågan jag ställer mig är om jag ska låta det vara och se hur det ser ut i augusti? Ja menar, varför inte :P

blir jag provocerad? nej inte alls.

Jag slutade i UNF för 3 år sedan,  i juni 2008, av flera anledningar. Men det kom väldigt plötsligt. Som de flesta stora beslut gör. Det var ett bra beslut. För mig. Men för de som stannade kvar såg kanske något annat. Det är upp till dem.

Men att det då, 3 år efter fortfarande verkar vara en grej, fortfarande är något fult och att jag fortfarande är någon form av dåligt exempel är ju sjukt. Eller, nej, det är inte bara sjukt.. det är vidrigt. Respekt för andra ger dig respekt för dig själv.

Jag står fast vid mitt agerande och jag kan titta dig, och alla andra, i ögonen och förklara vad jag gjorde. Och var jag gör nu. För ja, jag dricker alkohol. Så ärligt, get over it.

sommaren är räddad!

 

Jag är rätt stolt över mig själv, jag är en ganska spontan människa och det visar sig ibland att det faktiskt är en bra egenskap att ha. I alla fall till en början, sen såklart måste man ju se allvaret i det man åtar sig också. Med spontanitet borde det komma en stor portion ansvarskänsla.

Det är i alla fall rätt gôtt att livet artar sig. På något sätt liksom. När året på kåren går mot sitt slut och sommarledigheten väntar kan man ju inget annat än bara vara urnöjd med hur det blir med allt annat. Allt annat ja.. vad det nu är?

askunge/dammunge

nu har jag städat i två veckor och det blir fortfarande inte rent...hur mycket jag än dammsuger kommer det fortfarande damm överallt och jag börjar misstänka att det inte är för att det inte är rent utan för att det finns en del bös i omlopp, typ marken, träden och allt annat. Sen har jag ju katter också, det har nog nåt med det att göra också..

Annars så tänker jag kapitulera snart, för detta går inte, det är ju inte ens roligt.

..


I can dim the lights and sing you songs full of sad things
We can do the tango just for two
I can serenade and gently play on your heart strings
Be your valentino just for you

and I'm never going back.

Jag ser på twitter och i faebooksstatusarna att folk är påväg hem från Åre och IOGT-NTO rörelsens kongresser. Det slår mig att det är 4 år sedan jag var med, i Uppsala och tyckte och tänkte om alkoholpolitik och UNF:s framtid.

Jag är glad att jag inte var där i år.


Jag tycker om en restriktiv alkoholpolitik och kommer fajtas med näbbar och klor för ett bevarande av alkoholmonopol och sänkta införselkvoter. Det gör jag för att jag tycker det är rätt och jag vet att alkoholkonsumtion och tradition kostar en massa pengar, direkt som indirekt och jag vet att med sänkta skatter och avreglering av spritmonopotet skulle vi urholka den svenska välfärdsstaten. Alkoholen måste bära sina egna kostnader, och jag som konsument måste vara medveten och beredd på att betala kostnaden för migsjälv men också för andra.

Men jag tycker inte om hur man drar saker till sin spets och går in i sin fundamentaliska lilla bubbla. Att man sätter sig på höga hästar och skyltar med en såkallad hög moral och rättskänsla. För det har man inte rätt till, oavsett om man är nykterist eller inte.

Nykterhetsrörelsen har tjänat Sverige väl, och kommer att fortsätta göra det. Genom att vara en drivande påverkansorganisation med pålästa oh väl begrundande argument och strategier kommer nykterhetsrörelsen vara en drivande faktor i bevarandet av en restriktiv alkoholpolitik. En röst utanför den partipolitiska sfären som bidrar till att alkoholfrågan fortsätter att vara en folkhälsofråga mer än en handelsfråga.

Men det gör man inte genom att på allvar debattera förslag om att kriminalisera alkoholpåverkade föräldrar. Det är inte hållbart, realistiskt eller särskilt genomtänkt. När nykterhetsrörelsen går i den riktningen är jag glad över att jag inte är en del av den och nästan så att jag kan säga stolt över att inte behöva skämmas för att ha tappat verklighetsförankringen eller kontakten med den vanliga världen. Den som inte består av 100 procent nykterister som tbland annat ycker att det är okej att viska in drömmar och visioner i en bensindunk.

Nåväl, vad är en vecka i almedalen..

Ordmoln över Gustav Fridolins tal. De mest  frekvent förekommande orden visas i större storlek. Ordmoln genererat genom wordle.net

Åsa Romsons tal som ordmoln. Nyckelord som upprepas många gånger syns i större text.


i like to make myself believe


jag kunde ana att det fanns en himmel

Ibland blir jag så trött. och speciellt på migsjälv.

Som idag, spenderat hela dagen av att ladda upp för en riktig HarryPotterFörfest* och sedan utgång. Och vi lugnt konstatera att HPF är ett koncept som inte bara sprids utan också är jävligt bra. Men vad gör man efter detta då? Jo man glömmer såklart legget så man inte kan följa med resten ut på krogen och dansa rumpan av sig. Detta gör mig så arg, och irriterad, och det är bara på min egen klumpighet och kortsiktiga tänkande.

Hur som helst.. bättre lycka nästa gång säger jag. Men jag tror jag hittat min sommarsysselsättning i alla fall, och det är bra. Nu ska jag bara bli bättre på att flörta också, så kanske den här sommaren blir så episk som den kan bli.*HarryPotterFörfest är ett koncept, likt ett dryckesspel där man genom att se en film, med uppenbarliga klisheér, kunna utveckla regler för att när man dricker eller inte dricker. Exempelvis då Harry Potter, där exempelvis det dåliga skådespeleriet, de tydliga sexuella spänningarna eller bara uttalandet av trollformler gör det uppenbart när man dricker och inte dricker.

RSS 2.0