22 januari, 2012

Efter att ha sett på agenda kan jag bara konstatera en sak. Det var längesedan som jag förstod vad socialdemokratin stod för. Allt snack om nystart och jobba vidare, nya tag och snart, det är inte så man bevarar en välfärdspolitik. Socialdemokratin ska inte behöva skapa en ny politik, den behöver förvalta den politik som har funnits och synts tidigare.

Att det också kräver att man ska ha en stark partiledare trill att göra detta förstår jag inte heller. Partiledaren är såklart en viktig del, men den är inte allt. Juholts avgång kunde ha förhindrats om socialdemokratin hade visat att det finns ett parti bakom och att alla medlemmar är starka tillsammans. No man is an island, eller hur?

Nu ser det svenska politiska läget ut som det gör och en visionslös regering får nya vindar i seglen utan en opposition som vågar stå upp för sin politik. Men det ska inte behöva krävas en juholt för det. Det ska krävas en politik som ger ett alternativ till det som finns, en opposition där socialdemokratin tillsammans med V och MP står starka. Och där går både höger och vänstersossar in.

Nystart my ass, starta från början. Gå tillbaka till politik och gör det nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0